Ulos luontoon – kevään merkkejä!

Julkaistu maanantaina 31.03.2014 5 14

Tutut juontajat Minna Pyykkö ja Kimmo Ohtonen tarkkailevat kevään etenemistä.

TV1 sunnuntaisin 27.4. - 25.5.2014 klo 18.15 - 18.45 (25.5. klo 19.00 - 19.30), uusinta tiistaisin klo 16.20 ja perjantaisin klo klo 9.30

Ulos luontoon jatkuu jälleen lauantaina 4.10. alkaen!

Yle Areenassa vuoden ajan.

TV1:n luontohitti Ulos luontoon tutkii viiden viikon ajan kevään merkkejä.

Viime kaudelta tutut juontajat, luontotoimittajat Minna Pyykkö ja Kimmo Ohtonen ihmettelevät asiantuntijoiden kanssa kevään voimaa poikkeuksellisen lauhan talven jälkeen.

Mikä saa muuttolinnut palaamaan, sammakot kosioretkilleen ja käärmeet kallioille lämmittelemään? Minna ja Kimmo seuraava kasvien keväistä heräämistä ja mahlan virtaamista niin koivun kuin karhunkin suonissa.

Ohjelmassa kevät esittäytyy myös muun Suomen näkökulmasta. Kevätterveiset saadaan pohjoisesta Inarista sekä Keski-Suomesta.

 

27.4. Osa 1 Muuttolinnut

Jokavuotiset paluumuuttajat lentävät kohti Suomen kesää. Mitä lintujen siivet kertovat niiden lentotaidosta? Minkälainen on hyvä muuttosää ja vaikuttaako ilmastonmuutos lintujen muuttoon?

 

4.5. Osa 2 Kutua ja käärmeitä

Ilmojen lämmetessä matelijat heräävät horroksestaan. Tarkastelemme käärmeitä ja sammakoita kosketusetäisyydeltä.

 

11.5. Osa 3 Kasvit ja siitepölyt

Ilman kasveja luontoa ei olisi. Miksi Suomessa on paljon keltaisia eikä punaisia kukkia? Miten siemenet tietävät talvehtineensa tai ylipäätään selviävät kovistakin talvista?

 

18.5. Osa 4 Kevään kuhinaa

Ahkera kuin muurahainen, sanotaan, mutta onko aherruksessa mitään tolkkua? Pari askelta pöheikköön ja mitä haaviin tarttuukaan - kammottavia ötököitä vai? Ei suinkaan.

 

25.5. Osa 5 Nisäkkäät

Monien maamme nisäkkäiden seuraaminen on vaikeaa, koska ne pysyvät mieluiten meiltä piilossa. Kevätseuranta jäljittää niin pienten kuin suurienkin nisäkkäiden liikkeitä keväisessä metsässä.

 

Purot solisevat jo! Kimmo ja Minna ihmettelevät heräävää luontoa.

 

Suosittele14 Suosittelee

Kommentit

perjantaina 25.04.2014

Ihania ovat nämä juontajat!

maanantaina 28.04.2014

Näitä kahta on kiva katsella ja kuunnella. Asiantuntijoitakin mukana, se on hyvä. Jäi vaivaamaan vaan, että kuinkahan kauan kestää lapintiiran tulla sieltä Etelä-Afrikan eteläpuolisilta saarilta Suomen rannikolle? Ei varmaan viiko eikä kaksi riitä.

keskiviikkona 30.04.2014

Ylellä on aina niin soppeleita nämä eri asiantuntijat (toimittajat) ohjelmissaan. Kimmo ja Minna sopivat niin täydellisesti luonto-ohjelmiin. Heitä on todella ihana katsoa ja kuunnella.

keskiviikkona 14.05.2014

Osassa 3 vieraillut kokki sai karvat nouseman pystyyn kauhusta. Hän sanoi käyttävänsä leippin ESIRYÖPÄTTYJÄ korvasieniä, siis ehkä myrkyllisintä sientä ryöpättynä.Korvasienihän pitää keittää runsaassa vedessä vähintään kaksi kertaa ja jopa huolehtia keittotilan ilmanvaihdosta. Toivottavasti kukaan ei ottanut ko kokin vihjettä todesta ja joudu myrkytyksen takia sairaalaan.

maanantaina 19.05.2014

Minna ja Kimmo ovat niin suloisen mukavia ja luonnollisia juontajia. Tuntuu että heidän kanssaan on mukana retkellä! Toivon jatkoa tälle Suomen parhaalle luonto-ohjelmalle. Ötökät ja kasvit ovat tulleet tutummiksi ja omat silmät ovat omilla retkillä avautuneet tämän ohjelman katselun myötä. Kaikkea hyvää ohjelmalle, tuottajille ja ennen kaikkea hyville juontajille.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä