Hercule Poirot – viisi viimeistä tarinaa

Julkaistu torstaina 05.12.2013 29 81

Hercule Poirot (David Suchet) ja Ariadne Oliver (Zoë Wanamaker) etsivät ratkaisevia vihjeitä tapauksessa Norsun muisti.

TV1 sunnuntaisin 22.12. - 29.12.2013 klo 19.00 - 20.30 ja 5. - 19.1.2014 klo 18.45 - 20.15

Yle Areenassa 30 päivää

Kirjailija Agatha Christien luoma belgialainen mestarisalapoliisi Hercule Poirot sai kasvot vuonna 1989, kun näyttelijä David Suchet otti vastaan Poirot'n roolin. David Suchet on näytellyt kaikissa Poirot-elokuvissa. Takana on nyt lähes 25 vuotta ja 70 tarinaa.

TV1:n juhlakaudessa nähdään viimeiset viisi Poirot-tarinaa eli 13. tuotantokausi. Kaksi Poirot-aiheista dokumenttia esitetään samoilla viikoilla viimeisten elokuvien kanssa.

Yle esitti ensimmäisen Suchet´n esittämän Hercule Poirot tarinan Kokki kadoksissa (The Adventure of the Clapham Cook) sen valmistumisvuonna 1989.

 

 

Hercule Poirot: Norsun muisti

TV1 sunnuntaina 22.12.2013 klo 19.00 - 20.30

Yle Areena 30 päivän ajan

Tarinassa Norsun muisti (12) (Poirot: Elephants Can Remember) herrasmiessalapoliisin ystävän professori-isä kuolee hämärissä oloissa. Vaikka murhasta ei kaiketi olekaan kyse, Hercule Poirot kiinnostuu tapauksesta.

 

Tehtävä kirjailijalle

Poirot'n hyvä ystävä, Ariadne Oliver (Zoë Wanamaker), painii tahollaan oman ongelman parissa. Kirjailijan uraan liittyy ajoittain perin epämieluisaa sosiaalista pakkopullaa: seurustelua lukijoiden kanssa.

Tällaisessa tilaisuudessa häntä lähestyy muuan napakka rouva, joka vaatimalla vaatii dekkarikirjailijaa penkomaan 13 vuoden takaista perhesurmaa, jossa kenraali Ravenscroft vaimoineen sai surmansa.

Nainen on huolissaan siitä, ettei hänen tuleva miniänsä, kuolleen pariskunnan tytär, kanna muassaan huonoa perimää.

 

Liittyvätkö jutut toisiinsa?

Pystyykö kirjailija kokoamaan aikalaisten hatarista muistikuvista loogista tarinaa? Entä salapoliisi löytämään ratkaisevan vihjeen omassa jutussaan? Ennen pitkää alkaa näyttää siltä, että näillä jutuilla saattaakin olla yhteinen nimittäjä.

Pääosissa: David Suchet, Zoë Wanamaker, Vincent Regal, Iain Glen, Vanessa Kirby, Greta Scacchi, Adrian Lukis ja Annabel Mullion.

Tuotanto: ITV Studios, 2013.

 

 

Hercule Poirot: Neljä suurta

Salaliittoa ja poliittista selkkausta ratkovat neiti Lemon (Pauline Moran), ylikomisario Japp (Philip Jackson), Hercule Poirot (David Suchet) ja kapteeni Hastings (Hugh Fraser).

TV1 sunnuntaina 29.12.2013 klo 19.00 - 20.30

Yle Areenassa 30 päivää

Tarinassa Neljä suurta (12) (Poirot: The Big Four) Poirot osallistuu toisen maailmansodan alla tilaisuuteen, jossa monta kansallisuutta ja suuria kuuluisuuksia kohtaa toisensa maailmanrauhan asialla. Kesken juhlallisuuksien yksi ulkomainen vieras kuolee ja toinen katoaa.

Lehtimies Tysonin hämmentävät kirjoitukset puhuvat salaliitoista ja selkkauksista, joita masinoi kansainvälinen toisinajattelijoiden ryhmä Neljä suurta. Mikä on totta tapauksessa, joka saattaa osoittautua kuolettavaksi myös tarinan sankareille?

Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Tom Brooke, Patricia Hodge, Steven Pacey ja Peter Symonds.

Tuotanto: ITV Studios, 2013.

 

  

Hercule Poirot: Kuoleman huvimaja

Näyttelijä David Suchet saa viime ohjeet Kuoleman huvimajassa -tarinan kuvauksissa.

TV1 sunnuntaina 5.1.2014 klo 18.45 - 20.15

Yle Areenassa 30 päivää

Tarinassa Kuoleman huvimaja (Poirot: Dead man's folly) uusi kartanonomistaja, finanssialalla toimiva Sir George Stubbs, järjestää vaimoineen prameat kekkerit, jotta hän pääsisi piireihin.

Juhlan vetonaulana olisi dekkarikirjailija Ariadne Oliverilta tilattu murhaleikki. Kun Oliver valmistelee tehtävää, hänelle tulee olo, ikään kuin joku toinen ohjailisi hänen suunnitelmiaan. Hän päättää pyytää mukaansa vanhan ystävänsä Hercule Poirotin valvomaan, että kaikki sujuu niin kuin pitääkin.

Oliveria kalvavat epäilykset osoittautuvat todeksi, kun kirjava vierasjoukko valmistautuu ratkaisemaan arvoitusta. Murhaleikin esittäjän sijasta löytyy oikea ruumis. Poirotilla on ratkaistavanaan visainen arvoitus: kuka on kaiken takana ja miksi?

Pääosissa: David Suchet, Zoë Wanamaker, Sean Pertwee, Stepahnie Leonidas, Martin Jarvis, Daniel Weyman ja Emma Hamilton.

Tuotanto: ITV Studios, 2013.

 

 

Hercule Poirot: Herkuleen urotyöt

TV1 sunnuntaina 12.1.2014 klo 18.45 - 20.15

Yle Areenassa 30 päivää

Tarinassa Herkulee urotyöt (12) (The Labours of Hercules) poliisi virittää ansan kuuluisalle taidevarkaalle nimeltä Marrascaud ja Poirot on paikalla varmistamassa pidätystä.

Kaikki menee täydellisesti pieleen, mikä masentaa mestarietsivän. Poirot vetäytyy syrjäiseen hotelliin Sveitsin Alpeille kadonnutta mielenrauhaansa etsimään.

Lumivyöryn eristämässä hotellissa kohtaa varakasta väkeä ympäri Eurooppaa ja siellä näytellään yllättäen tapaus, jossa Poirotin kykyjä tarvitaan kipeämmin kuin koskaan.

Pääosissa: David Suchet, Orla Brady, Fiona O’shaughnessy, Simon Callow, Rupert Evans, Morven Christie ja Tom Wlaschiha.

Tuotanto: ITV Studios, 2013.

 

 

Hercule Poirot: Esirippu laskee

TV1 sunnuntaina 19.1.2014 klo 18.45 - 20.15

Yle Areenassa 30 päivää

Viimeisessä tarinassa Esirippu laskee (12) (Curtain: Poirot's Last Case) mestarietsivän terveys rakoilee, mutta mieli on yhä terävä.

Poirot kohtaa jälleen vanhan ystävänsä kapteeni Hastingsin Stylesin kartanossa, paikassa jossa he ratkoivat yhdessä ensimmäistä rikostapaustaan vuosikymmeniä sitten.

Poirot kärsii sydänvaivoista ja nivelreumasta ja joutuu siksi istumaan pyörätuolissa. Vaikka ruumis riutuu, mieli on aina yhtä terävä. Hercule Poirot’ia vaivaa aavistus siitä, että että jotain pahaa tapahtuu pian, mutta ei osaa arvata mitä ja kenelle.

Poirot pistää Hastingsin hoitamaan jalkatyön, toimimaan silminä ja korvina. Poirotin aavistus osoittautuu jälleen kerran todeksi. Kykeneekö haurastuva mestarietsivä ratkaisemaan tämän vihoviimeisen haastavan tapauksensa?

Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser ja Helen Baxendale.

Tuotanto: ITV Studios, 2013.

Yle TV2:lla alkaa sunnuntaina 19.1.2014 klo 20.15 uudet jaksot suositusta sarjasta Uusi Sherlock!

 

 

Agatha Christien arvoitus

TV1 tiistaina 7.1.2014 klo 19.00 - 20.00, uusinta perjantaina 10.1. klo 15.50 - 16.50 ja lauantaina 11.1. klo 12.30

Yle Areenassa 30 päivää

Näyttelijä David Suchet on sukeltanut mestarietsivä Hercule Poirot'n rooliin jo vuosikymmenten ajan. Dokumentissa (Perspectives, David Suchet: The Mystery of Agatha Christie) Suchet haluaa tutustua hahmon luoneen kirjailija Agatha Christien elämään.

Hahmo sotamiehiltä

Vaikka Christien lapsuus oli onnellinen, isän kuolema vei perheen taloudelliseen ahdinkoon. Äitiään Agatha uhmasi avioitumalla Archie Christien kanssa, jota perhe ei hyväksynyt.

Ensimmäisen maailmansodan aikana Agatha hoiti haavoittuneita sotilaita, ja inspiraatio maailmankuuluun salapoliisihahmoon tuli hänen silloin tapaamiltaan belgialaisilta sotamiehiltä.

Christie julkaisi ensimmäiset salapoliisiromaaninsa sodan jälkeen nuorena äitinä.

 

Ratkaiseva junamatka

Kirjat saivat hyvän vastaanoton, mutta perheonni alkaa rakoilla. Repivän avioeron jälkeen hän janosi uusia kokemuksia, joten hän matkusti Idän pikajunalla Istanbuliin ja rakastui kaupunkiin iäksi.

Kokemukset heijastuvat myös hänen kirjoihinsa, kuten myös uusi avioliitto arkeologin kanssa ja heidän yhdessä tekemänsä matkat. Maailmansotakaan ei estänyt tuottavaa kirjailijaa jatkamasta työtään.

Tuotanto: Testimony Films, ITV:lle. Suomenkielinen tekstitys.

 

Muualla verkossa

Elävä arkisto: Agatha Christie

 

 

Minä, Hercule Poirot

TV1 tiistaina 14.1.2014 klo 19.00 - 20.00, uusinta lauantaina 18.1. klo 12.30

Yle Areenassa 30 päivää

Näyttelijä David Suchet on sukeltanut mestarietsivä Hercule Poirot'n nahkoihin jo monen vuosikymmenen ajan.

Dokumentti (Being Poirot) selvittää, minkälaista maailman tunnetuimman salapoliisin esittäminen on ollut ja mitä se on merkinnyt Suchetin uralle?

Dokumentti sisältää juonipaljastuksia!

 

David Suchet kertoo dokumentissa mestarisalapoliisin roolistaan. Taustalla nostalgiajuna Venice-Simplon Orient Express.

 

Suosittele81 Suosittelee

Kommentit

torstaina 05.12.2013

Mahtavaa! Haikeata, kun pitää hyvästellä Poirot!

lauantaina 07.12.2013

Odotan innolla! Aivan mahtavaa nähdä taas mainio Poirot.

keskiviikkona 11.12.2013

Loistavaa ja samalla niin haikeaa. Toivottavasti Yle uusii sarjaa silloin tällöin. Merci Hercule Poirot.

torstaina 12.12.2013

Todella mahtavaa, mutta samalla hurjan haikeaa!
Toivottavasti Yle tulee uusimaan sarjaa ahkerasti, Poirotiin ei kyllästy koskaan!

lauantaina 14.12.2013

Todella hienoa - olenkin Poirot-elokuvien fanina odottanut jatkoa aiemmille tuotantokausille.
Tuskin maltan odottaa - lasken päiviä 1. uuteen jaksoon innokkaammin kuin jouluun :-)

Hyviä elokuvahetkiä kaikille David Suchet:n ystäville. Eikä sitä koskaan tiedä, josko vielä tämänkin tuotantokauden jälkeen jonain päivänä ilmoille tupsahtaisi lisää uusia jaksoja? Toivo elää...

torstaina 19.12.2013

Esiripun jälkeen tuskin on uusia jaksoja tulossa. :( Esirippu romaanissa hyvästellään mestarietsivä Poirot.

sunnuntaina 15.12.2013

Kiitos Yle tästä etukäteis-joululahjasta! Ja kiitos siitä, että olette uskollisesti jaksaneet ilahduttaa meitä myös muilla Christien filmatisoinneilla - toivottavasti tämä perinne jatkuu edelleen :). Hyvää joulua!

tiistaina 17.12.2013

Yhdyn edellisiin mielipiteisiin. Poirotia on ilo kattella ja harmi kun loppuu. Mutta onneksi rikossarjoja maailmalla riittää tänne suomeen asti katottavaksi.

tiistaina 17.12.2013

Englantilaiset taitavat nämä dekkarisarjat: Bergerac, Ylämaan kettu, Morse ja nyt Nuori Morse, Midsomer, Miss Marple, Lewis, Ryhmä Pullman... mitä niitä onkaan. Ja kaiken kruununa Poirot. Upea sarja ja upea näyttelijä! Mikä nautinto onkaan katsella hienoa näyttelijän työtä, huolellisesti rakennettuja puitteita ja ajan kuvaa. Parasta mitä voi tällä hetkellä TV:stä saada. Hyvää Joulua kaikille Poirotin ystäville! Ja nautinnollisia hetkiä suosikkimme seurassa!

sunnuntaina 22.12.2013

Ehdottomasti samaa mieltä, näitä jaksaa aina katsoa uudestaa ja uudestaan. YLE, älkää ujostelko vaan uusikaa rohkeasti näitä brittidekkariklasskkoja. KIITOS
ps. koska esitetään viimeiset puuttuvat uusinnat (noin 3 jaksoa) Foylen sodasta.

torstaina 19.12.2013

Suchethan on sanonut että ei näe mielekkääksi filmata jonkun muun kirjoittamia mahdollisia tulevia Poirot-tarinoita. Sen sijaan hän on vastikään sanonut että haluaisi filmata yhden tai kaksi Poirot-tarinaa ihan elokuvateattereihin suuremmalla budjetilla.

Kiitos YLElle siitä että nämä nähdään Suomessakin näin tuoreeltaan!

perjantaina 20.12.2013

Formidable!!! Iki-ihana Poirot is back!!!

sunnuntaina 22.12.2013

Siis onko AIVAN PAKKO laittaa syyllinen videon aloituskuvaan???

Kaikenlisäksi jo valmiiksi käsiraudoissa, ettei kellekään jää epäselväksi, kuka syyllinen on.

Menee koko katseluinto, kun heti alkukuva kertoo loppuratkaisun. :((((

Järki käteen, Yle!!! Ei enää Poirot-spoilereita!

keskiviikkona 25.12.2013

Poirot ei ole unohtunut. On kyllä tullut katsottua muiden kanssa. Salapoliisihan on jo kuuluisa.

torstaina 02.01.2014

Hienoa, kun on saatu viimeiset Poirot-elokuvat ruutuun. Milloin mahtavat olla vuorossa uusimmat Neiti Marple -elokuvat?

maanantaina 13.01.2014

Onko mahdollista, että nämä kaikki jaksot alusta saakka tulisivat uusintoina tulevaisuudessa?

tiistaina 14.01.2014

Ihana poirot!!Kiitos leffojen ja dokumenttien näyttämisestä!

keskiviikkona 15.01.2014

Vaikka tämä sarja kiertäisi Ylen Areenassa nonstoppina niin katsojia riittääisi vuodesta toiseen
tasaisena virtana. Sarjassa on kaikki vaan yksinkertaisesti kohdallaan, David Suchet on paras
mahdollinen valinta pääosaan. Sarjaa on mukava katsella, rauhallista ja idyllistä elämää, jossa
on tuttu kaava. Turhalla väkivallalla ei mässäillä, samoin puuttuu turhat tehosteet. Harvinaista
herkkua nykyajan hektisessä maailmassa.

lauantaina 18.01.2014

Suurkitos YLE näistä leffanpituisista Hercule-herkkupaloista. Sarjan kaikki tuotantokaudet seuranneena tulee haikea olo, jos David Suchetia ei muiden kirjoittamissa tarinoissa tulla näkemään Belgialaisena mestarietsivänä. Ketään toista näyttelijää ei voisi Suchetin tilalle ajatellakaan. Myöskään Poirotin nuoruusvuosista kertovaa sarjaa ei kannattane minkääntuotantoyhtiön keksiä. Näin jää Christien henkilö elämään arvoonsa kuuluvasti Suchetin mestarisuorituksien ansiosta.

sunnuntaina 19.01.2014

Vuosikaudet sarja on tuonut TV ruudun välityksellä hienojen näyttelijöiden, tarkan ajankuvan ja vetävän juonen juhlaa. Jään kaipaamaan näitä hetkiä. Toivottavasti YLE uusii koko sarjan pikaisesti !!!

sunnuntaina 19.01.2014

Erittäin mielelläni katsoisin tämän Poirotin päätösjakson, mutta tänään, syystä jota en tiedä... Kaikki muut kanavat näkyy PAITSI YLEN KANAVAT... hemmetin hemmetti.. Tampereella-kaapelitv talous... että sieppaa

sunnuntaina 19.01.2014

Milloin nämä 5 viimeistä jaksoa tulevat uusintana?

tiistaina 21.01.2014

Älkää katsoko esirippu laskeutuu -jaksoa, jos pidätte Poirotista. Pitkä fanitus sai tylyn lopun, kun Poirot antoi periksi pahuudelle. Jotenkin hämmensi, en saanut edes unta sen jälkeen.

Toivon, että neiti Marplea esitetään uudestaan. Ei Geraldine McEwania nimiroolissa, hän on niin huono näyttelijä, että ei kestä edes katsoa hänen ilmeitään. Vaatteet ja meikitkin ovat ylitseampuvia ruossa uudemmassa sarjassa. McEwanilla on aina sama tylsä villatakki, joka ei ole lainkaan 50-luvun tyylinen.

Ainut oikea neiti Marple on hieno Joan Hickson, jolla on älyä, herkkyyttä ja tyyliä tähän rooliin. Hän myös suhtautuu nuoriin ihmisiin oikeasti hellyydellä ja viisaudella, sitä on ilo seurata.

keskiviikkona 22.01.2014

Minun mielestäni Poirot ei antanut periksi pahuudelle vaan hän tavallaan uhrasi itsensä, jotta hänen mukaansa "lähes täydellinen pahuus" saadaan kiinni sekä piinaamasta. Koska Poirot tiesi, ettei hänellä ole enää aikaa jahdata todellista murhaajaa eikä hänellä ole oikeastaan pitävää näyttöä tämän tuomitsemiseksi oikeudessa (jolloin syy lankesi aina viattomille), hänen täytyi toimia poikkeuksellisella tavalla, ettei murhaaja enää pääse jatkamaan toimiansa. Tekonsa Poirot sovitti omalla tavallaan, mikä viesti hänen moraalinsa säilymisen loppuun asti.

tiistaina 21.01.2014

Olisiko mahdollista saada kaikki tuotantokaudet uusintoina?

keskiviikkona 22.01.2014

Hercule Poirot palaa uusintoina!

Kaikille mestarisalapoliisi Hercule Poirot´n ystäville tiedoksi, että tuotantokausia kyllä uusitaan. Kerromme heti lisää, kun varmoista suunnitelmista on tietoa.

Päivi
verkkotoimittaja

maanantaina 31.03.2014

Hei!

Onko uusintojen aikataulusta tullut lisätietoa? Kesä olisi sopivaa aikaa uusia vaikka alusta alkaen Poirot ja Marpe elokuvat.

Ulla

maanantaina 17.02.2014

Erikoinen täti se Agatha, kun tällä tavalla lopetti oman sankarinsa tarinan ja seikkailut. Minulle jäi vähän paha maku viimeisestä tarinasta. Mutta ehkäpä täti Agatha ei keksinyt muuta keinoa päästä Poirot'sta eroon.

David Suchet näyttelee kyllä erinomaisesti - myös viimeisessä seikkailussa. Mielestäni Suchet on ainoa oikea Poirot. Ja Hugh Fraser (Hastings) on vanhentunut kauniisti. Jos nyt miehestä voi sanoa noin. Näyttää oikein komeasti harmaantuneelta herrasmieheltä.

Toivoisin, että David Suchet saisi elämäntyö-Oscarin työstään Poirot-leffoissa. Juuri nyt olisi oikea aika tuolle palkinnolle, kun kaikki Poirot-tarinat on tehty.

maanantaina 17.02.2014

Jäi vielä jotain kirjoittamatta äsken... Yksikään näistä viimeisimmistä Poirot-leffoista ei pääse omien suosikkieni joukkoon. Näistä viidestä paras on mielestäni Kuoleman huvimaja, mutta sekään ei ole ihan niin kauhean hyvä. Omia suosikkejani ovat Murhenäytelmä ja Suklaarasia. Mahtaakohan johtua siitä, että niissä kummassakaan murhan motiivina ei ole raha...

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä