Saksalaisdekkarit – Kettu ja Kahden keikka

Julkaistu torstaina 16.01.2014 50 34

Kettu-sarjan ylikomisario Richard Vossin roolissa nähdään Jan-Gregor Kremp (oik.). Ryhmän vakiohahmoihin kuuluu Gerd Heymann (Michael Ande).

Suositut saksalaisdekkarit Kettu (12) (Der Alte) ja Kahden keikka (12) (Ein Fall für Zwei) siirtyvät TV1:lle. Kevään aikana katsellaan vuorotellen kahden klassikkosarjan uusia jaksoja. Uusia jaksoja riittää aina kesään asti.

Syyttäjä-sarjan uusinnat alkavat TV1:llä tiistaista torstaihin alkaen 3.6. n. klo 22.15.

 

Kettu

TV1 sunnuntaisin alkaen 26.1.2014 klo 19.00 - 20.00

Yle Areenassa 14 päivää

Müncheniläinen murharyhmä jaksaa puurtaa rikollisuuden kitkemiseksi suurkaupungin kaduilta vuodesta toiseen. Vuodesta 1977 tuotettua sarjaa Kettu (12) (Der Alte) on valmistunut tähän mennessä jo 377jaksoa, ja sitä tuotetaan 8-10 uutta jaksoa vuosittain.

Saksassa sarja on koko ajan kulkenut nimellä Der Alte. Suomessa esitettiin aluksi nimellä Vanha kettu, ja 2000-luvun alusta asti nimellä Kettu päähenkilön vaihtumisen johdosta.

 

Uusi päällikkö

Murharyhmää aikaisemmin johtanut ylikomisario Rolf Herzog (Walter Kreye) on joutunut pyytämään eroa poliisivoimista henkilökohtaisista syistä kertomatta kuitenkaan asiasta edes lähimmille alaisilleen.

Pitkään yhdessä toimineet tutkijat joutuvat hämilleen, ja miettivät odottaako jotakin heistä ylennys. Toisin kuitenkin käy.

Ruhrin alueen poliisivoimissa muuan ylikomisario on pyytänyt siirtoa toisaalle. Ylikomisario Richard Voss (Jan-Gregor Kremp) on energinen pohjoisen mies, joka ryhtyy tositoimiin jo heti ensi hetkellä saavuttuaan junalla uuteen kotikaupunkiinsa.

Richard Voss on siis neljäs poliisimies, joka ottaa harteilleen perinteikkään Ketun pestin. Uuden ylikomisarion tiimissä jatkavat ryhmän vanhat konkarit Gerd Heymann (Michael Ande), Axel Richter (Pierre Sanoussi-Bliss) ja Werner Riedmann (Markus Böttcher).

Tuotanto: ZDF, Saksa, 2012.

 

 

Kahden keikka

Asianajaja Markus Lessing (Paul Frielinghaus, vas.) ja yksityisetsivä Josef Matula (Claus Theo Gärtner) keikkailevat nyt TV1:llä.

TV1 sunnuntaisin alkaen 2.2.2014 klo 19.00 - 20.00

Yle Areenassa 14 päivää

Kahden keikka (12) (Ein Fall für zwei) on saksalainen televisiosarja, joka kertoo rikoksia selvittävästä kaksikosta, asianajajasta ja yksityisetsivästä.

Sarjan tapahtumat sijoittuvat Frankfurtiin, jossa rikoksia selvittelevät yksityisetsivä Josef Matula (Claus Theo Gärtner), parinaan vuodesta 2000 lähtien toiminut asianajaja Markus Lessing (Paul Frielinghaus).

Kahden keikan aloitusjakso esitettiin ZDF:n televisiokanavalla 11. syyskuuta 1981. Suomessa sarjaa on esitetty aikaisemmin Yle TV2:lla vuodesta 1983. Sarjaa on kuvattu yhteensä yli 300 jaksoa.

Sarjan tunnusmusiikin on säveltänyt Klaus Doldinger.

 

Lisää saksalaisdekkareita:

Syyttäjä (Der Staatsanwalt)

Rikospaikalla (Tatort)

Kriminalisti (Der Kriminalist)

 

Suosittele34 Suosittelee

Kommentit

torstaina 16.01.2014

No jo on totisesti aikakin lähettää saksalaissarjoja! Meitä on satoja tuhansia, jotka ihmettelemme Ylen ohjelmapolitiikkaa. Jos kansa jostain tykkää, otetaan ne ohjelmat pois. Ja tilalle uusintoja, uusintoja.... Juuri saksalaisdekkarit ovat niitä, joista me tykkäämme. Niitä on vaadittu takaisin jo pitkään. Olis kiva tietää syy, miksi näitä on näin kauan saatu odottaa? Ovatko ne niin kalliita, vai eikö ole ollut valinnan varaa? Kuitenkin tiedetään, että Saksan TV-kanavilla on kymmenittäin dekkareita joka viikko, joista mikä tahansa olisi kiva nähdä Suomessakin, n. 10 eri paikkakuntien Tatortia, Rosa Roth jne. Yle voisi yleensäkin lisätä sarjoja ja elokuvia muistakin Euroopan maista, mm. Ranskasta, Italiasta, Pohjoismaista ja vähentää ratkaisevasti USA:n matalan tason filmiteollisuuden tuotteita.

torstaina 16.01.2014

Hei,
missä ja koska jatkuvat(jos jatkuvat) seuraavat sarjat, SUURI KIITOS jo etukäteen.
Kahden keikka (uusinnat)
Siska (uusinnat)
Syyttäjä (uudet jaksot)
Kriminalisti (uudet jaksot)
Bella Block (uudet jaksot)
Rikospaikalla (uudet jaksot)
Stolberg (uudet jaksot)
Tutkija (uusinnat)
Etsivä Lea Sommer (uusinnat)
Erikoisryhmä Stuttgart (uudet jaksot)

perjantaina 17.01.2014

Kuten tuossa jutussakin lukee nyt alkavat sarjat Kettu (su 26.1.) ja Kahden keikka (su 2.2.). Kriminalistin uusinnat alkavat ti 11.2. Muista saksalaisdekkareista kerromme sitä mukaa kun on varmaa tietoa sarjojen alkamisesta.

Päivi
verkkotoimittaja

perjantaina 17.01.2014

Tuolla Kakkosen puolella on kerrottu, että Kahden Keikan uusinnat esitetään loppuun näillä näkymin Teemalla ensi kesänä. Lea Sommerhan puolestaan esitettiin kokonaan uusintana kesällä 2012, joten sitä tuskin heti uusitaan.

torstaina 16.01.2014

Yle on esittänyt vuosien kuluessa kymmenkunta erilaista saksalaisdekkari sarjaa.
Kaikki ovat olleet hyvää viihdettä. Tarpeellisia vaihtoehtoja loputtomaan englaitilais-amerikkalais
tarjontaan. Antaa tulla lisää. Euroopan maista yleensäkin saisi lisätä tarjontaa viihteen puolelta,
elokuvia, ajanvietettä, dekkareita yms. Kielipohjan laventaminenkin tuo vaihtelua iänikuisen engalnnin kielen kuuntelemiseen.

sunnuntaina 26.01.2014

Hienoa, että joku on samaa mieltä. Lisää myös saksankielisiä filmejä. Sunnuntai-iltaisin olisi mukava päättää ilta mukavaan, vaikkapa romanttiseen "Bergdoktor" sarjaan, tohtorina Hans Sigl. Loistavat maisemat ja hyvät näyttelijät. Kaiken kaikkiaan laadukas sarja.

perjantaina 17.01.2014

Hieno homma saada saksalaisdekkarit ruutuun takaisin ja nyt TV1:ssä, kiitokset tästä.

perjantaina 17.01.2014

Samaa mieltä, kuin yllä. Pakollista YLE-veroa maksetaan, ja kaikkein suosituimmat sarjat hyllytetään, tai ne joutuivat aina urheiluohjelmien jalkoihin!
Saksalaiset sarjat tehdään laadukkaasti ja ne ovat kiinnostavia.
Vielä kun saisi nettioikeudet, kun ei aina pysyt katsomaan.
HYVÄ että aletaan esittää, on odotettu!

sunnuntaina 19.01.2014

Naurettavaa,, että nämäkin nyt siirretään TV2:lta TV1:lle. Kakkosen ohjelmapäällikön olisi jo pikku hiljaa aika tajuta luopua nykyisestä ohjelmapolitiikastaan. Eivät nuoret katso niin paljon televisiota ja heille on jo omat kanavansa. Kakkosen katsojamääräthän ovat aivan järkyttävän huonot.

maanantaina 20.01.2014

Kuten kommenteista huomaa, meitä saksalaisdekkareitten katsojia kyllä riittää. Hyvä, että sarjat pääsevät taas pitkän tauon jälkeen alkamaan. Saksalaisia elokuviakin olisi mukava saada ruutuun.

tiistaina 21.01.2014

Toivottavasti saadaan nähdä muitakin saksalaisdekkaireita kuin Kettua ja Kahden keikkaa. Kettua on näytetty parinkymmenen vuoden ajan putkeen, välillä jopa kahtena iltana viikossa. Ilmeisesti on saatu kaikkiin sarjan jaksoihin viiden kerran esitysoikeudet samaan hintaan, joten loppuelämäni joudun odottelemaan, että saisin nähdä vähän vähemmän nähtyjä saksalaisdekkareita. Näitäkö kahta sarjaa on erityisesti odotettu? Siinä tapauksessa toivojat ovat huonomuistisia, silä näitä kahta on viime aikoina nähty kaikkein eniten, ja kuten sanottu, viimeisein 20 vuoden ajan kaikkein eniten.

keskiviikkona 22.01.2014

Kahden Keikan Matulahan on jäänyt Saksassa jo eläkkeelle, joten sitä tuskin kovin kauaa riittää näytettäväksi. Kettu taas lienee suosituimpia dekkareita Suomessa.

sunnuntaina 02.02.2014

Minusta on enemmän kuin hyvä, että saksalaisdekkareita esitetään Ylellä - myös vanhoja uusintoina. Sen verran mainioita ja hyviä ovat! Kun nyt Kahden keikka ja Kettu nähdään myös Areenassa, liputan täydestä sydämestäni.

Olen niitä, jotka ostivat digiboxin enimmäisten joukossa, ja siinä on ongelmia - Ylen ohjelmien tekstitys ei aina toimi. Olen kuitenkin sen verran ympäristöystävällinen, että en muuten hyvin toimivia laitteita taloudestani poista. Ja aina en tietenkään pysty katsomaan ohjelmia silloin, kun ne tulevat televisiosta. Areenan ansiosta voin katsella laadukkaita ohjelmia itselleni sopivaan aikaan. Saksalaisia ja englantilaisia dekkareita, kotimaisia laatusarjoja, uutisia, muita ajankohtaisohjelmia, Yle Fem -ohjelmia (ovat muuten hyviä!) ja monia, monia muita ohjelmia!

Kiitos Yle! Maksan veroni mielelläni.

Tarja

lauantaina 25.01.2014

Jee enää viikko niin päsee katsomaan saksalaisdekkareita...

lauantaina 25.01.2014

Hei yle 1
Ettehän te rupea kakkosen tapaan kiusaamaan saksalaisdekkareiden ystäviä pihtaamalla ohjelmia jostain typeristä syistä ? Kai saadaan nyt jatkossa viikottain dekkari ja ehkä bonuksena vähän lisääkin? Uusittehan vanhat Siskat ja Kahden keikat teemalla kesällä?

sunnuntaina 26.01.2014

Kiitos että saksalaisdekkareita ylipäätään näytetään Ylellä, vaikka tuo lähetysaika taitaa olla liian aikainen lapsiperheille, kun sarjoissa kuitenkin ratkotaan murhia. Alkuaikojen Kahden keikoissa oli myös muunlaisia rikoksia kuten petoksia ja varkauksia.
Mielenkiintoista tuo TV2:n ohjelmapolitiikka. Katsojaosuus on puolittunut sen jälkeen, kun Kakkonen profiloitiin niin sanotuksi nuorisokanavaksi ja samalla haluttiin heittää vanhat katsojat pois kanavalta kuten nyt Ykkösen puolelle. Pitäisi Ylelläkin pikkuhiljaa hoksata, että nuoriso katsoo ohjelmansa netin kautta. Sinne voisi suoraan siirtää Satuhäät sun muut ohjelmat, jotka kyllä paremmin sopisivat Subille tai Neloselle.
Mutta mitäpä tässä valittamaan. Eikä katsojan mielipide enää mitään vaikuta, kun hommat maksetaan Yle-verolla. Että kiitosta vaan Ketusta ja Kahden keikasta.

sunnuntaina 26.01.2014

Esitysaika vielä takaisin lauantai iltaan, niin A´vot .

sunnuntaina 26.01.2014

Niin, kaipa meillä on oikeus vaatia haluamaamme, kun nyt kaikki maksamme veroakin. Nöyrä kiitos veronmaksajalta näistäkin. Ei ehkä kannata valittaa minkään dekkarisarjan lyhyyttä tai loppumista, koska Saksasta saa lisää vaikka millä mitalla. Pitää vain tilata, mitä katsojat haluavat. Roskaa ei tarvitse tilata, laatuakin riittää.

Toivoisin myös lisää saksankielisiä elokuvia. Siellä on vaikka millä mitalla hyviä, myös sarjoja, muitakin kuin Kleistin perhettä. Saksankielisiä ovat myös Sveitsi ja Itävalta. Sveitsistä saa hyviä ranskankielisiäkin.

sunnuntaina 26.01.2014

Tänään Komissaarin hieno avaus. Kiitokset. Olikin aika taas saada saksalainen kriminaalisarja ruutuun. Ajankohta voisi olla toinenkin. Esimerkiksi perjantai-ilta, jolloin ei ole kovin paljoa muuta hyvää esillä. Parasta olisi, jos saisimme toisenkin saksalaissarjan viikottain.

sunnuntaina 26.01.2014

Kiitos että näkyvät Areenassa;mieluiten tietysti katsoisi lauantaina telkusta. Olivat ainoita suoraan tv-stä katsomiani ohjelmia. Siirto sunnuntaille oli tosi tökerö teko. Mitä kuuluu sille tanssiohjelmalle, joka tuli lauantaille noiden tilalle nuoria katsojia kosiskelemaan ; ) Lisäsikö muutos TV2 katsojia.

Saksassa on muitakin laadukaita sarjoja kuin krimit; Kiitos Heimatista joskus kauan sitten!

sunnuntaina 26.01.2014

Ja miksi ei ole areenassa vieläkään vaikka sanottiin että olisi?

maanantaina 27.01.2014

Ihan kiva, että näitä tulee taas. Päivä vaan on väärä ja esitysaika vähän liian aikainen. Takaisin lauantaille ja tuntia myöhemmäksi, kiitos!

Ja saksalaissarjoja saisi todellakin näyttää telkkarissa paaljon enemmän. Myös muunmaailaisia sarjoja lisää, amerikkalaiset voisitte unohtaa kokonaan, niitä tulee jo tuutin täydeltä kaikilta muilta kanavilta eikä jaksa katsoa...

maanantaina 27.01.2014

Kiitos näistä laatudekkareista oli ne sitten sakasalaisia, englantilaisia tai italialaisia. Kaikki kelpaa ja laatu ratkaisee, Kiitos!!

maanantaina 27.01.2014

Kiitos, että Kettu ja muut saksalaiset palaavat! Mielellään myös lauantaihin:)

tiistaina 28.01.2014

Saisiko vanhat Ketut Areenaan myös?! Niitä jos mitä on odotettu. Samoin Derrickit, Schimanskit jne.

tiistaina 28.01.2014

Lopultakin nämä saksalaiset sarjat näkyvät myös Areenassa. Toivottavasti vastaavanlaisia saksalaisia sarjoja tulee televisiosta lisää.
Niissä ei yleensä - onneksi - ole sellaista yletöntä ammuskelua, pahoinpitelyjä, tappeluja yms. kuin on amerikkalaisia sarjoissa, joita en sen takia viitsi katsoa ollenkaan.

Myös italialainen sarja Montalbano (ja Nuori Montalbano) on hyvä, siinä on mukavaa "huumoria".

Jotkut englantilaiset sarjat, kuten mm. Midsomerin murhat, Morse (Nuori Morse) ovat hyviä. Niitä seuraan säännöllisesti.

lauantaina 01.02.2014

Hienoa että krimit tulevat myös kisojen aikaan. Kakkosella ne peruttiin aina milloin minkin soopan tieltä. Nykytekniikalla ne on katsoa silloin kun huvittaa eli lauantaina kuten ennnekin. Siinä mielessä sama milloin ne tulevat.

sunnuntaina 02.02.2014

Kiitos saksalaissarjoista!Sunnuntain esitysaika on ainakin minun mielestäni ok.Vielä kun tulisi Derrick uusintana.

maanantaina 03.02.2014

Miksi kahden keikka ei näy Areenassa, kuten tässä mainostetaan?

maanantaina 03.02.2014

miksi se kahden keikka ei näy areenassa????

maanantaina 03.02.2014

missä kahden keikka?

tiistaina 04.02.2014

Empäs ehtinyt TV:n ääreen Sunnuntaina. Nyt kun saksalaisdekkareita on vihdoinkin saatu YLE Areenaan, niin olisi mukavaa että näkyisivät vielä siellä. Kettu oli, mutta Kahden keikka ei. Missä olet Matula?

tiistaina 04.02.2014

voiskos joku yleltä vastata miksei kahden keikkaa näy areenassa.

keskiviikkona 05.02.2014

Saisikohan näitä sarjoja pikkuhiljaa näkyviin sinne Areenankin puolelle? Tässä on nyt muutama päivää odoteltu...

Toisekseen sivuston uutisointi mielestäni sikäli epäselvä (ei ehkä yhtä epäselvä kuin tämä viesti), että mainostetaan Ketun alkavan (alkaen 26.1. saan käsityksen, että jaksoja enemmän kuin 1). Lopputuloksena näkyen yhden jakson verran ja vaihtuen(?) jo seuraavaksi viikonlopuksi Kahden keikkaan. Toiveissa olisi toki molemmat...

keskiviikkona 05.02.2014

Huomauttaisin ja huomautankin, ettei yllä oleviin kysymyksiin Kahden keikka -sarjan näkymättömyydestä ole vastattu.

keskiviikkona 05.02.2014

Kahden keikka on nyt Areenassa! Nettikatselu hieman viivästyi teknisen pulmien takia.

Päivi
verkkotoimittaja

torstaina 06.02.2014

Kiitos näistä, mutta lisää kaivataan!

Itselleni on ihan sama mihin aikaan näitä TVssä näytetään tai näytetäänkö ollenkaan, kunhan ne on jossain vaiheessa nähtävissä areenasta. Teinitrillerit tyylinen nettijulkaisu vaikka jotain vanhoja dekkarijaksoja olisi varsin loistava.

Erityisten tärkeää näiden saksalaisten dekkarien näyttäminen on siksi, että näitä ei ole käytännössä saatavissa muuta kanavaa pitkin suomeksi tekstitettyinä. Ei edes rahalla, ellei ihan tekstitystyön teettämiseen halua lähteä. Alkuperäiskielellä näitä on toki saatavilla, mutta kielitaito harvalla riittää saksan kielen osalta sujuvaan katseluun.

Ameriikan tuubaa on saatavilla useammasta tuutista ja dvd jne. julkaisuina ja Hollywood huttua voi moni katsella ongelmitta ilman tekstejäkin. Ylen panosta ei tarvita siihen, että suuret englanninkieliset tv-tuotannot olisi Suomalaisten katsottavissa.

maanantaina 17.02.2014

Kettua olen katsonut kuluvana vuonna ensimmäistä kertaa. Jännitystä on tuossa dekkarissa.

sunnuntaina 23.02.2014

Tuolla sanotaan että nettikatseluaika alkaa sunnuntaina 23.2.2014. Ja kello on nyt 20.02 eikä ohjelmaa voi katsella!!!!!!!!!!!!!!

sunnuntaina 02.03.2014

Erikoislähetys ukrainan tilanteesta, just joo v...u, kuka jaksaa katsoa jotain jaarrittelua. Alkaa olemaan jo tv2 touhua. Sielläkin krimit siirrettiin milloin minkäkin paskan tieltä...

sunnuntaina 02.03.2014

En halua katsoa Ukrainan tilannetta, vaan Kahden Keikkaa! En maksa yle veroa tämän takia! Ei voisi vähempää kiinnostaa joku paneelikeskustelu jostain ukrainasta. Jos haluan katsoa uutisia niitä tulee kyllä muualta. Ehkäpä nämä saksalais sarjat pitää vaihtaa takaisin TV2 niin ei uutiset kiusaa niin pahasti ohjelmistoa jos jossain "tapahtuu" taas jotain. Surkeaa toimintaa yleltä!

sunnuntaina 02.03.2014

Joo oli kyllä pettymys, että saksalaissarjat on ykkösen puolellakin heti se joka saa väistyä muiden ohjelmien tieltä. Puoli tuntiakin Ukrainan tilanteesta olisi riittänyt.

maanantaina 03.03.2014

Tää on taas tätä. Tallensin Kahden keikan 2.3 ilta katsottavaksi. Eipä tullut.Tuttu juttu

maanantaina 24.03.2014

Tuleeko kesällä vanhoja Kahden keikkoja ja Siskoja teemalta ?

maanantaina 07.04.2014

Nämä hutaisten tehdyt sarjojen esittelytekstit ovat mielenkiintoisia. Eilisessä Kettu -jaksossa murhattiin esittelytekstin mukaan romanialainen mansikanpoimija, joka tosin ennen kuolemaansa poimi pelkästään viinirypäleitä viinitilalla, mutta mitäs tuosta, varmaan oli edellisessä elämässä poiminut mansikoita. Eikä ole ensimmäinen kerta, kun esittelytekstissä on jotain pielessä.Ja se on todella ärsyttävää, että nämä saksalaisdekkarit jyrätään niin helposti pois muiden ohjelmien alta. Ennen kakkosella riitti, kun oli vaikka Vesi-Vehmaan sisäiset estejuoksukisat, niin johan sai Kettu kipittää pusikkoon urheilun alta ja toisinaan viikoiksi peräkkäin. Kaikenmaailman tosi-tv -huuhaata, kokkikisaa ym. ym. tulee harva se ilta, eikä niitä jyrätä ikinä mihinkään, mutta nämä nimenomaiset dekkarit jäävät jo Ukraina-katselmustenkin alle. Joillekin nämä dekkarit ovat tv:n laadukkaimpia ohjelmia ja erinomaista kieliharjoittelua, joten voisiko mitenkään ajatella, että ne jätettäisiin rauhaan ja seuraavan kerran siirrettäisiin syrjään vaikka niitä iänikuisia urheiluja, mikkiin tarttumisia tai muita hömpän pömppäturhakeohjelmia.

lauantaina 26.04.2014

Milloin Kahden keikan vanhat jaksot näytetään Yle Teemalla?

maanantaina 28.04.2014

Tuleeko kesällä vanhoja Kahden keikkoja ja tai Siskoja ?

tiistaina 20.05.2014

Mitä nyt kesäkuun ohjelmia selailin (juhannukseen asti telsu.fi:ssä) niin Syyttäjä tulee uusintana TV1:ssä tiistaisin ja torstaisin. Kahden Keikan uusinnoista ei ollut jälkiä vieläkään.

sunnuntaina 25.05.2014

Ei tulee tänään kummaltakaan kanavalta saksalaisdekkaria. Luulettteko te että ketään yleensä kiinnostaa seurata vaalien tuloksia tuntikausia. Hankkikaa nyt joku täysipäinen suunnittelemaan näitä lähetyksiä saatana.

maanantaina 02.06.2014

Kahden keikan uusinnat näyttäisivät jatkuvan to 3.7. 23:10 TV1:llä.
http://www.telsu.fi/kahden+keikka

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan




Muualla Yle.fi:ssä