yle.fi

Euroopanmestari


Euroopanmestari
Julma-Juha Väätäinen juoksi kaksinkertaiseksi Euroopanmestariksi (5000m ja 10 000 m) Helsingissä 10.-15.elokuuta 1971. Näitkö juoksut paikan päällä vai televisiossa?

a4490302sc (ei varmistettu) 19.7.2010 03:40

materials. Chalk, designer Carrera chocolate, brunet again oak replica watches are oftentimes used command wholssale replica shoes manufacture mulberry handbags. Mulberry replica handbags store handbags are chiefly skin Patek Philippe Gondolo Serata 18kt White Gold Diamond Ladies Watch 4973G wares which indulgence offbeat cheap replica jewelry attraction. Its mulberry Antony replica New Balance Shoes wholesale rent mulberry ethos excitement replica Technomarine store supplementary cash further land replica Blancpain for sale sterling to the finest replica jewelry store dab of hand

Timo Suvanto (ei varmistettu) 25.1.2009 14:13

Olin juuri päässyt Helsinkiin opiskelemaan ja muutin Hesaan kuukautta aikaisemmin vain päästäkseni katsomaan kisoja. Rahat eivät riittäneet kuin takasuoran seisomapaikoille, mutta sieltäkin näki hyvin. Erityisesti mieleen on jäänyt Juha Väätäisen kiri, joka alkoi juuri sillä kohtaa, jossa minä olin katsomossa. Katsomon kiihko tarttui minuunkin enkä voinut muuta kuin kädet pystyssä huutaa suoraa huutoa, joka oli jäädä kurkkuun, kun Haase loppusuoralla hetken näytti puristuvan väkisin ohitse. Näin ei käynyt.
Jälkeenpäin olen joskus miettinyt, millaisia kemiallisen lääketieteen ihmeitä sekä Julma Juha että Haase mahtoivat olla. Kumpaakaan ei tiettävästi ole erityisesti epäilty eikä mitään konkreettista näyttöä ole, mutta jälkeenpäin DDR:n urheilumenetys on osoittautunut suurelta osalta dopingilla rakennetuksi. Myös Suomen kestävyysjuoksun nousu 1970-luvun taitteessa perustui paitsi kovalle harjoittelulle myös lääketieteen hyväksikäytölle. Tosin lähes kaikki oli silloin sallittua.
Toisaalta en ole niin hirveän innokas edes tietämään. Juha Väätäisen juoksu elokuussa 1970 oli varmaan sykähdyttävin näkemäni urheiluhetki ja mieluummin pidän muiston vaikka hieman valheellisena kuin ryhdyn huutamaan totuuskomissiota paikalle.

Kirjoita uusi kommentti

  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <br><p><span><table><tr><td><h2><h3><h4><a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><img><hr><div><fieldset><legend><label><input>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

Varmenne
Laskutehtävän tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.
8 + 4 =
Ratkaise tehtävä ja syötä vastauksesi. Jos kysymys on esim. 1+1, syötä 2
Lähetä linkki