yle.fi

Ruisrock


Olitko Turussa rokkaamassa elokuun 21.-23.päivänä vuonna 1970, kun järjestettiin Suomen ensimmäiset kansainväliset rockfestivaalit? Sana on vapaa muistella myös muita Ruisrock-kesiä!

29.7.2010 08:30

Isn't Louboutin Shoes great that you're going to have one or more pair of these Christian Louboutin Pumps in an economical price? All you have got to do is look in a dependable site for the special purpose and get Christian Louboutin Boots . There is also an alternative way having these Christian Louboutin Sandals in a good cost.

No need to worry about the Coach Purses straps bothering your back, or anything of that sort. Everything made by Coach Luggage is designed to make sure the buyer gets the ultimate fashion experience! Now, as mentioned before, one must be very careful as to where they are buying a Coach Madison from. Coach Poppy is prestigious designer brand, and to find a backpack for that low of a price would be a miracle.

You will find a whole lot of methods to perform SUDDENLY SUSAN . One is by means of the use of a VHS to SUDDENLY SUSAN DVD recorder. These SUDDENLY SUSAN DVD COLLECTION devices are generally readily available in electronic shops within your area.

Retse (ei varmistettu) 6.7.2009 14:53

Musiikin, jota soitetaan pääosin muutamalla veteläkielisellä kitaralla ja jonka melodia sekä sanoitus kuulostaa lähinnä "kakofonialta",suosio ei perustu varsinaisesti musiikin erinomaisuuteen, vaan siinä kitaranvarret toimivat rämpyttäjiensä fallos-symbooleina, joita neitokaiset kirkuen ihaileevat haarakiilat kosteina hyppien esiintymislavan ediessä.

Olimpa hyvinkin ja (ei varmistettu) 4.7.2009 07:54

mutta muistelen että Canned Heatin Bob " Bear" otti hiukan pultteja kun jotkut idiootit kai heitteli (pulloja?) tai jotain lavalle. Mistäköhän noita pellejä vaan piisaa. Meitä oli aika iso jengi Kuopiosta..Hehhee, silloin 15 v nyt 54 v. Minä myös kuuntelin paljon Progee ja muutakin (Dylan). Mutta siiten joitakin vuosia myöhemmin olin Jyväskylässä Tasavallan Presidentin ja Wigwamin yhteiskonsertissa ja väliajalle lavalle ilmestyi yx kaveri, rupes heittää akustisen kitaran kanssa "Liity meihin enkeleihin...ja Puhtaat Laivat " niin siinä unohtui Proget samatien. Olin totaalisesti haavi auki, kuka tuo on ja voiko olla totta. Upeeta , OHO. Ja Dave Lindholmhan se oli.
En edes kuunnellut kumpi noista progeilijoita sitten soitti kun meni istuu puistoon ja sulattelee tuota akustista jysäystä. Se musa soi vieläkin sillontällön kotona, toki on paljon muutakin.
Hauskaa Kesää kaikille. Yx kundi (hihhoh) 54 v.

Sari (ei varmistettu) 5.4.2009 18:31

Olin tyttökaverini Jaanan kanssa puolisalaa Ruisrockissa. Olin neljätoista, Jaana juuri täyttäänyt 15. Liftasimme Turusta takaisin Hämeenlinnaan lauantaiyönä emmekä meinanneet millään saada kyytiä. Melkein myöhästyimme sunnuntaiaamun konfirmaatiostamme. Gulps.
En muista esiintyjistä ketään, mutta meinasin tulla teltassamme raiskatuksi.

Jomi Lehtinen (ei varmistettu) 24.3.2009 16:27

Olimme tietenkin käyneet katsomassa Woodstock -elokuvan ja kun eka Ruisrock sitten tuli, niin pakkohan oli olla mukana! Ensimmäiset olivat tietenkin 3-päiväiset ja todella mahtava fiilis! Kaiken kukkuraksi mukana esiintymässä oli Canned Heat -bändi, joka esitti myös Woodstock -elokuvassa soineen biisin Going up the Country, joten tunnelma oli kuin Woodstockissa...
Erikoisuutena muistan, että ekoilla festareilla esiintyivät myös Kaustisten Purppuripelimannit ja he saivat myös mahtavat aplodit. Pari vuotta myöhemmin kirjoitin ylioppilasaineen ekoja festareita sivuten ja sain L:n!
Ekassa Ruisrockissa liikkui aika paljon myös huumeita kuten pilveä ja jopa LSD:tä, mutta itse en onneksi kokeillut, vaikka tarjolla olisi koko ajan ollut.
Tunnelma oli valtavaan ihmismäärään nähden hyvin rauhallinen, vaikka lehdissä erityisesti ne, jotka eivät olleet paikalla, muuta väittivät!
Ehkä kuitenkin mieleenpainuvin kokemus Ruisrockista on joitakin vuosia myöhemmin kun Procol Harum esiintyi silloin luonnonpuiston rannassa olleella esiintymislavalla. Salty Dog kappaleen aikana iso ruotsinlaiva lipui takana ja aidot lokit kirkuivat ihan kuin levylläkin kuuluu taustalta! Ja tietenkin kolmantena encorena A Whiter Shade of Pale!!!

rokkivaari (ei varmistettu) 23.2.2009 23:05

Suomen ensimmäisillä alan festareilla v. 1970 tuli oltua. Loppukesän uskomattoman lämpimät ja kauniit kelit hienossa ympäristössä pääosin ihan laadukkaan musan maustamana. Sitä progeahan musa valtaosin oli Ruissalossakin tuolloin ajan hengen mukaisesti. Järjestelyt nyt eivät tietenkään olleet kovin kummoiset verrattuna myöhempien aikojen vastaaviin tilaisuuksiin ajatellen vaikkapa ruokailupuolta & saniteettiasioita. Fiilistä kuitenkin piisasi ja pääosin hyvää ja huumoripitoista yhteishenkeä väliajoilla loputtomissa sinne tänne suuntautuvissa jonoissa.Väkeähän tuossa historiallisessa tilaisuudessa oli todella huikeasti.
Musiikillisesti mieluisimmat elämykset tarjosivat Tasavallan Pressa, Made in Sweden ja Colosseum, josta virtuoosimaisen kitaristin ohella jäi mieleeni erityisesti rumpupalikoita jonglöörimäisesti soittamisensa ohella pyöritellyt huippukolistelija. Noita em. yhtyeitä kuuntelen silloin tällöin edelleenkin, vaikka toki myöhempien aikojen musiikkikin on tehonnut. Joka vuosikymmeneltä on löytynyt omat mestarinsa, joiden musiikki ei ole kertakäyttötavaraa.

Erkki Kaila (ei varmistettu) 25.1.2009 19:50

Tottakai olin paikalla, kun ensimmäisen kerran elämässä tuntui siltä, että suuren maailman kulttuuri ja minä itse oikeasti voimme kohdata. Olin tuohon aikaan aktiivinen progressiivisen = ei kaupallisen (pop)musiikin harrastaja ja seurasin rock-maailman tapahtumia Melody Makerin ja Ruotsin radion kautta. Anglosaksisen musiikkimaailman kaiut kuuluivat meillä pohjoisessa parhaiten SR:n program 3:n Popogram-ohjelman kautta.

Montereyn ja Woodstockin mallin toteuttamismahdollisuus sai Suomessakin meidät "wanabeehipit" liikkeelle peräpohjolaa myöten. Matka Rovaniemeltä Ruissaloon edellytti järjestelyitä, joissa itsekin toimin puuhamiehenä. Saimme bussillisen porukkaa kasaan. Ja kyllä kannatti!

en ollu syntyny (ei varmistettu) 22.1.2009 21:15

En ollu syntyny Mutta Jyrki Jyräys Hämäläinen 1942-2008 avasi maailman sinne suuntaan < Oma Unelmani Olisi Kokea joskus ruisrock...

Niilo Nuori (ei varmistettu) 7.1.2009 21:32

Neil Young oli Ruisrockissa -96. Ostimme tyttöystävän kanssa Neil Young t-paidat, selässä oli joku viisas intiaanisitaatti. Samanlaiset paidat piti välttämättä saada, olimme niin vastarakastuneita. Ruotsinlaiva lipui ohi, "Hullut hevoset" laukkasi pitkän keikan, jopa niin pitkän että Niilon särökitara alkoi puuduttaa. Taisin silti laulaa mukana jonkun verran.

Kirjoita uusi kommentti

  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <br><p><span><table><tr><td><h2><h3><h4><a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><img><hr><div><fieldset><legend><label><input>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

Varmenne
Laskutehtävän tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.
8 + 6 =
Ratkaise tehtävä ja syötä vastauksesi. Jos kysymys on esim. 1+1, syötä 2
Lähetä linkki