Uutta virtaa poliittiseen keskusteluun

Heti kärkeen päivän politiikan uutinen:

YLE Uutisten verkkopalvelussa avataan tänään Eurovaalien loppukirin ajaksi uusi poliittinen keskustelupaikka: Ykköskysymys. Internetin monista keskustelupalstoista poiketen keskustelijat on kutsuttu.

Valitsimme 20 politiikan rautaista ammattilaista pureksimaan päivän poliittista kysymystä. Kutsuttujen joukossa on entisiä tai nykyisiä taustavaikuttajia, poliittisia luottamustehtäviä hoitaneita, tutkijoita ja journalisteja. Heillä on erilaiset taustat ja erilaista osaamista, mutta heitä yhdistää tietämys suomalaisesta politiikasta.

Keskusteluteema vaihtuu joka arkipäivä; väittely ja puntarointi jatkuu tiistaihin 9. kesäkuuta saakka. - Tänään keskustellaan presidentin osallistumisesta EU-kokouksiin.

Olemme pyytäneet panelistejamme arvioimaan jonkin poliittisen tilanteen, kannanoton tai tapahtuman syitä ja seurauksia. Usein politiikassa on nimittäin niin, että asia ei välttämättä ole aivan niin, kuten päältä näyttää.
Ammattilaisemme pyrkivät siis selittämään "mistä oikein on kysymys".

Palstan tarkoitus on pieneltä osaltaan lisätä pureksittua ja mietittyä ajatuksenvaihtoa internetissä. Olen nimittäin sitä mieltä, että verkkojournalismissa kaivataan enemmän perusteltuja selityksiä - mielipiteitä ja kohinaa on ihan riittävästi.

Ykköskysymyksellä haluamme kerätä kokemuksia tämäntapaisesta debatista. Jos homma toimii, saatamme harkita palvelun uusimista tai jatkamista toisena otollisena ajankohtana.
 

 Uusi keskustelupaikka löytyy osoitteesta:

http://yle.fi/uutiset/eurovaalit/2009/05/ykkoskysymys_puoluekannatuksest...