Skip navigation.
Home

Rapsakkuutta muotisanastoon!

|

Tänään Aristoteleen kantapään sitaattivinkki syöksähtää keskelle muoti-ilmausten alati värikkäänä lainehtivaa maailmaa! Kyllä! Nyt liitymme osaksi sitä ajan hermolla ilkamoivaa sakkia, joka käyttää ainoastaan ajankohtaisia ja tuoreita ilmauksia! Hyvästi kuluneet sanonnat, tervetuloa uudet, raikkaat ja tätä modernia ryhmää yhdistävät sanat, joista in-henkisen jengimme ulkopuoliset juntit eivät ymmärrä mitään!

Ei, nyt emme puhu sanasta seksikäs, emme sanasta ubiikki tai edes ihqu, ne ovat yhtä vanhanaikaisia kuin yhdyssana, joka alkaa sanalla äijä, euro tai tieto! Nuo sanat ovat pölyisiä kuin mummon kaappikello ja isoisän olkihattu!

Uusista uusin muotisana on nimittäin tässä! Se on: rapsakka! Kuulitte oikein, rapsakka! Enää puolukkapiiras ei ole mureaa vaan se on rapsakka! Pizzan täytteellä ei enää ole mitään väliä, tärkeintä on se, että se on rapsakka!

Alunperin rapeaa merkinnyt murresana rapsakka on kuitenkin hieno muotisana siksi, että sitä voi käyttää ihan mistä vaan ihan merkityksessä tahansa! Onpa rapsakka ilma! Voi, miten rapsakka elokuva! Jopas oli rapsakka bussikuski!

Hyppää sinäkin Aristoteleen kantapään sitaattivinkin muotisanavankkureihin ja ota sana rapsakka aktiivisen sanavarastosi peruspilariksi! Ja elämäsi on entistä rapsakampaa!

- - -

aristoteles(at)yle.fi

Moottoripyörinyt löytyi joesta

Iltasanomat 22.10.07, sivu 6:
"Ystävän karmea löytö.
Etsintäpartiossa ollut ystävä löysi 16-vuotiaan moottoripyörineen joesta"
Nimim:
Liisi Rantaruikku