Aristoteleen kantapää on kuuntelijan todellinen ystävä. Annamme teille viikoittain sitaattivihjeen, joita harjoittamalla kielellinen ilmaisunne muodostuu ajan myötä värikkäämmäksi, täsmällisemmäksi ja rikkaammaksi. Näin teistä tulee väistämättä suosittu henkilö niin vapaa-ajalla kuin työpaikallannekin ja elämänne laatu paranee ratkaisevasti.
Hyvä ja yleinen tapa saavuttaa parempi elämä puhumalla on lainata viisauksia jo valmiiksi pitkälle edenneiltä hahmoilta. Monet pitkälle päässeet ihmiset ovat nähneet paljon elämää ja oppineet näkemästään suunnattomia viisauksia, joita he kertovat tavallisille kansalaisille sopivissa tilanteissa.
Jotkut meistä siteeraavat tunnettuja ajattelijoita tuottaakseen kuulijoille vaikutelman, että lausuja olisi viisauden kehittämän merkkihenkilön läheinen henkiystävä, vaikkei olisikaan.
Tämä on tietenkin paitsi alhaista myös läpinäkyvää. Nerojen läheiset ystävät eivät koskaan siteeraa läheisiään, ystävyyteen kuuluvan hienotunteisuuden vuoksi. Niinpä kuuluisuuden lausahduksia siteeraamalla pääsee usein vain hölmön pyrkyrin halveksittuun asemaan.
Tämä ei suinkaan ole tarkoituksemme. Niinpä valikoimme tarkasti sitaatit, joita lainaamme tunnetuilta esikuviltamme.
Viikon sitaattivihjeitä voit lukea täällä
Tilaa Viikon sitaattivihje kännykkääsi
Mannerheim 143-vuotias?
Saska Saarikoski kirjoitti Hesarissa perjantaina 4.6.2010 Aki-Mauri Huhtisen haastattelussa (Reilua maata halutaan puolustaa) seuraavasti: "Mannerheimin merkitystä suomalaisuudelle korostaa se, että puolustusvoimat juhlii marskin syntymäpäivänä. Ilman Sveitsissä sattunutta kuolemaansa Mannerheim täyttäisi tänään 143 vuotta."
No johan on nyt markkinat: meillä olisi 143-vuotias marski ehkä jopa seuraavissa presidenttivaaleissa ehdokkaana, mikäli hän ei olisi sattumalta mennyt kuolemaan Sveitsissä! Suomessahan hän ilman muuta olisi edelleen hengissä.