Skip navigation.
Home

Huumepoliisit vauhdissa

|

Huumausaineet ovat Suomessakin yhä suurempi ongelma. Laittomien huumeiden ympärillä pyörii paljon isoa ja pienempää rikollisuutta, onnettomia ihmiskohtaloita ja väkivaltaa. Huumepoliisit ovat ankaran haasteen edessä koettaessaan saada yhä kekseliäämmät hämäräveikot telkien taakse.

Tämän on huomannut lehdistökin. Vakava aihe on saanut monen journalistin näppäimistön villiintymään arveluttaviinkin lauserakenteisiin. Ilta-Sanomat raportoi äsken uudesta muotihuumeesta näin:

Kokaiini ei ole enää vain kauniiden ja rikkaiden ihmisten kallis eliittihuume, vaan siitä on tullut osa huumepoliisin arkipäivää.

Ilmiantajanimimerkkimme Nimetön ällistelee, ovatko poliisien palkat nousseet liian korkeiksi, kun niistä riittää kokaiinin säännölliseen nauttimiseen.

Iltalehti taas otsikoi lokakuun lopulla räväkästi:

Huumepoliisi nappasi ennätysmäärän amfetamiinia.

Onneksi juttu kertoi, että kyseessä oli takavarikko, muutenhan kansan ja Aristoteleen kantapään olisi syytä huolestua huumepoliisin moraalista sekä kyseisen huumepoliisin terveydentilasta. Toivommekin, etteivät toimittajat huumaannu omasta nokkeluudestaan, tuosta huumausaineista pahimmasta, niin, että lukijat alkavat nähdä harhoja.
- - -
aristoteles(at)yle.fi

Näennäishupia

Yhden kuuntelijan mielipaha ei tietenkään paljon paina. Minun mielipahani on joka tapauksessa vahvassa kasvussa, kun ainoa radiokanava, ykkönen, on yhä enemmän ja enemmän siirtymässä halpahintaisen ja viihteenmakuisen tuotannon linjoille. En tiedä, mistä tämä suuntaus sai alkunsa, ehkä sellaisista toimittajista kuin Minna Lindgren, joka jo aikanaan markkinoi tekonokkelan sanailun mallin. Sitä sitten monet ohjelmat ovat alkaneet yhä selvemmin seurata. Yhtenä ällöttävimmistä voi mainita "Aristoteleen kantapää", jonka asiasisältökin on jo laiha, mutta varsinainen ällöttävyys syntyy teennäisestä vitsi-intonaatiosta a la Kirsi Virtanen ja tylsääkin tylsemmistä kielellisistä heitoista. Onneksi sentään valtaosa ykkösen ohjelman tekijöistä on säilyttänyt järkensä ja ansaitsee täyden kiitoksen niin kuin esimerkiksi Risto Nordell, Eeva Luotonen, Liisa Vihmanen ja monet muut, puhumattakaan Ykkösaamun asiantuntevista toimittajista.

Työpäivän piristys

Etsin netistä tietoa muista asioista, kun tupsahdin tämän blogin sivustolle. YLE Radio 1 ei kuulu kanavavalikoimiini, vaikka olen kuullut paljon kehuja eri ohjelmista. Olen aina sattunut väärään aikaan kanavalle, sillä radio on mennyt pois päältä kuullessani asiaa mikrobien jännittävästä maailmasta juuston pinnalla. Jos kuitenkin nämä Aristoteleen kantapää -jutut voi kanavalta kuulla, täytynee kokeilla "ykköstä" vielä uudelleen.