Tanssii Kallion kanssa

Julkaistu Pe, 22/05/2009 - 11:55
  • Jonnu Aho (Kuva: Juha Kiiskinen)
  • On toukokuinen sunnuntai. Nukun ikkunat auki. Havahdun helvetilliseen meteliin. Sekoitus kaiken maailman kilkuttimia. Megafoniin huutava ihmisääni. Outo yleiskohina.

Onko mulla jäänyt stereot täysille. Onko mulla jäänyt pää täysille. Tai täyteen. Onko naapuri hulluuntunut entisestään. Kuulostaako mellakka tältä, yleinen hätätila kenties. Ei. Tää kyllä muistuttaa vähän musiikkia.

Ikkunasta avautuu herkullinen kattaus. Kalpea Kallio meets Rio de Janeiro meets Mielenosoitus meets Performanssi. Jonkinlainen muikean mehukas mashup. Kuva näyttää tältä.

--- Klik ---

Edellisyönä ajoi juopunut kuski vanhalla Saabilla päin isoa mainospilaria päätyen puiston kaiteeseen. Juoksi karkuun mutta ei päässyt. Aamulla mainospilari kaatuneena ja auto niillä sijoillaan. Ne sulkevat jalkakäytävän. Näyttävät surkeilta kylmässä valossa.

Suurehko sambakulkue on aloittanut suuren päivänsä. On kuorma-autolavallisia iloista ilmettä ja ääntä, tanssiryhmällisiä liian pienesti säähän nähden pukeutuneina harrastajia. Kulkueen edellä ratsastaa kaksi poliisia. Ratsut tekevät tarpeitaan isoiksi läjiksi keskelle tietä. Jäljessä kulkevat yrittävät monimutkaisten tanssiaskelien muistamisen lomassa muistaa vältellä höyryäviä läjiä. Jokainen ei onnistu, siinä on piikkisandaalilla kestämistä.

Megafoniin huutava mies sijaitsee kulkueen keskivaiheilla. "Kaikki mukaan!!!". Saabin ruttuun ajetulle konepellille on istahtanut puistosta tuttu parivaljakko olutpullot käsissään. Melkein unohtavat juoda hämmästellessään. Pari tuttua on jo tanssimassa. He pyrkivät askel askeleelta lähemmäs vähäpukeisia tanssijattaria. On siellä muitakin. Sellaisia, jotka eivät muuten sunnuntaiaamupäivällä Kalliossa liikuskele.

--- Klik ---

Tuosta toukokuun päivästä on aikaa monta vuotta. Kulkue tulee joka kevät. Siinä on joku hieno elementti, joka naurattaa hirveästi mutta ei naura kenellekään. Vielä melkein lehdetön ja vähän kohmeessa oleva kaupunki yllätetään yliläikkyvällä värikkyydellä ja ilolla. Syntyy hyvä törmäys, hieno hetki.

Tekijä: