Minkälainen rocktähti olisin, jos olisin rocktähti?

Julkaistu Pe, 07/11/2008 - 12:55
  • Jonnu Aho (Kuva: Juha Kiiskinen)
  • En olisi tehnyt sitä mokaa, että urani suvantovaiheessa 90-luvun alussa olisin yrittänyt saada hommaa lentoon tekemällä danceremixejä biiseistäni featuring joku Dj Zippo tai vastaava.

Olen aina halunnut olla rocktähti, tietenkin. Olen käyttänyt melkoisesti aikaa myös sen pohtimiseen, minkälainen rocktähti olisin, jos olisin. Ajatukseni rocktähteyteni luonteesta on seurannut elämäni kaarta pyrkien joko tasapainottamaan tai epätasapainottamaan sitä.

Myöhempien aikojen nero

Ajallisesti mitattuna eniten olisin halunnut olla omana aikanaan liian vähän arvostusta saanut, sittemmin neroksi julistettu ja nuorena tapaturmaisesti kuollut singer-songwriter. Tekstejäni tulkittaisiin vuosikymmenestä toiseen; ennustiko hän oman lähtönsä? Saisin valtavasti seuraajia, jotka eivät kuitenkaan aivan yltäisi minun tasolleni. Nykyään haaveilen tästä harvemmin. Hukkua olisi pitänyt jo vuosia sitten.

Itkijänainen tai -mies


Kantaisin ihmisrodun edustajana sekä taiteilijana harteillani kaikkia maailmamme ongelmia. Lahjoittaisin kaikki rahani erittäin hyviin tarkoituksiin ja toimisin aktiivisesti erittäin monessa järjestössä. Kirjoittaisin vavahduttavia lauluja pienen ihmisen näkökulmasta - juuri nyt työstäisin todennäköisesti tarinaa tavallisesta kansalaisesta globaalin taantuman kielekkeellä. Olisin huomattavasti parempi ihminen kuin Bono ikinä.

Metronomi


Minulla olisi absoluuttisista absoluuttisin sävelkorva ja rytmitajuista rytmitajuisin rytmitaju. Olisin se the luottopelaaja ja keräisin mittavaa arvostusta sisäpiirissä. Pitäisin suunnitelmallisesti yllä matalaa profiilia, mutta syvällä sisimmässäni tietäisin, että tässä maassa ei saataisi aikaiseksi ainoatakaan hyvää rocklevyä ilman minun kosketustani.

Tähti tähden elkeillä


Olisin niin menestynyt, että minulla olisi varaa olla arrogantti ja heitellä niitä televisioita hotellien ikkunoista. Minulle annettaisiin kaikenlaista anteeksi, koska olisin minä. Pokailisin muiden miehiä ja naisia ja onnistuisin siinä. En missään tapauksessa alkaisi streittaajaksi tai löytäisi rauhaa, vaan jatkaisin samaan sekoilevaan malliin tästä ikuisuuteen.

Kameleontti


Olisin ollut pinnalla vuosikymmeniä saattamatta itseäni naurunalaiseksi ja uusiutuisin ilmiömäisen pakottomasti. En olisi tehnyt sitä mokaa, että urani suvantovaiheessa 90-luvun alussa olisin yrittänyt saada hommaa lentoon tekemällä danceremixejä biiseistäni featuring joku Dj Zippo tai vastaava.

Jotain ihan muuta?


No, ajatuksellisesti testaamiani rocktähtityyppejä on loputtomasti. Valitettavasti lähes jokaisella tyypillä on myös jo loputtomasti edustajia. Avain mahdolliseen menestykseeni lienee jonkin ihan uuden tyypin luominen. Eläkeikäinen rocktähti, joka ei ratsasta aiemmin ansaitulla maineella, vaan levyttää tajuntaa päräyttävän esikoisensa kypsässä 64-vuoden iässä? Sitä ehtisi vielä jonkin aikaa valmistella.
 

Tekijä: