Arttu Wiskari ja Janne Rintala – kisällit Göstan ja Junnun jäljillä

Arttu Wiskari ja Janne Rintala – kisällit Göstan ja Junnun jäljillä

Ajankohtaista - To 16.6.2011, klo 16.42 - Toimittaja: Airi Saastamoinen

Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen

Areena linkki: http://areena.yle.fi/video/1308235386828

310
tykkää tästä

Neljä vuotta sitten kaksi rautakaupan myyjää marssi levy-yhtiöön ja kertoi haluavansa tehdä biiseistään levyn. Kiinnostus suomalaiseen pop-, iskelmä- ja eritoten tarinankerrontaperinteeseen tukevasti nojaavaa parivaljakkoa kohtaan heräsi, mutta kaikki ei kuitenkaan ”mennyt kuin Strömsöössä.”  Ennen kuin levytyssopimus irtosi, tekstejä piti hioa, laittaa likoon tyttöystävän rahat ja tehdä omakustanne-singlestä radiohitti.

Arttu Wiskari ja Janne Rintala aloittivat musiikillisen yhteistyönsä erikoisissa merkeissä: he kävivät esiintymässä hautajaisissa. Ilo ja suru kulkevat kaksikon kappaleissa edelleenkin käsi kädessä. Ensimmäisellä albumilla Arttu Wiskari tarinat polveilevat Evitskogin mökkitieltä Honkanummen siunauskappeliin ja hoitolaitoksiin. Matkan varrella käydään Keravalla ja päädytään loppujen lopuksi suihkuverhorengaskauppiaan kanssa Mallorcalle.

Arttu Wiskari ja Janne Rintala ihailevat Gösta Sundqvistia ja Junnu Vainiota. Vertailua näihin mestareihin he kuitenkin hiukan kavahtavat. ”Junnun ja Göstan rinnalla me ollaan vielä kisällejä.”

Artun ja Jannen ensimmäinen albumi julkaistiin 15.6.2011 ja levyjulkkareita juhlittiin saman päivän iltana helsinkiläisessä ravintolassa.

Lisää artisteista:Arttu Wiskari

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (1)

Hieno biisi on ainakin tuo tuntematon potilas. Onnea ja menestystä jatkossa!

Anonyymi Pe 17.6.2011, klo 19.28

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä