Olli Lindholm: ”Alamäki alkaa jos takki aukeaa”

Olli Lindholm: ”Alamäki alkaa jos takki aukeaa”

Ajankohtaista - Ma 30.11.2009, klo 08.38

Tälle sivulle liitetyn mediatiedoston esittäminen vaatii Adobe Flash Playerin.
251
tykkää tästä

Yö-yhtyeen kiertue pysähtyi viikonloppuna Kuopioon. Olli Lindholm muistelee, että Yö oli esiintymässä näillä kulmilla jo vuonna 1983 Siilinjärven Huvikummussa: ensimmäisiä isoja keikkoja, uusi keikkabussi ja ystävälliset savolaisnaiset. Siitä lähtien Kuopion leideillä on ollut erityispaikka Yö-yhtyeen sydämessä.

Yön alkuaikoja muistellessa Olli Lindholmia naurattaa: alku oli yhtä komediaa, kaikenlaista sattui ja tapahtui. Jo pelkkä hotellihuoneessa majoittuminen oli jännittävää ja hienoa. Nyt Yö on ollut olemassa 28 vuotta  ja keikkaa tehty kohta 26 vuotta. Nykyään  fasiliteetit keikoilla ovat kunnossa ja keikkailusta voi nauttia eri näkökulmasta kuin nuorena.

Yleisö on varttunut Yö-yhtyeen mukana, teini-hysteria on tänä päivänä aikuinen nainen –hysteriaa.

Vuosien mittaan Yö on vakavoitunut ja musiikissa soi keski-iän tuskaa . Olli kertoo, että nykyään menestykseen osaa suhtautua, toisin kuin bändin alkutaipaleella, jolloin munittiin suurin piirtein kaikki jutut. Alamäki alkaa hyvin pian jos antaa takin aueta, tämän läksyn Lindholm on oppinut ja toteaa aikovansa jatkaa vielä 10-15 vuotta tästä eteenpäin, jos vaan yleisölle kelpaa. Anna Kumpulainen haastattelee.

Lisää artisteista:

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä