Jope Ruonansuu 30-vuotisjuhlakonsertti 6.1.2011 Sibelius-talo, Lahti

Jope Ruonansuu 30-vuotisjuhlakonsertti 6.1.2011 Sibelius-talo, Lahti

Kotikriitikko arvioi - Ma 10.1.2011, klo 10.01

Jope Ruonansuun 30-vuotisjuhlakonsertti yllätti Satumaan kotikriitikon kerrassaan positiivisesti. Keikkoja kannattaa käydä katsomassa, vaikka ei tarkaan tiedä mitä tuleman pitää. Juhlakonsertissa Jopen kaverina lavalla oli Sakari Kuosmanen ja vitsikaksintaisteluhan keikasta muodostui, mutta ”Jopen tunteelliset kappaleet koskettavat ja tosi syvältä”.

264
tykkää tästä

Olin matkalla Heinolasta Lahteen. Matkalla kanssani oli veljeni Reijo ja hänen avopuolisonsa Maarit. Veljeni soitti alkuviikosta ja kysyi lähdenkö heidän kanssaan Lahteen Sibelius -talolle Jope Ruonansuun konserttiin. Heti lupasin. Mietin kylläkin jälkeenpäin, että onkohan se sellainen konsertti mistä minä pidän. Olen nimittäin hieman "kyllästynyt" Jopen vitseihin. No, katsotaan ja kuunnellaan nyt mitä tuleman pitää, mietin. Sibelius -talo onkin jo tuttu paikka minulle, joten sinne oli hyvä mennä.

Sibelius -talossahan päämateriaali on puuta. Hyvä ja herkkä akustiikka on aistittavissa pääsalissa. Salissa oli aika paljon tyhjiä tuoleja ja ajattelin, että onpa harmi, sillä ei ole ihan halpaa vuokrata Sibelius-talo. - No elämä on.

Yllätyin, kun valot sammuivat ja Finlandian ensi sävelet alkoivat kuulumaan voimakkaasti. Siinä samassa Sakari Kuosmanen alkaa laulamaan ja sehän menee luihin ja ytimiin kyllä. Siis aivan upea aloitus konsertille.

 Minulle oli siis yllätys, että Sakari Kuosmanen on mukana. Kuosmasen lauluäänestä ja tulkinnasta olen aina pitänyt. Sieltähän se sitten itse "juhlakalukin" saapui. Heti alkaa hymyilyttää kun Jopen näkee.

Konsertti oli poikkeuksellinen, sillä siellä oli enemmän vitsejä kuin lauluja. Onneksi vitsit olivat kuitenkin hyviä ja sellaisia etten ollut itse niitä aikaisemmin kuullut. Nauraa sai vatsakippuralla.  Jope ja Sakari kertoivat vitsejä vuorotellen "kaksintaistelu" hengessä. Tasapeli taisi tulla. Hyviä vitsejä oli.

Laulut olivatkin sitten pääosin tunteellisempia, "enkeli -lauluja". Konsertti päättyi kappaleeseen "Pieni Sydän". Olisin mieluummin kuulut sen Sakari Kuosmasen version, mutta he lauloivat duona, Sakari omalla ja Jope omalla sovituksella mixaten.

Toivottavasti yleisöä oli kuitenkin sen verran, ettei Jopen tarvinnut konserttia omistaan maksaa.

On se hienoa, että Jope on jaksanut 30 vuotta viihdyttää meitä suomalaisia. Hän on todella monipuolinen viihdyttäjä. Milloin naurattaa ja milloin itkettää. Jopen tunteelliset kappaleet koskettavat ja tosi syvältä.

Kiitos Jope ja kiitos Sakari.
 
- Veli-Matti Santavuori, Hki -

Lisää artisteista:Jope Ruonansuu
Asiasanat: Kotikriitikko

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Uusimmat

Kotikriitikko arvioi

Ryhdy sinäkin Satumaan Kotikriitikoksi!

Ylen Satumaa toivottaa Kotikriitikot tervetulleiksi mukaan tekemään Suomen parasta ja monipuolisinta kevyen musiikin nettipalvelua. Kaikki halukkaat voivat liittyä mukaan Satumaan Kotikriitikoiden joukkoon lähettämällä 1000-2000 merkin mittaisen arvion kokemastaan konsertista tai keikasta osoitteeseen satumaa.toimitus@yle.fi. Otamme mielellämme vastaan myös kuvia keikalta.

Kotikriitikon arviossa on mainittava kenen artistin esiintymisestä on kysymys, missä se oli ja milloin. Hyvä arvio on myös monipuolinen: siinä puntaroidaan esiintymisen sekä hyviä että huonoja puolia. Huomiota voi kiinnittää myös esiintymispaikkaan, tunnelmaan, järjestelyihin, yms. Kritiikin tulisi kuitenkin olla sävyltään rakentavaa.

Arvion yhteyteen pitää liittää myös omat oikeat yhteystiedot. Mikäli kirjoittaja haluaa julkisuudessa esiintyä nimimerkillä, siitä on erikseen mainittava. Satumaan toimitus julkaisee tekstejä oman harkintansa mukaan ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Julkaistujen kirjoitusten tekijät palkitaan.

Muualla Yle.fi:ssä