The Real Group, Tapiolasali Espoon kulttuurikeskus 22.3.2011

The Real Group, Tapiolasali Espoon kulttuurikeskus 22.3.2011

Kotikriitikko arvioi - To 24.3.2011, klo 14.34

The Real GroupThe Real Group

287
tykkää tästä

The Real Group, mikä ihme se nyt on, ihmettelin, kun luin Espoon kulttuurikeskuksen kevätohjelmistoa. No pianhan se selvisi. The Real Group on ruotsalainen maailman arvostetuinpiin kuuluva A Capella -yhtye. Olen aina pitänyt Rajaton-yhtyeestä todella paljon. Heitä nyt en pääse kuulemaan, joten jos The Real Group on edes yhtään yhtä hyvä kuin Rajaton niin sehän on niin kuin ensihoitoa vieroitusoireille. Ja niin varasin lipun.

Konsertti-ilta koitti. Ajattelin juoda kahvit ja konjakit sitten perillä vasta, joten kotona en iltapäiväkahveja keittänyt. Olin hyvissä ajoin Espoon kulttuurikeskuksessa ja narikka juuri aukesi. Kyselin heiltä vähän järjestelyistä. Tarjoilutiskejä oli sekä ylhäällä, että alhaalla. Päätin mennä suoraan ylös, kun sieltä myös konserttisaliin pääsee.

Ikävä kyllä koin aika pettymyksen Espoon kulttuurisalin ravintolanpitäjän toiminnassa. Seisoskelin viitisen minuuttia tarjoilutiskin edessä, mutta kukaan ei tullut palvelemaan. Muita asiakkaita kyllä palveltiin. Eikö tarjoilija sitten uskaltanut "valkoisen kepin ukkoa" tulla palvelemaan vai mikä siinä mätti. No ajattelin mennä alakerran tarjoilutiskille... Siellä koin saman kohtalon. No enhän minä nyt kuole jos en kahvia ja konjakkia saa, mutta petyin aikalailla.

The Real Group saa olla nyt sitten todella hyvä, jotta iltani vielä onnistui. Yhtyeessä oli kaksi naispuolista laulajaa sekä kolme miestä. Yhtyeeltä kuultiin aika laaja skaala tuotannostaan. Yhtye oli erittäin ammattitaitoinen, mutta mielestäni aika yksipuolinen, kun vertaan Rajaton-yhtyeeseen. Voisin kylläkin todeta, että The Real Group on sitten parasta Arlan juustojen jälkeen.. :-).

Yhtyeen jäsenet olivat erittäin huumorintajuisia ja spiikki-kielenä käytettiin sekä englantia että ruotsia. Yksi kappale, mikä jäi eritoten mieleen, on " Nature boy", se oli sovitettu todella upeasti ja laulettu erittäin hienosti.

Yhtye sai yleisön myös hyvin mukaan. Tunnelma oli todella hieno. Yleisö antoi myös yhtyeelle erittäin hyvät ja raikuvat suosionosoitukset ja encorejakin saimme kuulla useampia. Voin siis lämpimästi suositella The Real Group yhtyettä, ainakin siis lääkkeeksi "vieroitushoitoon".

Kuvia ei valitettavasti saanut ottaa, mutta hienot muistot konserttiosuudesta jäi, joten ilta oli pelastettu ja lähdin iloisella rentoutuneella mielellä kotiin.
 
Veli-Matti Santavuori, Helsinki

Asiasanat: Kotikriitikko

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Uusimmat

Kotikriitikko arvioi

Ryhdy sinäkin Satumaan Kotikriitikoksi!

Ylen Satumaa toivottaa Kotikriitikot tervetulleiksi mukaan tekemään Suomen parasta ja monipuolisinta kevyen musiikin nettipalvelua. Kaikki halukkaat voivat liittyä mukaan Satumaan Kotikriitikoiden joukkoon lähettämällä 1000-2000 merkin mittaisen arvion kokemastaan konsertista tai keikasta osoitteeseen satumaa.toimitus@yle.fi. Otamme mielellämme vastaan myös kuvia keikalta.

Kotikriitikon arviossa on mainittava kenen artistin esiintymisestä on kysymys, missä se oli ja milloin. Hyvä arvio on myös monipuolinen: siinä puntaroidaan esiintymisen sekä hyviä että huonoja puolia. Huomiota voi kiinnittää myös esiintymispaikkaan, tunnelmaan, järjestelyihin, yms. Kritiikin tulisi kuitenkin olla sävyltään rakentavaa.

Arvion yhteyteen pitää liittää myös omat oikeat yhteystiedot. Mikäli kirjoittaja haluaa julkisuudessa esiintyä nimimerkillä, siitä on erikseen mainittava. Satumaan toimitus julkaisee tekstejä oman harkintansa mukaan ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Julkaistujen kirjoitusten tekijät palkitaan.

Muualla Yle.fi:ssä