Grex Musicus -kamarikuoron 20 v. juhlakonsertti 4.11.2011

Grex Musicus -kamarikuoron 20 v. juhlakonsertti 4.11.2011

Kotikriitikko arvioi - Ma 7.11.2011, klo 10.56

Grex Musicus -kamarikuoroGrex Musicus -kamarikuoro

191
tykkää tästä

Grex Musicus - 20 vuotta laulun taikaa! Ei ollut yhtään liioteltu tuo 20-vuotis juhlakonsertin teema. Todellakin sain nauttia musiikillisesta ilotulituksesta Yliopiston juhlasalissa. Ensimmäistä kertaa olin menossa Yliopiston juhlasaliin. Jotenkin siellä aisti historian havinaa, kun miettii, mitä kaikkea tapahtumia siellä on ollut.

Grex Musicus -kamarikuoro on vuonna 1991 perustettu kamarikuoro. Mm. Essi Vuorela on ollut perustamassa kuoroa. Kuoro perustettiin ns. "jatkoksi" Sibelius lukion kuorolle, jotta kuorolaiset saisivat jatkaa hienoa harrastusta.

Kun kuoroa kuuntelin, katselin ja luin historiikkia, mietin vain, miksei minun aikanani ollut tuollaista kuorotoimintaa. Oli vain seurakunnan kuorot.. :) Minua ei koskaan ole otettu niin lämpimästi vastaan konsertissa, kun nyt otettiin. Tunne oli niin syvällinen, että sen aisti todella upeana kokemuksena. Kun konsertti alkoi, kuoro oli "levinnyt" ympäri juhlasalia ja laulu lähti aaltoliikkeellä niin, että yleisö jäi "ympyrään" sisään. Siis halaus oli valmis. Upeaa!

Konsertin alussa saimme nauttia ensiesityksestä nimeltään "Vesitarinoita", joka oli Virpi Eroman säveltämä ja sovittama upea musiikkiteos. Esitys meni todella syvälle sydämeen, sillä se esitettiin niin hienosti ja taidokkaasti, että voi vain miettiä, mitä kaikkea lauluäänellä saa aikaan. Hienona ominaisuutena pidin myös nais- ja mieslaulajien äänien balanssia. Kylmät väreet vain selkäpiitä pitkin kulkivat.

Jussi Chydenius on myös osa Grex Musicusta. ”Halun ajamana" ja uusi "Tämänkin hämärän olemme kadottaneet" -kappaleet on tehty kuorolle ja sointi oli todella upeaa. Oli kuin kuusi Rajaton-yhtyettä olisi laulanut.. :) Hienoa!

Seuraavaksi oli illan upein esitys. "Leonardo"-kappale on jo itsessään todella mahtava kuoroteos. Nyt lisäksi saimme visuaalisesti nauttia mahtipontisesta esityksestä. Valitettavasti en muista henkilön nimeä, joka oli tehnyt koreografian.

Toisella puoliajalla eniten minua sykähdytti Lasse Mårtensonin upea "Stormskärs Maja" -laulu. Kuorosovitus oli paras versio, mitä olen kappaleesta kuullut.  Tietysti konsertin lopun "halaus" kappale "And so it goes" kosketti todella syvästi. Oli hieno lopetus upealle konsertille. Niin sanotusti piste iin päälle.

Ei ole ihme, että kuoro viettää 20-vuotisjuhlaa, sillä niin tasokas ja upea kuoron taso on. Marjukka Riihimäki on kuoron johtajana ollut koko kuoron elinajan ja sen huomaa. Kuorosta säteilee niin paljon hymyä, aurinkoa, lämpöä, positiivista energiaa, taidosta puhumattakaan.

Konsertista lähdin hyvällä mielellä synkkään syysiltaan. Kiitos Marjukka Riihimäki, olet todella tehnyt upeaa työtä. Kiitos kuorolaiset, "oppi" oli mennyt perille ja sen huomasi. Vieläkin tätä kirjoittaessani hyvä mieli valtaa koko sydämeni. Voin vain suositella Grex Musicus -kamarikuoron konsertteja ja levyjä. Todella kannattaa tutustua myös muihin suomen kuoroihin, sillä suomessa on todella korkeatasoisia kuoroja.

Veli-Matti Santavuori, Helsinki

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (1)

Pyydän nöyrimmin anteeksi, Virpin sukunimi on Eroma!!! Pieni puolustus: Olen näkövammainen ja olen lukenut nimen väärin. Anteeksi! T. Veli-Matti

Veli-Matti Ke 9.11.2011, klo 05.49

Uusimmat

Kotikriitikko arvioi

Ryhdy sinäkin Satumaan Kotikriitikoksi!

Ylen Satumaa toivottaa Kotikriitikot tervetulleiksi mukaan tekemään Suomen parasta ja monipuolisinta kevyen musiikin nettipalvelua. Kaikki halukkaat voivat liittyä mukaan Satumaan Kotikriitikoiden joukkoon lähettämällä 1000-2000 merkin mittaisen arvion kokemastaan konsertista tai keikasta osoitteeseen satumaa.toimitus@yle.fi. Otamme mielellämme vastaan myös kuvia keikalta.

Kotikriitikon arviossa on mainittava kenen artistin esiintymisestä on kysymys, missä se oli ja milloin. Hyvä arvio on myös monipuolinen: siinä puntaroidaan esiintymisen sekä hyviä että huonoja puolia. Huomiota voi kiinnittää myös esiintymispaikkaan, tunnelmaan, järjestelyihin, yms. Kritiikin tulisi kuitenkin olla sävyltään rakentavaa.

Arvion yhteyteen pitää liittää myös omat oikeat yhteystiedot. Mikäli kirjoittaja haluaa julkisuudessa esiintyä nimimerkillä, siitä on erikseen mainittava. Satumaan toimitus julkaisee tekstejä oman harkintansa mukaan ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Julkaistujen kirjoitusten tekijät palkitaan.

Muualla Yle.fi:ssä