Kirmot, Pylkönmäen konsertti 14.07.2011

Kirmot, Pylkönmäen konsertti 14.07.2011

Kotikriitikko arvioi - To 21.7.2011, klo 11.40

Mikael ja Marita Pylkönmäki 14.7.2011Mikael ja Marita Pylkönmäki 14.7.2011

234
tykkää tästä

Pylkönmäki, pieni, idyllinen, kaunis, rauhallinen ja ihana kylä Saarijärven kaupungissa, otti minut vastaan lämpimällä aurinkoisella säällä. Oli alkamassa viikon mittainen loma Villa Mertalassa Karankajärven rannalla. Upeaa oli.

Kirmot 2011 -tapahtuma oli myös lomaviikkoni aikana ja itse asiassa sen vuoksi olin juuri Pylkönmäellä. Perinteinen "Pylkönmäen Pojat lavalla" -konsertti oli tänä vuonna 14.7.2011. Viime vuoteen verrattuna oli hieman uusia tuulia tulossa, sillä Riku Niemi toimii Kirmot-tapahtuman taiteelisena johtajana ja hänellä oli myös sormet pelissä.

Tänä vuonna vierailevana tähtenä oli Marita Taavitsainen. Odotukseni olivat korkealla, ja siksi pelkäsin, josko uudistus pilaisi konsertin tunnelman, sillä viime vuonna tunnelma oli niin kotiseutuhenkinen, lämmin ja upea että. Siinä suhteessa pelkoni oli turhaa. Konsertin tunnelma oli todella käsinkoskettavan läheinen. Vaikka kuulijoita oli noin tuhat, niin se ei tunnelmaa häirinnyt, päinvastoin. Itse Maalaislääkäri Kininkinen juonsi konserttia.

Marita Taavitsaisesta olin saanut upean kuvan tv:n, radion yms. median kautta. En ollut häntä livenä koskaan kuullut. Täytyy ikäväkseni myöntää, että se oli pettymys. Minusta hänen lauluäänensä ei ollut kunnossa tms. Hän ei pystynyt kunnolla laulamaan edes omia kappaleitaan ja Katri Helenan "Ei Kauniinpaa" -kappaleeseen hän tarvitsi Mikael Konttisen apua. Onneksi Mikael pelasti tilanteen.

Tommi Soidinmäestä huomaa, että hän on ammattilainen alallaan. Upea ääni pureutui sielujen syövereihin todella upeasti.  Ei ole turhaan miehen päähän tangokuninkaan kruunua asetettu. Hän myös otti upeasti konserttiyleisönsä. Parhaiten mieleeni jäi Tommin laulama Elviksen kappale ja Mikael häntä säesti pianolla. Upeaa!

Mikael Konttinen, mitä hänestä nyt vielä osaisin sanoa... :) Jos olet aikaisemmin lukenut kirjoituksiani, olet huomannut, että Mikael on suosikkini. Nyt voin sanoa, että hän on kehittynyt paljon konserttilaulajana. Hän ottaa hyvin koko yleisön huomioon. Hienoa kehitystä. Hänhän onkin tehnyt tänä vuonna paljon konserttiesityksiä.

Illan humoristinen osuus (Kiminkisen lisäksi) oli illan "tähtivieraat" "Paula Koivuniemi" ja hänen kauan kadoksissa ollut "Pauli -veljensä". Kyllä siinä nauru raikui ja hymyssä oli jokaisen konsertissa olevan ihmisen suu, kun Paulan suosikkikappaleet soivat duettona. Todella hieno "itsensä peliin pistäminen" Tommilta ja Mikaelilta. Kiitos! Katsotaan sitten, mitä ensi vuonna saadaan.

Suosittelen myös Pylkönmäkeä lomapaikkana!

Veli-Matti Santavuori, Helsinki

Asiasanat: Kotikriitikko

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (8)

erittäin hyvä konsertti oli Soidinmäellä ja Konttisella. Todella upeita kappalevalintoja herroilla oli. Yksi kesän kohokohdista! Tommin laulu Maailma on kaunis kosketti eniten..

konserttikävijä Ma 8.8.2011, klo 14.29

Tommi Soidinmäki, aivan ihana lauluääni, lavakarismaa tällä miehellä on roppakaupalla ja sitten se yleisön huomioon ottaminen tulee selvästi sydämestä saakka! Mikaelia kuuntelin ensimmäistä kertaa ja hyvältä kuulosti. Minä pidin kovasti poikien konsertin annista, iloinen yllätys oli "Pauli Koivuniemien" vierailu, osaavat pojat tuon huumoripuolenkin esittää hienosti itsensä peliin 100%:sti laittaen.Kiitos!!!!

Anonyymi Ma 25.7.2011, klo 09.37

Tommi ja Mikael kerassaan upeita artisteja,parhaita :)

Anonyymi Su 24.7.2011, klo 20.24

Hieno konsertti oli, pojat lauloi todella upeesti. Mikaelin Sinä olet kaunis ja Tommin Seis ja Maailma on kaunis olivat illan parhaimpia vetoja, samoin kun pojat esiintyivät kahdestaan, ja esittivät sen Elviksen kappaleen (jota en nyt muista)! Molemmilla luontaista karismaa, ei opeteltua!

Saarijärveläinen La 23.7.2011, klo 12.12

Tommi Soidinmäki on tosi hyvä laulaja! Paljon upeita lauluja hänellä!

Aila Pe 22.7.2011, klo 21.15

Mikael konttinen ja Tommi Soidinmäki ovat molemmat todella upeita laulajia. Ensi vuonna pakko yrittää päästä konserttiin. Henkilökohtaisesti olen Tommia fanittanut jo monta vuotta, miehekkään tumma ääni soi upeasti ja sopii niin balladeihin kuin menomusiikkiinkin!

Sara Pe 22.7.2011, klo 21.13

Olen eri mieltä kirjoittajan kommentoinnista Maritan esityksestä. Marita hoiti osuutensa hyvin. Maritahan on synnyttänyt toukokuun lopussa. Muutaman kuukauden (3 kk)laulamatta olo, voi kuulua äänessä tarkemmalle sävelkorvalle. Maritan laulaa Ei kauniinpaa kappaleen keikalla yleensä orkerterin jäsenen kanssa duettona, ilmeisesti se oli syynä kun Marita haki Mikaelin mukaansa.
Konsertti oli tosi mukava elämys. Lisää tällaisia konsertteja!

Anonyymi Pe 22.7.2011, klo 13.03

Takuuvarmat artistit Mikael ja Tommi :))

Anonyymi To 21.7.2011, klo 20.58

Uusimmat

Kotikriitikko arvioi

Ryhdy sinäkin Satumaan Kotikriitikoksi!

Ylen Satumaa toivottaa Kotikriitikot tervetulleiksi mukaan tekemään Suomen parasta ja monipuolisinta kevyen musiikin nettipalvelua. Kaikki halukkaat voivat liittyä mukaan Satumaan Kotikriitikoiden joukkoon lähettämällä 1000-2000 merkin mittaisen arvion kokemastaan konsertista tai keikasta osoitteeseen satumaa.toimitus@yle.fi. Otamme mielellämme vastaan myös kuvia keikalta.

Kotikriitikon arviossa on mainittava kenen artistin esiintymisestä on kysymys, missä se oli ja milloin. Hyvä arvio on myös monipuolinen: siinä puntaroidaan esiintymisen sekä hyviä että huonoja puolia. Huomiota voi kiinnittää myös esiintymispaikkaan, tunnelmaan, järjestelyihin, yms. Kritiikin tulisi kuitenkin olla sävyltään rakentavaa.

Arvion yhteyteen pitää liittää myös omat oikeat yhteystiedot. Mikäli kirjoittaja haluaa julkisuudessa esiintyä nimimerkillä, siitä on erikseen mainittava. Satumaan toimitus julkaisee tekstejä oman harkintansa mukaan ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Julkaistujen kirjoitusten tekijät palkitaan.

Muualla Yle.fi:ssä