Kaartin soittokunta, "Virtaa" 29.4.2011 Finlandia-talo

Kaartin soittokunta, "Virtaa" 29.4.2011 Finlandia-talo

Kotikriitikko arvioi - Ma 2.5.2011, klo 09.17

Kaartin SoittokuntaKaartin Soittokunta

258
tykkää tästä

Perinteisiini on kuulunut jo useamman vuoden ajan Kaartin soittokunnan kevätkonsertti. Nyt oli taas sen aika. Nyt oli myös Kaartin Jääkärirykmentin 15-vuotisjuhla. Haikeutta konserttiin toi se, että musiikkikapteeni Sami Hannula jätti jäähyväiset Kaartin soittokunnalle.

Minulle tämänvuotiset solistit olivat iloinen yllätys. Mikael Konttinen ja Annika Eklund sekä Marjukka Riihimäen valmentama Grex Musicus -kamarikuoro. Siis erittäin lupaava konsertti. Pieniä haasteita minulle tuotti se, että Finlandia talon laajennustyömaat estivät kulkemisen tuttujen reittien mukaan, mutta avuliaiden ihmisten avulla kulkeminenkin onnistui suhteellisen hyvin. Ja niinpä sitten istuin "kantapaikallani" Finlandia-salissa.

Konsertti aloitettiin komeasti Suomen lippu sisään kantaen. Kaartin soittokunta aloitti "Salute The Guards" kappaleella hienosti. Annika Eklund aloitti kappaleilla "Suklaasydän" ja "Kun". Perinteiset kappaleet Annika tulkitsi upeasti omalla tyylillään. "Sokeripala"-kappaletta tuli Annikan kanssa tulkitsemaan Mikael Konttinen. Duona kappale oli hieman erilainen kuin olen tottunut sen kuulemaan. Annika ja Mikael olivat niin "lutusia" toisilleen. "Hurmio" oli kappale, millä Mikael vuorostaan hurmasi yleisön. Tässä oli taas hyvä muistutus siitä, ettei Mikael turhaan osallistunut tangomarkkinoille taannoin. Niin taidokkaasti hän suoriutui kappaleesta.

Sitten oli vuorossa Kaartin soittokunta, joka antoi yleisölle vapauden sulkea silmänsä ja kuvitella kappaleen "An American in Paris" mielessään. Todella elävästi "näki" miten amerikkalainen pyrähteli pitkin poikin Pariisia. Mieluisan piristyksen konserttiin toi Grex Musicus -kamarikuoro. Kappale "Täysikuu" soi upeasti kuorolauluna ja Mikael Konttisen säestämänä flyygelillä. Hyvin on Marjukka Riihimäki valmentanut kuoron.  Aivan loistokas oli kappale "Ain't No Mountain High Enough", kun sen tulkitsi Mikael Konttinen ja Annika Eklund yhdessä ja kappaleen täydensi kuoron laulamat taustat. Eikä pidä unohtaa Kaartin soittokunnan osuutta. Ensimmäisen jakson päätteeksi muisteltiin "Kaartin Muistoja". Sitten olikin väliaika, kahvia ja konjakkia.

Toisen jakson aloitti Kaartin soittokunta hienolla esityksellään "Life in The Capital City". Annika vuorostaan esitti parit euroviisubiisit. "Sanghain Valot", kappale joka on jäänyt soimaan ikivihreänä. Upea Kerkko Koskisen kappale. "Sata Salamaa" on totuttu kuulemaan Virve Rostin laulamana, mutta Annika suoritui siitä loistavasti. Hänen vahva äänensä pääsi hyvin oikeuksiinsa. Mikael ja Annika sitten näyttivät taitojaan italian kielessä, mutta onneksi he päättivät laulaa kuitenkin suomeksi "Buona Sera" kappaleen. Duetoksi kappale muuntautui erittäin hyvin. 

Kaartin soittokunta viihdytti "Pomp And Circumstance" -kappaleella. "Tää on se ilta" -kappaleen latinorytmit Mikaelin esittämänä sai kropan pakostakin liikkumaan ja kädet tahtia taputtamaan. Upeaa! "Hopeinen kuu" sopi Mikaelille erittäin hyvin. Konsertin kohokohta oli mielestäni "Niin kaunis on Helsinki nyt", ei Jore Marjarannan esittämänä, vaan Mikael Konttisen ja Grex Musicus -kamarikuoron. Todella upea esitys, ei jäänyt lainkaan alkuperäisen varjoon. Hienoa! Ilmankos se olikin jätetty konsertin viimeiseksi, sillä siitä jäi niin hieno tunnelma ja kosteat silmäkulmat.

Konsertti kokonaisuudessaan oli taattua Kaartin soittokuntaa. Hyvin suunniteltu, hyvät kappalevalinnat ja eritoten upeat solistit. Kiitos Teille, nyt on kevät!

Veli-Matti Santavuori, Helsinki

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Uusimmat

Kotikriitikko arvioi

Ryhdy sinäkin Satumaan Kotikriitikoksi!

Ylen Satumaa toivottaa Kotikriitikot tervetulleiksi mukaan tekemään Suomen parasta ja monipuolisinta kevyen musiikin nettipalvelua. Kaikki halukkaat voivat liittyä mukaan Satumaan Kotikriitikoiden joukkoon lähettämällä 1000-2000 merkin mittaisen arvion kokemastaan konsertista tai keikasta osoitteeseen satumaa.toimitus@yle.fi. Otamme mielellämme vastaan myös kuvia keikalta.

Kotikriitikon arviossa on mainittava kenen artistin esiintymisestä on kysymys, missä se oli ja milloin. Hyvä arvio on myös monipuolinen: siinä puntaroidaan esiintymisen sekä hyviä että huonoja puolia. Huomiota voi kiinnittää myös esiintymispaikkaan, tunnelmaan, järjestelyihin, yms. Kritiikin tulisi kuitenkin olla sävyltään rakentavaa.

Arvion yhteyteen pitää liittää myös omat oikeat yhteystiedot. Mikäli kirjoittaja haluaa julkisuudessa esiintyä nimimerkillä, siitä on erikseen mainittava. Satumaan toimitus julkaisee tekstejä oman harkintansa mukaan ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Julkaistujen kirjoitusten tekijät palkitaan.

Muualla Yle.fi:ssä