Meiju Suvas 20.1. 2011 Ravintola Seurahuone, Tampere

Meiju Suvas 20.1. 2011 Ravintola Seurahuone, Tampere

Kotikriitikko arvioi - Ma 24.1.2011, klo 12.08

Meiju Suvas Tampereen Seurahuoneella 20.1.2011Meiju Suvas Tampereen Seurahuoneella 20.1.2011

Meiju Suvasta työllistivät syyspuolella Kuorosota ja teatterihommat. Keikkoja ei kovasti tarjolla ollut ja kotikriitikko Memmu paikkaili Meiju-ikäväänsä unia näkemällä. Mutta sitten koitti se hartaasti odotettu torstai-ilta…

298
tykkää tästä

Tulihan se tammikuinen torstai-ilta viimeinkin. Olin odottanut jo monta kuukautta, että pääsen taas Meijun keikalle. Kova odotus vaikutti myös alitajuntaani, sillä näin useasti unta Meijusta.  Meijua työllisti loppuvuodesta Teatteri Vantaan Viidenkympin villitys -näytelmä sekä Kuorosota, joten keikkoja ei liikoja ole ollut tarjolla.

Matka Seinäjoelta Tampereelle oli varsin mukava ja taittui joutuisaan illan teemaan kuuluvan musiikin tahdissa sekä laulellen. Takana ollut työpäivä ei haitannut yhtään, sillä siitä saa yllättävän paljon lisäpuhtia kun on jotain mieluista luvassa.

Olin jo aiemmin varmistellut esiintymisaikaa sekä Meijulta että ravintolasta. Olin hyvissä ajoin paikalla ja harmikseni huomasin, että väkeä oli liikkeellä vain kourallinen. Liekö suurimpana syynä sitten ollut arki-ilta vai ihmisten pitämä tipaton tammikuu. Tiedä sitten, onneksi väkimäärä triplaantui siihen mennessä kun Meijun vuoro tuli. Ei se määrä, vaan se laatu, niin kuin Meiju itsekin sanoi.

Pian olikin Suvas Regal -bändin aika saada vahvistusta ja naiskauneutta seurakseen lavalle. Meiju aloitti keikan klo 23.00 pintaan. Tanssilattia sai heti alusta asti monia tanssipareja laittamaan jalalla koreasti. Itse seurailin alkukeikan tanssilavan takareunalta, mutta pian tilanne laittoi siirtymään lavan etupuolelle, sillä näkökenttä täyttyi tanssijoista. No täytyy myöntää, että syy oli se, että halusin päästä paremmin fiilistelemään.

Ensimmäisen setin loppupuolella Meiju spiikkasi kappaleen Ilman rakkautesi tulta.  Parasta oli se, kun hän osoitti sen minulle. Olin alkuviikosta laittanut Meijulle viestiä, että toivoisin kuulevani sen. Ja Meijuhan toteutti toiveeni. Kyseinen kappale on yksi suosikeistani Meijun tuotannosta. Ennen pientä taukoa kuultiin vielä Tahdon sinut, kappale,  jolla Meiju teki läpimurron vuonna 1982. Tämä onkin Meijun yksi suurimmista hiteistä, jonka varmasti lähes jokainen on joskus kuullut. Hieno ja mukavan vauhdikas kappale.

Toinen setti sisälsi useamman cover-kappaleen, mm. tangot Satumaa ja Kultaiset korvarenkaat sekä Carolan tunnetuksi tekemä Rakkauden jälkeen,  jonka myös Meiju on levyttänyt Hitit -kokoelma albumille. Ja uudempaa tuotantoa vuonna 2010 ilmestynyt sinkkulohkaisu Mitä näki puut ja vuonna 2008 ilmestynyt Andalusian yö, jotka molemmat löytyvät vajaa vuosi sitten ilmestyneeltä Juhlalevyltä - Pure mua. Ilta olikin hyvä päättää toiseen suureen hittiin Pure mua.

Jos jotain miinuspuolia pitää illan keikasta etsiä niin, ehkä cover-kappaleiden määrä. Meijulla on paljon hyviä kappaleita ja olisikin ollut mieluisempaa kuunnella hänen omaa tuotantoa kuin covereita, joita ehkä oli liian monta, noin yksi kolmasosa koko setistä.

Viimeisen kappaleen aikana kävin baaritiskiltä hakemassa Meijun lahjan, jonka olin heti sisään päästyäni sinne vienyt säilytykseen. Meiju jäikin keikan jälkeen jakamaan nimikirjoituksia ja sain annettua kukan ja lahjan sillä olihan Meijulla syntymäpäivä 22.1, jolloin hän täytti ”kolmekymmentä ja risat”. Ison plussan annan Meijulle fanien kohtelusta ja siitä miten hän jaksaa jäädä juttelemaan heidän kanssaan, jakamaan nimmareita ja ottamaan yhteiskuvia vaikka edessä on vielä pitkä kotimatka yön pimeinä tunteina. Ihana asenne.

Ilta oli tullut päätökseen ja oli aika lähteä. Narikassa vielä törmäsin Meijuun enkä voinut olla ottamatta vielä viimeistä kuvaa, jonka jälkeen toivoteltiin hyvät ja turvalliset matkat. Aamulla oli aikainen nousu töihin ja matkaa oli vielä ajettavana 200km, mutta se ei minua lannistanut, sillä kaikki oli sen arvoista ja tällä fiiliksellä jaksaa pitkälle.
 
Kiitos Meiju!

Memmu Mervi Tapanainen, Seinäjoki

Katso myös Memmun ottamat keikkakuvat:

Lisää artisteista:Meiju Suvas
Asiasanat: Kotikriitikko

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (2)

Kuorosodan aikana harmitti niin suuresti miksi Meijun kuoro tippu, kuoron esittämä ”New York” se oli todella kaunis ja hyvin esitetty, todella sen illan paras ja olisi jatkon ehottomasti ansainnut.

Anonyymi To 27.1.2011, klo 12.22

Ihastuttava Meiju nähdään muuten Tartu Mikkiin -ohjelmassa 18.2.2011 yhdessä Kake Randelinin, Petri Hervannon ja Sanna Pietiäisen kanssa!

AnuKJ/Satumaa Ma 24.1.2011, klo 14.54

Uusimmat

Kotikriitikko arvioi

Ryhdy sinäkin Satumaan Kotikriitikoksi!

Ylen Satumaa toivottaa Kotikriitikot tervetulleiksi mukaan tekemään Suomen parasta ja monipuolisinta kevyen musiikin nettipalvelua. Kaikki halukkaat voivat liittyä mukaan Satumaan Kotikriitikoiden joukkoon lähettämällä 1000-2000 merkin mittaisen arvion kokemastaan konsertista tai keikasta osoitteeseen satumaa.toimitus@yle.fi. Otamme mielellämme vastaan myös kuvia keikalta.

Kotikriitikon arviossa on mainittava kenen artistin esiintymisestä on kysymys, missä se oli ja milloin. Hyvä arvio on myös monipuolinen: siinä puntaroidaan esiintymisen sekä hyviä että huonoja puolia. Huomiota voi kiinnittää myös esiintymispaikkaan, tunnelmaan, järjestelyihin, yms. Kritiikin tulisi kuitenkin olla sävyltään rakentavaa.

Arvion yhteyteen pitää liittää myös omat oikeat yhteystiedot. Mikäli kirjoittaja haluaa julkisuudessa esiintyä nimimerkillä, siitä on erikseen mainittava. Satumaan toimitus julkaisee tekstejä oman harkintansa mukaan ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Julkaistujen kirjoitusten tekijät palkitaan.

Muualla Yle.fi:ssä