Sinatran seurassa, 16.3.2011 Helsingin Valkoinen Sali

Sinatran seurassa, 16.3.2011 Helsingin Valkoinen Sali

Kotikriitikko arvioi - Ke 23.3.2011, klo 10.08

VirtuosoVirtuoso

273
tykkää tästä

Virtuoson ensimmäinen live-tapaaminen osui minulle Helmut Lottin konserttiin, kun Virtuoso sai ensimmäisen kultalevynsä. Oli hieno tapaaminen. Kaksi suosikkiani samassa konsertissa.

Pitkästä aikaa saimme Virtuoson konsertin tänne Helsinkiinkin. Sitähän ei saanut missata. Joten saavuin hyvissä ajoin Helsingin Aleksanterin kadun varrella olevan Valkoisen Salin eteiseen. Valkoinen Sali on ainoita ehjänä säilyneitä aikakautenaan (1925) valmistuneita juhlasaleja. Valter Jungin piirtämä Valkoinen Sali sijaitsee Empire-Helsingin sydämessä. Minulle iloinen yllätys oli, että minua oltiinkin jo vastassa eteisessä ja tuloni tehtiin helpoksi. Kiitos Zonta International Helsinki, jonka järjestämä tämä hyväntekeväisyyskonserttikin oli.

Virtuoso ja Kotka Big Band tarjoilivat meille erittäin upean konsertin. Ja vielä samalla voimme tehdä hyväntekeväisyyttä. Siis Win-to-win tilanne. Kotka Big Band orkesteria johti Ismälän Ari, joka oli myös sovittanut suurimman osan illan ohjelmistosta. Sovitukset oli tehty erittäin ammattitaitoisesti ja nimen omaan Virtuosoa ja Big Bandia ajatellen. Erittäin onnistuneet sovitukset mielestäni.

Ohjelmisto oli koottu Sinatran laajasta tuotannosta monipuolisesti. Niin tunnelmoivia, kauniita kappaleita kuten esimerkiksi "Moon River" ja "I've Got you Under My Skin" ja vastapainoksi menevämpää tuotantoa kuten "The Lady is a Tramp" ja Mack the Knife". Välimaastosta nostaisin kappaleet "Fly Me to the Moon" ja Strangers in the Night".

Iltaa piristi myös Juhana Sunisen vaimo, joka tanssi kappaleiden aikana upeasti. Jokainen Virtuoson jäsen sai myös esittää soolona kappaleen. Näistä nostan mielelläni esille Jouko Enkelnotkon esittämän kappaleen Send in the Clowns, johtunee suurimmilta osin siksi, että pidän kappaleesta erittäin paljon jo entuudestaankin.  

Kotka Big Band, myös esitti muutaman kappaleen instrumentaalina ilman laulajia. Erittäin upeaa Big Band -musiikkia ja hienoja sooloja. Illan kohokohdaksi nostan kuitenkin viimeisen kappaleen ”My Way”, joka tietyissä kohdin sai sellaiset ulottavuudet, että Valkoisen Salin seinät tärisivät. Todella fantastinen esitys.

Vielä Encorena saimme ”New York, New York” -kappaleen ja uudelleen ”The Lady is a Tramp” -kappaleen. Ilta kokonaisuudessaan oli erittäin onnistunut ja tunnelmaltaan koskettava. Kiitos kaikille. Kiitos erittäin paljon Zonta International Helsinki Klubi IV ja jaksamista työllenne.  Taas kerran tuli todistettua, että kunnon Big Band -orkesteri pystyy vaikka mihin. Virtuoso-yhtye laulaa todella hyvin yhteen ja varmaan joskus myös "puolikahteen" :-) Kiitos!

Veli-Matti Santavuori, Helsinki

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Uusimmat

Kotikriitikko arvioi

Ryhdy sinäkin Satumaan Kotikriitikoksi!

Ylen Satumaa toivottaa Kotikriitikot tervetulleiksi mukaan tekemään Suomen parasta ja monipuolisinta kevyen musiikin nettipalvelua. Kaikki halukkaat voivat liittyä mukaan Satumaan Kotikriitikoiden joukkoon lähettämällä 1000-2000 merkin mittaisen arvion kokemastaan konsertista tai keikasta osoitteeseen satumaa.toimitus@yle.fi. Otamme mielellämme vastaan myös kuvia keikalta.

Kotikriitikon arviossa on mainittava kenen artistin esiintymisestä on kysymys, missä se oli ja milloin. Hyvä arvio on myös monipuolinen: siinä puntaroidaan esiintymisen sekä hyviä että huonoja puolia. Huomiota voi kiinnittää myös esiintymispaikkaan, tunnelmaan, järjestelyihin, yms. Kritiikin tulisi kuitenkin olla sävyltään rakentavaa.

Arvion yhteyteen pitää liittää myös omat oikeat yhteystiedot. Mikäli kirjoittaja haluaa julkisuudessa esiintyä nimimerkillä, siitä on erikseen mainittava. Satumaan toimitus julkaisee tekstejä oman harkintansa mukaan ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Julkaistujen kirjoitusten tekijät palkitaan.

Muualla Yle.fi:ssä