Areenan web-palvelu uudistuu

Areenan web-palvelu luo nahkansa. Jo jonkin aikaa beta-versiona toiminut Areenan kokeiluversio otetaan nyt käyttöön ja se korvaa vanhan web-palvelun osoitteissa yle.fi/areena ja yle.fi/arenan. Areenan vanha versio on kuitenkin käytössä vielä jonkin aikaa.

Areenan uudessa versiossa on pyritty helpompaan käytettävyyteen. Palvelu on responsiivinen eli sitä voi käyttää selaimella kaikenkokoisilla ruuduilla: palvelu mukautuu käytettyyn selainikkunaan. Vanhaan tapaan Areenan videoiden katselu mobiililaitteissa tapahtuu Areena-sovelluksilla, joihin käyttäjä ohjataan selainpalvelusta, kun tallenne tai lähetys käynnistetään.

Eri tapoja ohjelmien löytymiseen

Ohjelmia Areenassa voi etsiä Selaa-valikon alta. Ohjelmat on järjestetty eri lajityyppien (esim. sarjat ja elokuvat) mukaan alasivuille. Omat sivunsa on myös ohjelman lähetyskanavien mukaan tapahtuvalle selailulle sekä ohjelmien nimien mukaan hakemiselle.

Suorat-linkin takaa löytyvät Areenan tv-puolelta sekä tv-kanavien käynnissä olevat lähetykset että vain Areenassa lähetettävät suorat lähetykset. Tv-opas- ja radio-opas näyttävät tv- ja radiokanavien ohjelmalistaukset. Ohjelmalistauksista pääsee suoraan katsomaan ja kuuntelemaan ohjelmia, mikäli ne ovat Areenassa saatavilla.

Areenan haku on nyt yhteydessä laajempaan Yle-hakuun. Haku on ennakoiva: kun käyttäjä kirjoittaa hakulaatikkoon esimerkiksi “urheilu”, avautuu laatikon alle lista ohjelmista, joiden nimissä merkkijono esiintyy. Ennakoiva haku toimii kirjoituksen aikana ja täsmentää hakua sitä mukaa kun kirjaimia kirjoitetaan; enter-näppäintä ei siis tarvitse painaa. Mikäli käyttäjä painaa enteriä, siirtyy hän hakutuloslistaukseen, jonka tulokset on rajoitettu koskemaan Areenaa. Halutessaan käyttäjä voi hakutuloslistauksen valinnoista ulottaa hakua Areenan lisäksi muihin Ylen palveluihin.

Kirjautumalla parempaa palvelua

Tärkeimpänä uutena ominaisuutena web-palvelussa on kirjautuminen. Käyttäjillä on mahdollisuus luoda Yle Tunnus, jota käytetään käyttäjän tunnistamiseen Yle Areenassa. Kirjautuminen on yksinkertaista: käyttäjätunnuksen luomiseen tarvitaan vain voimassa oleva sähköposti. Kun käyttäjä on kirjautunut, hän voi merkata suosikikseen yksittäisen ohjelman tai kokonaisen sarjan. Mikäli käyttäjä merkitsee suosikikseen sarjan, saa hän Areenan käyttöliittymässä muistutuksen, kun sarjasta ilmestyy uusi jakso.

Suosikiksi merkityt ohjelmat ja sarjat näkyvät kirjautuneen käyttäjän Areena-etusivulla. Lisäksi suosikeista muodostuu automaattinen Suosikit-sivu, jonka kautta ohjelmia pääsee katselemaan ja kuuntelemaan. Samalta sivulta suosikkeja voi myös poistaa. Suosikkeja voi tehdä sekä tv- että radio-ohjelmista.

Kirjautunut käyttäjä voi myös helposti jatkaa kesken jääneen ohjelman katselua tai kuuntelua. Mikäli kirjautunut käyttäjä on aloittanut jonkin ohjelman ja sitten keskeyttänyt sen, löytyy kesken jäänyt ohjelma Areenan etusivulta. Kesken jääneet ohjelmat löytyvät myös käyttäjän Historia-sivulta, joista keskenjääneitä ohjelmia voi halutessaan siivota pois. Ohjelmat säilyvät suosikeissa ja historiassa niin kauan kuin ne ovat Areenassa käytettävissä.

Tällä hetkellä Yle Tunnus on käytössä vasta Areenan web-palvelussa. Myöhemmin tämän vuoden aikana kirjautumismahdollisuus tuodaan myös Areenan mobiilisovelluksiin, jolloin esimerkiksi mobiililaitteessa aloitettua katselua voi kätevästi jatkaa selainpalvelussa tai päinvastoin. Yle Tunnusta voi käyttää tällä hetkellä myös Uutisvahti-sovelluksessa ja YleX-palvelussa. Muut Ylen verkkopalvelut ottavat Yle Tunnuksen käyttöönsä vaiheistetusti.

Kehitys jatkuu

Muutoksista huolimatta jotkin asiat säilyvät palvelussa edelleen. Areena käyttää edelleen flash-playeria: HTML5-playeria emme web-palvelussa vielä voi käyttää, koska sisällön suojaus vaatii joko flash-tekniikkaa tai HTML5-jakelun tapauksessa DRM-sisällönsuojaustekniikan käyttöä.

Myös Areenan jakelu tapahtuu samalla tavalla kuin aiemminkin ja Areenan taustajärjestelmät säilyvät samoina.

Nyt tehdyt muutokset ovat ensimmäinen vaihe Areenan web-palvelun muutostyössä. Seuraamme palvelusta annettavaa palautetta ja pyrimme kehittämään palvelua edelleen.

93 kommenttia

Katosiko uudistuksen RSS-syötteet vai enkö vain löydä niitä?
Olivat erinomaisia mm. dokumenttien seurantaan, joten toivoisin joko RSS-syötteiden tai jonkun vastaavan saamista takaisin...

RSS-syötteitä kaivattaisiin myös täällä!

Petteri kirjoitti:

RSS-syötteitä kaivattaisiin myös täällä!

RSS syötteitä on myös uudessa Areenassa. Kun menen esim. etusivulle Firefox ehdottaa kahta RSS feediä. Ongelmana on se, että RSS feedien ehdottaminen ei ole oletuksena näkyvillä Firefoxissa. Eli Firefoxissa alkaa toimia kun raahaa "Subscribe" nimisen nappulan työkalupalkkiin näkyville. Nappula on musta, kun sivulla on feedi ja harmaa muuten.

Muissakin selaimissa varmaan on vastaava toiminto.

Onko mahdollista tämän uudistuksen yhteydessä avata jonkinlainen downloudaussysteemi sd-kortille. Kun käyttää mobiiliyhteyttä niin gigat käryää. Käytän aina ku mahdollista wi-fi ku se on ilmainen ja huomattavasti nopeampi kans. Sais ladattua kiinnostavat kortille ja kattoo myöhemmin.

1)
Uudessa ei voi katsoa enää mitään ilman että sallii cookiet.

2)
Feedit (RSS-syötteet) näkyvät olevan siellä, mutta niitä pitäisi nostaa paremmin esille:
Ensinnäkin maininta, että kaikesta saa syötteen, sekä vaikka kansio/aihekohtaisesti valmiit linkit niputettuna yhdelle sivulle.

Esimerkki, että missä syötteet nyt ovat:
-> uusi sivu:
http://areena.yle.fi/tv/ohjelmat/dokumentit-ja-fakta
-> sen syöte:
http://feeds.yle.fi/areena/v1/category/5-148.rss?lang=fi

-> tai tilaamalla sen suoraan em. sivun osoitteella, lukijat/lukijasoftat osaavat sen siitäkin löytää, riviltä "<link rel="alternate" type="application/rss+xml" title="Uusimmat: Dokumentit ja fakta" href="//feeds.yle.fi/areena/v1/category/5-148.rss?lang=fi" hreflang="fi">"

Vanha, nähtävästi tänä aamuna 06 ja 08 välillä käytöstä poistunut syöte tälle oli http://areena.yle.fi/tv/dokumentit-ja-fakta/dokumentit.rss .

3)
Feedeistä puuttuu faviconit.

4)
Selaimella katsoessa lähetyksen laatu tuntuu tipahtavan todella helposti huonoksi, vaikka ainakaan pieniviiveisen satamegaisen kaistan puolesta näin ei pitäisi käydä.

Niin vielä tuo nuorisolle satsaus niin käykää ihan huvikseen kattoon tämän niminen sarja SVT-play:
"Konsten att få sin mamma att gråta" Luulisin, että tää on just sitä mitä ne haluaa kattoo. 3 kahelia jätkää sekoilee 10x10minuutin jaksoa, valitettavasti vaan ruotsiksi, mutta myös tekstattuna, jos jeesaa.

Lisään tähän vielä, että Firefoxin käyttäjille tosiaan tuo Subscribe-nappi löytyy kun muokkaa selaintaan - yläoikealla "hampurilainen"-nappi, sieltä Subscriben voi vetää minne haluaa.

Mikäli haluaa palauttaa status-palkin alareunaan näyttämään linkkien osoitteet sekä antamaan tilaa lisäosille ja niiden napeille, myös RSS:n tilaamiselle niin asentamalla Status-4-evar sekin onnistuu. Linkki alla.

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/status-4-evar/?src=ss

RSS-syöttet saa Firefoxissa helpoiten menemälle esim. Dokumentit ja Fakta -sivulle, painaa hiiren oikeaa näppäintä, näytä sivun tiedot ja avautuvassa ikkunassa on kaikki sivun syötteet. Aika hölmöä, ettei niitä enää näy, rss on yksi parhaista suomalaisista it-alan keksinnöistä ajansäästöä kaipaaville.

Flashista, avoimen koodin kannattajana ja yksittäisistä ohjelmistokehittäjistä riippuvuutta vastustavana vastustan sekä Flashia, että Html5:n työnnettyä drm-kyhäelmää. Kumpikin on huono, koska ei ole mitään mahdollisuutta tietää mitä ohjelma oikeasti tekee. Jos kuitenkin pitäisi valita näiden kahden välillä, kuoppaisin Flashin. Html5:n drm on sandboxattu Firefoxissa mahdollisimman hyvin, mutta Flash on saatavilla vain niiille laitteille, jotka Adobe katsoo rahallisesti kannattaviksi ja ohjelma asennetaan järjestelmänlaajuisesti. Selaimetkin ovat pudottamassa tukea Flashiltä väitellen.

Kipe kirjoitti:

Katosiko uudistuksen RSS-syötteet vai enkö vain löydä niitä?
Olivat erinomaisia mm. dokumenttien seurantaan, joten toivoisin joko RSS-syötteiden tai jonkun vastaavan saamista takaisin...

Tähän ehdittiinkin jo vastata: RSS-syötteet siis löytyvät, mutta niitä ei ole (vielä) tuotu käyttöliittymään.

Yle rulettaa! Ei mainoksia. kirjoitti:

Onko mahdollista tämän uudistuksen yhteydessä avata jonkinlainen downloudaussysteemi sd-kortille. Kun käyttää mobiiliyhteyttä niin gigat käryää. Käytän aina ku mahdollista wi-fi ku se on ilmainen ja huomattavasti nopeampi kans. Sais ladattua kiinnostavat kortille ja kattoo myöhemmin.

Areenan ohjelmilla on yleensä oikeudet ohjelmien esittämiseen Areena-palvelussa: Ylellä ei siis yleensä ole oikeutta tarjota ohjelmista omalle laitteelle ladattavaa versiota. Poikkeuksiakin on: jotkut ohjelmat ja klipit voi ladata omalle laitteelleen. Näiden ohjelmien kohdalla latausmahdollisuus mainitaan, kts esim http://areena.yle.fi/1-2712915 .

Karde kirjoitti:
Kipe kirjoitti:

Katosiko uudistuksen RSS-syötteet vai enkö vain löydä niitä?
Olivat erinomaisia mm. dokumenttien seurantaan, joten toivoisin joko RSS-syötteiden tai jonkun vastaavan saamista takaisin...

Tähän ehdittiinkin jo vastata: RSS-syötteet siis löytyvät, mutta niitä ei ole (vielä) tuotu käyttöliittymään.

Miksi RSS-feedien URLit piti mennä jälleen kerran muuttamaan? Onpa kiva etsiä kaikkia vanhentuneet ja tilata ne uudelleen. Voisi siellä Areenan kehityspäässä pitää mielessä tämän: http://www.w3.org/Provider/Style/URI.html

Olisiko mahdollista jotenkin pakottaa kuvanlaatu tietylle asetukselle? Nopealla kiinteällä yhteydellä alkaa kuvanlaatu "pumppaamaan" palikkalaadun ja hyvän kuvalaadun välillä. Mobiilistreami toimii paremmin.

Miksi kaikki hyvin toimiva pitää aina pilata? Areena toimi aivan hyvin ennenkin. Katselen sieltä paljon dokumentteja. En halua että ohjelmien selaaminen vaikeutuu enkä halua kirjautua palveluun. PC-käyttäjänä ihmettelen miksi ihmeessä ihmiset haluavat katsoa ohjelmia kännykän ja tabletin pieniltä ruuduilta samaan aikaan kun televisioiden koko vaan suurenee?
Pitäkää se vanha versio rinnalla käytössä niille jotka sitä haluavat edelleen käyttää. Mehän sen maksamme veroissamme.

Pettynyt veronmaksaja kirjoitti:

Miksi kaikki hyvin toimiva pitää aina pilata? Areena toimi aivan hyvin ennenkin. Katselen sieltä paljon dokumentteja. En halua että ohjelmien selaaminen vaikeutuu enkä halua kirjautua palveluun. PC-käyttäjänä ihmettelen miksi ihmeessä ihmiset haluavat katsoa ohjelmia kännykän ja tabletin pieniltä ruuduilta samaan aikaan kun televisioiden koko vaan suurenee?
Pitäkää se vanha versio rinnalla käytössä niille jotka sitä haluavat edelleen käyttää. Mehän sen maksamme veroissamme.

Tarkoituksena on juuri helpottaa ohjelmien selailua ja löytämistä, ei huonontaa tai rikkoa sitä. Mobiililaitteilta katsominen taas lisääntyy selvästi: nykyisin jo yli puolet Areenan käynnistyksistä tehdään mobiilaitteilla. Näiden käyttäjien palveleminen on siis tärkeää. Kirjautuminen on edelleen vapaaehtoista, mutta kirjautumalla käyttäjät löytävät kiinnostavan sisällön aiempaa helpommin.

Olen nyt poiminut takaisin RSS-syötteitä asioihin joita haluan seurata, mutta mistään en löydä RSS-syötettä kahdelle asiakokonaisuudelle:
Kolmas ulottuvuus
Vain Areenassa

Pankaas nyt kipinkapin nuokin syötteet näkösälle!

Katselun deadlinepäivä puuttuu ohjelmien sivuilta. Aika hankalaa kun minun aina täytyy laskea "tänään + x pv" ennen kuin luon kirjanmerkin työpöydälle tai tiedostosysteemiini (tai laitan ohjelman tiedot kalenteriini). Ja suosikkitoiminto kirjautumisen jälkeen ei kiinnosta minua tällä hetkellä, jos se jotenkin auttaisi tässä asiassa. Minulla on jo nyt liian monta systeemiä ylläpitää.

Tämä kuva- tai isot-kuvat-trendi TV- ja elokuvamaailmassa ihmetyttää minua paljon (IMDb, Areena, teevee.fi...). Minulle kuvat eivät anna paljon hyödyllistä tietoa mutta ne hankaloittaa suunnistamista palvelun sivuilla - enemmän selailua ja klikkaamista.

Muuten, en käytä nettiä mobiililaitteillani (lue "leluillani").

Onko kukaan löytänyt suorien lähetysten RSS-syötettä?

RSS:n kaipaaja kirjoitti:

Olen nyt poiminut takaisin RSS-syötteitä asioihin joita haluan seurata, mutta mistään en löydä RSS-syötettä kahdelle asiakokonaisuudelle:
Kolmas ulottuvuus
Vain Areenassa

Pankaas nyt kipinkapin nuokin syötteet näkösälle!

Vain Areenassa -syöte näyttäisi löytyvän osoitteesta <http://feeds.yle.fi/areena/v1/list/8-11795516.rss?lang=fi> Areenan etusivun lähdekoodin perusteella.

Jani kirjoitti:

Onko kukaan löytänyt suorien lähetysten RSS-syötettä?

Tällainen löytyy: http://feeds.yle.fi/areena/v1/live.rss

Valtteri kirjoitti:
RSS:n kaipaaja kirjoitti:

Olen nyt poiminut takaisin RSS-syötteitä asioihin joita haluan seurata, mutta mistään en löydä RSS-syötettä kahdelle asiakokonaisuudelle:
Kolmas ulottuvuus
Vain Areenassa

Pankaas nyt kipinkapin nuokin syötteet näkösälle!

Vain Areenassa -syöte näyttäisi löytyvän osoitteesta <http://feeds.yle.fi/areena/v1/list/8-11795516.rss?lang=fi> Areenan etusivun lähdekoodin perusteella.

Ja näemmä Kolmasulottuvuus.fi:n syöte löytyy osoitteesta <http://feeds.yle.fi/areena/v1/series/1-1290087.rss?lang=fi>.

Karde kirjoitti:
Jani kirjoitti:

Onko kukaan löytänyt suorien lähetysten RSS-syötettä?

Tällainen löytyy: http://feeds.yle.fi/areena/v1/live.rss

Aww yiss, kiitoksia!

Playstation3:n taas vaihteeksi rikki. Syynä on varmaankin pleikkarin selain. Tai sitten html:n speksin vastainen syntaksi. areena.yle.fi antaa vain 668 virhettä! varmaankin vain yksi aiheuttaa pleikkarin toimimattomuuden mutta silti.

https://validator.w3.org/

Tätä kuvalaadun valintamahdollisuutta tosiaan kaipaisi. Heittää todella helposti jonkun surkean laadun, vaikka netti olisikin nopea.

Valtteri kirjoitti:
RSS:n kaipaaja kirjoitti:

Olen nyt poiminut takaisin RSS-syötteitä asioihin joita haluan seurata, mutta mistään en löydä RSS-syötettä kahdelle asiakokonaisuudelle:
Kolmas ulottuvuus
Vain Areenassa

Pankaas nyt kipinkapin nuokin syötteet näkösälle!

Vain Areenassa -syöte näyttäisi löytyvän osoitteesta <http://feeds.yle.fi/areena/v1/list/8-11795516.rss?lang=fi> Areenan etusivun lähdekoodin perusteella.

Kiitos. Tuon toisen löysin lopulta tsekin, mutta tätä en keksinyt.

Lis kirjoitti:

Tätä kuvalaadun valintamahdollisuutta tosiaan kaipaisi. Heittää todella helposti jonkun surkean laadun, vaikka netti olisikin nopea.

Tänään sitten selvisi miksi äänen ja kuvan laatu oli jo viikonloppuna niin huojuva. Ihan kuin Areenassa olisi nyt vähemmän tehoa takana.

RSS:n kaipaaja kirjoitti:
Lis kirjoitti:

Tätä kuvalaadun valintamahdollisuutta tosiaan kaipaisi. Heittää todella helposti jonkun surkean laadun, vaikka netti olisikin nopea.

Tänään sitten selvisi miksi äänen ja kuvan laatu oli jo viikonloppuna niin huojuva. Ihan kuin Areenassa olisi nyt vähemmän tehoa takana.

Kuten blogikirjoituksessakin sanotaan, Areenan taustajärjestelmät tai jakelu tai player eivät ole muuttuneet. Mitään "tehomuutoksia" ei siis ole tapahtunut.

Ihmettelin kun RSS-syöte ei näyttänyt mitä ohjelmasivuja olen avannut, ikään kuin en olisi avannut yhtään. Selvisi että syötteissä ohjelmasivuille annetaan edelleen vanha kokeile-osoite. Toivottavasti tämä korjataan pian.

Karde kirjoitti:
RSS:n kaipaaja kirjoitti:
Lis kirjoitti:

Tätä kuvalaadun valintamahdollisuutta tosiaan kaipaisi. Heittää todella helposti jonkun surkean laadun, vaikka netti olisikin nopea.

Tänään sitten selvisi miksi äänen ja kuvan laatu oli jo viikonloppuna niin huojuva. Ihan kuin Areenassa olisi nyt vähemmän tehoa takana.

Kuten blogikirjoituksessakin sanotaan, Areenan taustajärjestelmät tai jakelu tai player eivät ole muuttuneet. Mitään "tehomuutoksia" ei siis ole tapahtunut.

Haakanalle: No miksei siihen sitten ole tehty muutosta, kun se kerran on useiden käyttäjien toimesta teille ongelmaksi kerrottu?

Uusi Areena ei enää toimi Sony:laitteiden Areena sovelluksissa. Sony BluRay soittimen Areena sovellus ilmoittaa verkkovirheestä, vaikka verkko (kiinteä) toimii muutoin laitteessa moitteetta. PlayStation3:n selain ei enää kykene avaamaan Areenan uutta versiota. Sivusto aukeaa täynnä "merkkihässäkkä".

"As of February 12, 2015, Adobe Flash Player has over 400 CVE entries,[76] of which over 300 lead to arbitrary code execution." -Wikipedia

Vieläkin sama vanha Flash pitäisi muka asentaa että voisi kastoa verovaroin tuotettuja ohjelmia.

Se olisi uudistus jota todella toivoisin, että areenasta voisi yhtä vapaasti, kuin kirjastosta, lainata ja omaan käyttöön kopioida YLEn tuottamia ohjelmia.

Lisäksi YLE on monintavoin kaupallistunut niin, että sitä on jo vaikea havaita julkiseksi palveluksi. Uudessa areenassa on avattu taas ovet muutamalle uudelle träkkäyssaitille. Tahtovat mainostajat tietää mitä areenasta Pertti katselee ennen nukkumaan menoa ja areena auliisti luovuttaa tiedot.

Näissä uudistushommissa todella toivoisi, että mentäisiin kansalainen edellä. Vaikeaa on ymmärtää mitä lisäarvoa uudistukset mobiili-areenan sulkemisesta lähtien on antanut perus Pertille.

No miksei kirjoitti:
Karde kirjoitti:
RSS:n kaipaaja kirjoitti:
Lis kirjoitti:

Tätä kuvalaadun valintamahdollisuutta tosiaan kaipaisi. Heittää todella helposti jonkun surkean laadun, vaikka netti olisikin nopea.

Tänään sitten selvisi miksi äänen ja kuvan laatu oli jo viikonloppuna niin huojuva. Ihan kuin Areenassa olisi nyt vähemmän tehoa takana.

Kuten blogikirjoituksessakin sanotaan, Areenan taustajärjestelmät tai jakelu tai player eivät ole muuttuneet. Mitään "tehomuutoksia" ei siis ole tapahtunut.

Haakanalle: No miksei siihen sitten ole tehty muutosta, kun se kerran on useiden käyttäjien toimesta teille ongelmaksi kerrottu?

Nyt jäi epäselväksi mikä on se ongelma, johon toivotaan korjausta?

Carl-Erik kirjoitti:

Uusi Areena ei enää toimi Sony:laitteiden Areena sovelluksissa. Sony BluRay soittimen Areena sovellus ilmoittaa verkkovirheestä, vaikka verkko (kiinteä) toimii muutoin laitteessa moitteetta. PlayStation3:n selain ei enää kykene avaamaan Areenan uutta versiota. Sivusto aukeaa täynnä "merkkihässäkkä".

Sony Bravia laitteiden Areena-sovelluksia nyt tehty web-palvelun uudistus ei koske. Bravia-laitteiden Areena-sovelluksessa lienee siis jotain muuta vikaa. Kokeile hakea Internet-sisällöt uudelleen sovelluksen asetuksista.

PlayStation3n selain ei ilmeisesti ymmärrä uutta web-palvelua, tutkimme asiaa. Sillä aikaa PS3lla voi käyttää Areenan vanhaa versiota, johon linkki löytyyblogikirjoituksesta.

Viljami Ilola kirjoitti:

"As of February 12, 2015, Adobe Flash Player has over 400 CVE entries,[76] of which over 300 lead to arbitrary code execution." -Wikipedia

Vieläkin sama vanha Flash pitäisi muka asentaa että voisi kastoa verovaroin tuotettuja ohjelmia.

Se olisi uudistus jota todella toivoisin, että areenasta voisi yhtä vapaasti, kuin kirjastosta, lainata ja omaan käyttöön kopioida YLEn tuottamia ohjelmia.

Lisäksi YLE on monintavoin kaupallistunut niin, että sitä on jo vaikea havaita julkiseksi palveluksi. Uudessa areenassa on avattu taas ovet muutamalle uudelle träkkäyssaitille. Tahtovat mainostajat tietää mitä areenasta Pertti katselee ennen nukkumaan menoa ja areena auliisti luovuttaa tiedot.

Näissä uudistushommissa todella toivoisi, että mentäisiin kansalainen edellä. Vaikeaa on ymmärtää mitä lisäarvoa uudistukset mobiili-areenan sulkemisesta lähtien on antanut perus Pertille.

Flashin käyttö johtuu mm. ohjelmien oikeuksien omistajien halusta suojata ohjelmia, kuten blogikirjoituksessakin kerrottiin. Ohjelmien tekijöiden ja myyjien kanssa tehtävät sopimukset estävät myös sen, että Areenassa esitettäviä ohjelmia voisi kopioida omalle koneelle. Poikkeuksiakin tästä toki on,kuten aiemmassa vastauksessa kirjoitin.

Ylen verkkosivuillaan käyttämiäanalytiikkapalveluja käytetään, jotta tietäisimme, miten palveluja käytetään ja mihin suuntaan niitä pitäisi kehittää. Mainostajille emme luovuta tietoa, koska mainoksia ja mainostajia Ylen palveluissa ei ole. Lisää tietoa käytetyistä palveluista ja yksityisyyden suojasta näiden suhteen löytyy Ylen tietosuojalausekkeesta, http://yle.fi/yleisradio/toimintaperiaatteet/yksityisyyden-suoja

Areenan kehittämisessä käyttäjän saama hyöty on keskeinen asia: juuri sitä uudistuksilla pyritään kasvattamaan. Onnistumista voi arvioida monella tavalla, mutta esimerkiksi mobiilipuolella Areena arvioitiin taannoin Suomen eniten ladatuksi mobiilisovellukseksi (https://www.dna.fi/dna-oy/lehdistotiedotteet?relativeUrl=lehdistotiedotteet&id=677) ja jo noin vuoden ajan Areenan sisältöä on käytetty enemmän mobiililaitteilla kuin perinteisillä tietokoneilla. Samaan aikaan Areena-käynnistysten määrä kuukaudessa on noussut 20 miljoonasta yli 30 miljoonaan.

Karde kirjoitti:
Viljami Ilola kirjoitti:

"As of February 12, 2015, Adobe Flash Player has over 400 CVE entries,[76] of which over 300 lead to arbitrary code execution." -Wikipedia

Vieläkin sama vanha Flash pitäisi muka asentaa että voisi kastoa verovaroin tuotettuja ohjelmia.

Se olisi uudistus jota todella toivoisin, että areenasta voisi yhtä vapaasti, kuin kirjastosta, lainata ja omaan käyttöön kopioida YLEn tuottamia ohjelmia.

Lisäksi YLE on monintavoin kaupallistunut niin, että sitä on jo vaikea havaita julkiseksi palveluksi. Uudessa areenassa on avattu taas ovet muutamalle uudelle träkkäyssaitille. Tahtovat mainostajat tietää mitä areenasta Pertti katselee ennen nukkumaan menoa ja areena auliisti luovuttaa tiedot.

Näissä uudistushommissa todella toivoisi, että mentäisiin kansalainen edellä. Vaikeaa on ymmärtää mitä lisäarvoa uudistukset mobiili-areenan sulkemisesta lähtien on antanut perus Pertille.

Flashin käyttö johtuu mm. ohjelmien oikeuksien omistajien halusta suojata ohjelmia, kuten blogikirjoituksessakin kerrottiin. Ohjelmien tekijöiden ja myyjien kanssa tehtävät sopimukset estävät myös sen, että Areenassa esitettäviä ohjelmia voisi kopioida omalle koneelle. Poikkeuksiakin tästä toki on,kuten aiemmassa vastauksessa kirjoitin.

Ylen verkkosivuillaan käyttämiäanalytiikkapalveluja käytetään, jotta tietäisimme, miten palveluja käytetään ja mihin suuntaan niitä pitäisi kehittää. Mainostajille emme luovuta tietoa, koska mainoksia ja mainostajia Ylen palveluissa ei ole. Lisää tietoa käytetyistä palveluista ja yksityisyyden suojasta näiden suhteen löytyy Ylen tietosuojalausekkeesta, http://yle.fi/yleisradio/toimintaperiaatteet/yksityisyyden-suoja

Areenan kehittämisessä käyttäjän saama hyöty on keskeinen asia: juuri sitä uudistuksilla pyritään kasvattamaan. Onnistumista voi arvioida monella tavalla, mutta esimerkiksi mobiilipuolella Areena arvioitiin taannoin Suomen eniten ladatuksi mobiilisovellukseksi (https://www.dna.fi/dna-oy/lehdistotiedotteet?relativeUrl=lehdistotiedotteet&id=677) ja jo noin vuoden ajan Areenan sisältöä on käytetty enemmän mobiililaitteilla kuin perinteisillä tietokoneilla. Samaan aikaan Areena-käynnistysten määrä kuukaudessa on noussut 20 miljoonasta yli 30 miljoonaan.

Korjaus: DNAn mukaan Areena on siis ladatuin *suomalainen* mobiilisovellus.

Karde kirjoitti:
Karde kirjoitti:
Viljami Ilola kirjoitti:

"As of February 12, 2015, Adobe Flash Player has over 400 CVE entries,[76] of which over 300 lead to arbitrary code execution." -Wikipedia

Vieläkin sama vanha Flash pitäisi muka asentaa että voisi kastoa verovaroin tuotettuja ohjelmia.

Se olisi uudistus jota todella toivoisin, että areenasta voisi yhtä vapaasti, kuin kirjastosta, lainata ja omaan käyttöön kopioida YLEn tuottamia ohjelmia.

Lisäksi YLE on monintavoin kaupallistunut niin, että sitä on jo vaikea havaita julkiseksi palveluksi. Uudessa areenassa on avattu taas ovet muutamalle uudelle träkkäyssaitille. Tahtovat mainostajat tietää mitä areenasta Pertti katselee ennen nukkumaan menoa ja areena auliisti luovuttaa tiedot.

Näissä uudistushommissa todella toivoisi, että mentäisiin kansalainen edellä. Vaikeaa on ymmärtää mitä lisäarvoa uudistukset mobiili-areenan sulkemisesta lähtien on antanut perus Pertille.

Flashin käyttö johtuu mm. ohjelmien oikeuksien omistajien halusta suojata ohjelmia, kuten blogikirjoituksessakin kerrottiin. Ohjelmien tekijöiden ja myyjien kanssa tehtävät sopimukset estävät myös sen, että Areenassa esitettäviä ohjelmia voisi kopioida omalle koneelle. Poikkeuksiakin tästä toki on,kuten aiemmassa vastauksessa kirjoitin.

Ylen verkkosivuillaan käyttämiäanalytiikkapalveluja käytetään, jotta tietäisimme, miten palveluja käytetään ja mihin suuntaan niitä pitäisi kehittää. Mainostajille emme luovuta tietoa, koska mainoksia ja mainostajia Ylen palveluissa ei ole. Lisää tietoa käytetyistä palveluista ja yksityisyyden suojasta näiden suhteen löytyy Ylen tietosuojalausekkeesta, http://yle.fi/yleisradio/toimintaperiaatteet/yksityisyyden-suoja

Areenan kehittämisessä käyttäjän saama hyöty on keskeinen asia: juuri sitä uudistuksilla pyritään kasvattamaan. Onnistumista voi arvioida monella tavalla, mutta esimerkiksi mobiilipuolella Areena arvioitiin taannoin Suomen eniten ladatuksi mobiilisovellukseksi (https://www.dna.fi/dna-oy/lehdistotiedotteet?relativeUrl=lehdistotiedotteet&id=677) ja jo noin vuoden ajan Areenan sisältöä on käytetty enemmän mobiililaitteilla kuin perinteisillä tietokoneilla. Samaan aikaan Areena-käynnistysten määrä kuukaudessa on noussut 20 miljoonasta yli 30 miljoonaan.

Korjaus: DNAn mukaan Areena on siis ladatuin *suomalainen* mobiilisovellus.

Sen kyllä toki ymmärrän, ettei erinäisiä jenkkisarjoja pystytä julkaisemaan vapaasti, enkä sitä peräänkuuluttanutkaan. Vaan nimenomaan verovaroin tuotetun aineiston panttaamista en ymmärrä (esim ajankohtaisohjelmat, uutiset, ...). Eikö tälläisten ohjelmien pitäisi olla vapaasti kansalaisen, joka niiden tuotannon kustantaa, kopioitavissa.

Se etteikö mainostajille luovutettaisi tietoja ei yksinkertaisesti pidä paikkaansa. mm Google on mainostaja.

Mitä tulee mobiilisovellukseen. Se on varmasti hyvä, mutta miksei sitä ole portattu esim Windowssille, OSX:lle tai linuxille. Voiko muuten lähdekoodin ladata jostain? Vai onko kyseessä kaupallinen sovellus?

Lisäksi harmittaa katsella miten pahasti YLE on kietoutunut erinäisiin sosiaalisiin medioihin. Kyseiset palvelut ovat kaupallista toimintaa suuressa mittakaavassa ja YLE laissa yksiselitteisesti kielletään moinen veljeily. Ehkä lakia pitäisi muuttaa.

Viljami Ilola kirjoitti:
Karde kirjoitti:
Karde kirjoitti:
Viljami Ilola kirjoitti:

"As of February 12, 2015, Adobe Flash Player has over 400 CVE entries,[76] of which over 300 lead to arbitrary code execution." -Wikipedia

Vieläkin sama vanha Flash pitäisi muka asentaa että voisi kastoa verovaroin tuotettuja ohjelmia.

Se olisi uudistus jota todella toivoisin, että areenasta voisi yhtä vapaasti, kuin kirjastosta, lainata ja omaan käyttöön kopioida YLEn tuottamia ohjelmia.

Lisäksi YLE on monintavoin kaupallistunut niin, että sitä on jo vaikea havaita julkiseksi palveluksi. Uudessa areenassa on avattu taas ovet muutamalle uudelle träkkäyssaitille. Tahtovat mainostajat tietää mitä areenasta Pertti katselee ennen nukkumaan menoa ja areena auliisti luovuttaa tiedot.

Näissä uudistushommissa todella toivoisi, että mentäisiin kansalainen edellä. Vaikeaa on ymmärtää mitä lisäarvoa uudistukset mobiili-areenan sulkemisesta lähtien on antanut perus Pertille.

Flashin käyttö johtuu mm. ohjelmien oikeuksien omistajien halusta suojata ohjelmia, kuten blogikirjoituksessakin kerrottiin. Ohjelmien tekijöiden ja myyjien kanssa tehtävät sopimukset estävät myös sen, että Areenassa esitettäviä ohjelmia voisi kopioida omalle koneelle. Poikkeuksiakin tästä toki on,kuten aiemmassa vastauksessa kirjoitin.

Ylen verkkosivuillaan käyttämiäanalytiikkapalveluja käytetään, jotta tietäisimme, miten palveluja käytetään ja mihin suuntaan niitä pitäisi kehittää. Mainostajille emme luovuta tietoa, koska mainoksia ja mainostajia Ylen palveluissa ei ole. Lisää tietoa käytetyistä palveluista ja yksityisyyden suojasta näiden suhteen löytyy Ylen tietosuojalausekkeesta, http://yle.fi/yleisradio/toimintaperiaatteet/yksityisyyden-suoja

Areenan kehittämisessä käyttäjän saama hyöty on keskeinen asia: juuri sitä uudistuksilla pyritään kasvattamaan. Onnistumista voi arvioida monella tavalla, mutta esimerkiksi mobiilipuolella Areena arvioitiin taannoin Suomen eniten ladatuksi mobiilisovellukseksi (https://www.dna.fi/dna-oy/lehdistotiedotteet?relativeUrl=lehdistotiedotteet&id=677) ja jo noin vuoden ajan Areenan sisältöä on käytetty enemmän mobiililaitteilla kuin perinteisillä tietokoneilla. Samaan aikaan Areena-käynnistysten määrä kuukaudessa on noussut 20 miljoonasta yli 30 miljoonaan.

Korjaus: DNAn mukaan Areena on siis ladatuin *suomalainen* mobiilisovellus.

Sen kyllä toki ymmärrän, ettei erinäisiä jenkkisarjoja pystytä julkaisemaan vapaasti, enkä sitä peräänkuuluttanutkaan. Vaan nimenomaan verovaroin tuotetun aineiston panttaamista en ymmärrä (esim ajankohtaisohjelmat, uutiset, ...). Eikö tälläisten ohjelmien pitäisi olla vapaasti kansalaisen, joka niiden tuotannon kustantaa, kopioitavissa.

Se etteikö mainostajille luovutettaisi tietoja ei yksinkertaisesti pidä paikkaansa. mm Google on mainostaja.

Mitä tulee mobiilisovellukseen. Se on varmasti hyvä, mutta miksei sitä ole portattu esim Windowssille, OSX:lle tai linuxille. Voiko muuten lähdekoodin ladata jostain? Vai onko kyseessä kaupallinen sovellus?

Lisäksi harmittaa katsella miten pahasti YLE on kietoutunut erinäisiin sosiaalisiin medioihin. Kyseiset palvelut ovat kaupallista toimintaa suuressa mittakaavassa ja YLE laissa yksiselitteisesti kielletään moinen veljeily. Ehkä lakia pitäisi muuttaa.

Kaikki sellainen sisältö, joka voidaan antaa ladattavaksi, annetaan ladattavaksi. Tämä koskee merkittävää osaa radio-ohjelmista ja jonkinlaista osaa tv-ohjelmista. Ylen itse tekemää sisältöäkin koskevat kuitenkin sopimukset, jotka rajoittavat vapaasti ladattavan sisällön määrää.

Googlelle tai muille luovutettavaa tietoa koskevat näiden yhtiöiden kanssa tehdyt sopimukset. Näistä siis enemmän linkatussa tietosuojalausekkeessa. Käyttäjä voi myös estää tietojensa luovuttamisen Googlelle (https://tools.google.com/dlpage/gaoptout) kuten tietosuojalausekkeessa kerrotaan

Mobiilisovellus on tällä hetkellä saatavissa iOS:lle (iPad ja iPhone), Androidille ja Windows Phonelle. Perinteisille tietokoneille omaa sovellustaan ei ole tehty vaan näissä käytetään Areenan selainpalvelua. Mobiilisovellusten lähdekoodia ei ole toistaiseksi avattu. Kyseessä ei ole kaupallinen sovellus vaan sen oikeudet ovat Ylellä.

En ole juristi, joten täytyy kysyä täsmentävä kysymys: millä tavalla Yle-laissa kielletään yhteistyö sosiaalisen median palvelujen kanssa? Jos Yle toimii jotenkin lain vastaisesti, olisi varmaan hyvä täsmentää asia, jotta laiton toiminta saadaan loppumaan.

Areenassa ei ole infosivua, jossa lukisi selvästi selitykset eri sisältövaroituksista. Mitä tarkoittaa esim. (U) ohjelmasivulla, eikös Ylen kannattaisi yleissivistävän tehtävänsä puolesta selittää nämä, vaikka Areenan etusivun alalaidassa? Harmiteltavaahan tämä erilaisten kolmansien osapuolien käyttäminen joka paikassa on, mutta sivunäytöt on pakko tietää. Jos on ihan pakko käyttää some-palveluiden jakopainikkeita, eikö ne edes voitaisi ladata Ylen omilta palvelimilta? Areenan käyttötiedot ovat tosi arvokasta tietoa Suomessa, jossa katselutarjonta on muuten vähäistä.

Karde kirjoitti:
No miksei kirjoitti:
Karde kirjoitti:
RSS:n kaipaaja kirjoitti:
Lis kirjoitti:

Tätä kuvalaadun valintamahdollisuutta tosiaan kaipaisi. Heittää todella helposti jonkun surkean laadun, vaikka netti olisikin nopea.

Tänään sitten selvisi miksi äänen ja kuvan laatu oli jo viikonloppuna niin huojuva. Ihan kuin Areenassa olisi nyt vähemmän tehoa takana.

Kuten blogikirjoituksessakin sanotaan, Areenan taustajärjestelmät tai jakelu tai player eivät ole muuttuneet. Mitään "tehomuutoksia" ei siis ole tapahtunut.

Haakanalle: No miksei siihen sitten ole tehty muutosta, kun se kerran on useiden käyttäjien toimesta teille ongelmaksi kerrottu?

Nyt jäi epäselväksi mikä on se ongelma, johon toivotaan korjausta?

Ainakin sellaista vastausta minä kaipailisin, että olisiko käyttäjän mahdollista määrittää kuvanlaatu tämän nykyisen automaation sijaan? Tuntuu tällä hetkellä määrittyvän vielä epävakaasti.

Onnittelut uudesta versiosta!

Kuten monet tietävät, vanhat (edelleen monilla käytössä olevat) Windows Vista -tietokoneet eivät saa Internet Explorerista kuin version 9. Tällä eivät uuden Areenan videot näytä ollenkaan latautuvan. Kuitenkaan Areenan tukisivuilla ei asiasta ole mainintaa, vaan Areenan ilmoitetaan toimivan Flash-yhteensopivalla selaimella. Toki areena-v3.yle.fi vaikuttaisi yhä toimivan ongelmitta ja Vistalle on myös saatavilla Chrome ja Firefox -selaimet.

Lähinnä jos asia on kuten arvelen, niin olisiko mahdollista saada asiasta myös tieto Areenan tukisivuilla? http://yle.fi/yleisradio/areena-ohjeet-kirja/ohjeita-areenan-kayttoon#at_2

Toki taas ihan virallinen blogipostaus aiheestakin riittäisi. Esim. http://blogit.yle.fi/yle-areena/nailla-laitteilla-kaytat-areenaa-syksy-2014

Uskokaa tai älkää, tästä maasta löytyy vielä paljon kyseisen selaimen ja tämän palvelun käyttäjiä.

Kiitos.

Kodin (siis ex-XBMC, ei koti) Yle Areena -plugin laittoi tämän uudistuksen myötä rukkaset naulaan.
Mukulat on pahana kun eivät pääse katsomaan ohjelmia Areenasta...

Esimerkiksi url http://areena.yle.fi/tv/lapset/kaikki.json palauttaa tätä nykyä virheen 301 (moved permanently).
Voisitteko julkaista uuden API-kuvauksen mahdollisimman pikaisesti?

Tämä uusi versio yhtä paska kuin mtv3lla. siirtele vähän hiirtä niin avaa aina infot heti joka on ihan sieltä. vanha paljo parempi. paljonko tämä hyvä uutuus makso?

Karde kirjoitti:
No miksei kirjoitti:
Karde kirjoitti:
RSS:n kaipaaja kirjoitti:
Lis kirjoitti:

Tätä kuvalaadun valintamahdollisuutta tosiaan kaipaisi. Heittää todella helposti jonkun surkean laadun, vaikka netti olisikin nopea.

Tänään sitten selvisi miksi äänen ja kuvan laatu oli jo viikonloppuna niin huojuva. Ihan kuin Areenassa olisi nyt vähemmän tehoa takana.

Kuten blogikirjoituksessakin sanotaan, Areenan taustajärjestelmät tai jakelu tai player eivät ole muuttuneet. Mitään "tehomuutoksia" ei siis ole tapahtunut.

Haakanalle: No miksei siihen sitten ole tehty muutosta, kun se kerran on useiden käyttäjien toimesta teille ongelmaksi kerrottu?

Nyt jäi epäselväksi mikä on se ongelma, johon toivotaan korjausta?

No sellainen ongelma, että äänen ja kuvan laatu ei heittelisi (kuten vaikkapa Lis kirjoitti). Niin moni siitä on täälläkin (ja toisaalla) kommentoinut, että syylliseksi Yle ei aina voi osoittaa vastaanottajaa, varsinkaan sellaista jolla on kaikki päivitykset kohdallaan. Onko siis kyse välittäjäfirman pienestä kaistasta tms. vai siitä ettei flash puskuroi vastaanottajan koneelle riittävästi (mitään)?

Niilo kirjoitti:

Onnittelut uudesta versiosta!

Kuten monet tietävät, vanhat (edelleen monilla käytössä olevat) Windows Vista -tietokoneet eivät saa Internet Explorerista kuin version 9. Tällä eivät uuden Areenan videot näytä ollenkaan latautuvan. Kuitenkaan Areenan tukisivuilla ei asiasta ole mainintaa, vaan Areenan ilmoitetaan toimivan Flash-yhteensopivalla selaimella. Toki areena-v3.yle.fi vaikuttaisi yhä toimivan ongelmitta ja Vistalle on myös saatavilla Chrome ja Firefox -selaimet.

Lähinnä jos asia on kuten arvelen, niin olisiko mahdollista saada asiasta myös tieto Areenan tukisivuilla? http://yle.fi/yleisradio/areena-ohjeet-kirja/ohjeita-areenan-kayttoon#at_2

Toki taas ihan virallinen blogipostaus aiheestakin riittäisi. Esim. http://blogit.yle.fi/yle-areena/nailla-laitteilla-kaytat-areenaa-syksy-2014

Uskokaa tai älkää, tästä maasta löytyy vielä paljon kyseisen selaimen ja tämän palvelun käyttäjiä.

Kiitos.

Vista ja IE9 -yhdistelmälla Areena toimii kyllä. Varmistat, että käytössä on uusin Flash-versio.

No miksei jälleen kirjoitti:
Karde kirjoitti:
No miksei kirjoitti:
Karde kirjoitti:
RSS:n kaipaaja kirjoitti:
Lis kirjoitti:

Tätä kuvalaadun valintamahdollisuutta tosiaan kaipaisi. Heittää todella helposti jonkun surkean laadun, vaikka netti olisikin nopea.

Tänään sitten selvisi miksi äänen ja kuvan laatu oli jo viikonloppuna niin huojuva. Ihan kuin Areenassa olisi nyt vähemmän tehoa takana.

Kuten blogikirjoituksessakin sanotaan, Areenan taustajärjestelmät tai jakelu tai player eivät ole muuttuneet. Mitään "tehomuutoksia" ei siis ole tapahtunut.

Haakanalle: No miksei siihen sitten ole tehty muutosta, kun se kerran on useiden käyttäjien toimesta teille ongelmaksi kerrottu?

Nyt jäi epäselväksi mikä on se ongelma, johon toivotaan korjausta?

No sellainen ongelma, että äänen ja kuvan laatu ei heittelisi (kuten vaikkapa Lis kirjoitti). Niin moni siitä on täälläkin (ja toisaalla) kommentoinut, että syylliseksi Yle ei aina voi osoittaa vastaanottajaa, varsinkaan sellaista jolla on kaikki päivitykset kohdallaan. Onko siis kyse välittäjäfirman pienestä kaistasta tms. vai siitä ettei flash puskuroi vastaanottajan koneelle riittävästi (mitään)?

Tästä aiheesta on aiempi blogikirjoitus: http://blogit.yle.fi/yle-areena/nain-areenan-jakelu-toimii

Karde kirjoitti:

En ole juristi, joten täytyy kysyä täsmentävä kysymys: millä tavalla Yle-laissa kielletään yhteistyö sosiaalisen median palvelujen kanssa? Jos Yle toimii jotenkin lain vastaisesti, olisi varmaan hyvä täsmentää asia, jotta laiton toiminta saadaan loppumaan.

Quote:

5 luku
Erinäiset säännökset
12 § (14.6.2002/492)
Mainonnan kielto

Yhtiö ei saa lähettää mainontaa televisio- tai radio-ohjelmistojensa eikä muiden eri televerkoissa tarjoamiensa julkisen palvelun tehtävään kuuluvien sisältöpalveluiden yhteydessä.

Yhtiö ei saa tuottaa sponsoroitua ohjelmaa.

Yle mainostaa jatkuvasti yhdysvaltalaista suuryritystä sivuillaan ja vieläpä monessa yhteydessä siirtää toimintojaan ko. yrityksen sivustolle, mikä mielestäni on vielä tuomittavampaa.

Heku kirjoitti:
Karde kirjoitti:

En ole juristi, joten täytyy kysyä täsmentävä kysymys: millä tavalla Yle-laissa kielletään yhteistyö sosiaalisen median palvelujen kanssa? Jos Yle toimii jotenkin lain vastaisesti, olisi varmaan hyvä täsmentää asia, jotta laiton toiminta saadaan loppumaan.

Quote:

5 luku
Erinäiset säännökset
12 § (14.6.2002/492)
Mainonnan kielto

Yhtiö ei saa lähettää mainontaa televisio- tai radio-ohjelmistojensa eikä muiden eri televerkoissa tarjoamiensa julkisen palvelun tehtävään kuuluvien sisältöpalveluiden yhteydessä.

Yhtiö ei saa tuottaa sponsoroitua ohjelmaa.

Yle mainostaa jatkuvasti yhdysvaltalaista suuryritystä sivuillaan ja vieläpä monessa yhteydessä siirtää toimintojaan ko. yrityksen sivustolle, mikä mielestäni on vielä tuomittavampaa.

Yle ei mainosta yrityksiä. Sosiaalisen median palveluja käytetään ohjelmista tiedottamiseen ja palautteen keräämiseen. Mutta kuten sanottu, en ole juristi, joten tämänkaltaiset epäilyt kannattanee saattaa lakia paremmin tuntevien tietoon.

No ei toimi uusi Areena Sonyn Bravia TV: ssä. Sovellus kyllä löytyy ja päivittänyt olen netin sisällön mutta..uudet ohjelmat EI näy, su 26.4 on viimeisin päivä mikä näkyy.
Mitä pitää tehdä että saisi uudemmatkin ohjelmat näkymään? Käytän telvisiota juurikin Areenan katseluun ( tai ainakin ennen tätä uudistusta).
Tv on vajaa 1/2 vuotta vanha Sony Bravia.

Sama ongelma meillä. Sunnuntain ohjelmat viimeisimmät.

hopoti kirjoitti:

No ei toimi uusi Areena Sonyn Bravia TV: ssä. Sovellus kyllä löytyy ja päivittänyt olen netin sisällön mutta..uudet ohjelmat EI näy, su 26.4 on viimeisin päivä mikä näkyy.
Mitä pitää tehdä että saisi uudemmatkin ohjelmat näkymään? Käytän telvisiota juurikin Areenan katseluun ( tai ainakin ennen tätä uudistusta).
Tv on vajaa 1/2 vuotta vanha Sony Bravia.

Meillä aivan sama... saisi jo toimia, päivitykset olen tehnyt myös, mutta ei auta.

Karde kirjoitti:
Carl-Erik kirjoitti:

Uusi Areena ei enää toimi Sony:laitteiden Areena sovelluksissa. Sony BluRay soittimen Areena sovellus ilmoittaa verkkovirheestä, vaikka verkko (kiinteä) toimii muutoin laitteessa moitteetta. PlayStation3:n selain ei enää kykene avaamaan Areenan uutta versiota. Sivusto aukeaa täynnä "merkkihässäkkä".

Sony Bravia laitteiden Areena-sovelluksia nyt tehty web-palvelun uudistus ei koske. Bravia-laitteiden Areena-sovelluksessa lienee siis jotain muuta vikaa. Kokeile hakea Internet-sisällöt uudelleen sovelluksen asetuksista.

PlayStation3n selain ei ilmeisesti ymmärrä uutta web-palvelua, tutkimme asiaa. Sillä aikaa PS3lla voi käyttää Areenan vanhaa versiota, johon linkki löytyyblogikirjoituksesta.

Sivut

Yle Areena

Yle Areenan tiimi tapaa Areenan aktiivikäyttäjia. Auta meitä kehittämään palvelua entistä paremmaksi!

Mukana: Hanna Svärd, Esa Kukkonen, Paavo Rytsä, Leevi Kokko, Reijo Perälä, Kari Haakana ja muut yleläiset ja YLE Areenan tekijät.

Areena Facebookissa

Areena Twitterissä

 

Blogiarkisto