Tule Areenan Android-sovelluksen beta-testaajaksi

EDIT 3.2.: Kiitos kaikille ilmoittautuneille! Testiryhmä on nyt täynnä emmekä ota enää uusia testaajia.

Käynnistämme tänään Yle Areenan uuden Android-sovelluksen beta-testauksen. Testauksen tarkoituksena on saada suhteellisen laajalla testaajajoukolla selville, onko sovelluksessa vielä viilattavaa ennen sen julkaisemista kaikille halukkaille käyttäjille.

Nyt beta-vaiheessa olevassa sovelluksessa on vielä tiedossa olevia puutteita, joten vapaaehtoisilta testaajilta odotamme valmiutta kokeilla tuotetta, joka ei kaikilta osiltaan ole aivan valmis. Lisäksi toivomme palautetta sovelluksen ominaisuuksista.

Käytännön vaatimuksena on vähintään Android 4.0 -käyttöjärjestelmällä varustettu laite. Laitteen muilla ominaisuuksilla kuten koolla tai formaatilla ei ole väliä.

Päästäksesi mukaan testaajajoukkoon sinun tulee lähettää sähköpostia otsikolla "Android-beta" osoitteeseen areena.beta@yle.fi . Testaajat liitetään Ylen perustamaan Google+ -yhteisöön, jonka kautta sovelluksen voi ladata laitteeseensa.

Tämä beta-testauskausi on arviolta muutaman viikon pituinen. Tarkoituksena on tehdä samanlaisia testisyklejä myöhemminkin saman joukon kanssa.

20 kommenttia

Kiinnostaisi osallistua mutta jos Google+ on pakollinen niin ei kiitos!

Tästä saattaisi kannattaa puhahtaa myös tuolla YLE Areena Google+ profiilissa, joka on ollut melko hiljaa sitten 2012. -____-

Itsekin osallistuisin, jos homma toimisi ilman mitään Google+ hässäkkää.

Asiaa. (hiljaisesti kuiskaten.. vihdoinkin;)

Google+:sta ruikuttajille - suck it up. Systeemi nyt vaan on sellainen, että kätevimmin menee tuolta privagroupin kautta testailut - eikä google plussassa mitään pahaa ole. Olette vain nihkeilijöitä ja syydätte elämänne jollekin typerälle lärvikirjalle? Herätys, pahvit.

Eräiden muiden sovellusten (se typerä lärvikirja yhtenä esimerkkinä) betat jaellaan Play Storen kautta. Niissäkin pitää liittyä johonkin ryhmään, jonka jälkeen tarjolle tulee beta-päivitys. Ilmeisesti tähän ei ollut mahdollisuutta? Ei tuo sideloading tietenkään hirveästi vaikeuta elämää.

Onko tässä versiossa jo mukana chromecast-tuki? Jos on, voisin olla kiinnostunut.

Tää Dox@net ei toimi, uudelleenlataatteko

vikonen kirjoitti:

Onko tässä versiossa jo mukana chromecast-tuki? Jos on, voisin olla kiinnostunut.

Kyllä on ja toimii hyvin

Huikeata! Joskus aikaisemmin jo kyselinkin olisiko tälläistä betatestausta mahdollista olla ja nyt on huutoon vastattu.

Vaikka en tähän itse ehtinytkään ilmoittautua niin 5/5 pisteet homman toteuttamisesta!

Toivottavasti ryhmään tulee joskus lisäpaikkoja, sattui itselle tuo ilmoittautuminen juuri silloin kun en tätä blogia sattunut pollaamaan uuden postauksen varalta.

Jos tämän myötä myös suorat lähetkset alkavat toimia Android 4+ -laitteessani muutenkin kuin säätämällä laadun huonoimmaksi ja silloinkin näkyisi jotakin muuta kuin "media ei juuri nyt saatavilla" äänen pauhatessa taustalla niin olisin tyytyväinen veronmaksaja. Kaupalliset toimijat eivät tosin ole tajunneet edes laittaa mahdollisuutta manuaaliseen laadunsäätöön. Mahtaakohan tässä äppikuplassa häärätä lähinnä webdesignerit, ekan vuoden datanomit ja copypaste-intiaanit kunnon softakehittäjien sijaan

No, niinhän siinä kävi ettei beta-kutsu toiminut. Miten tänkin voi tehdä niin vaikeaksi? Laitteissa on hölynpölytunnukset ja kun perustin google+ tilin omalla nimelläni ja pyysin Yleltä kutsua tälle tilille, ei ole kuulunut mitään.
No, testatkaa te muut ja testatkaa ahkerasti Chromecast-ominaisuutta. Sille tulee olemaan eniten käyttöä.

Toivottavasti muutama viikko tarkoittaa kahta... :-D Falunin mm-kisat alkaa jo ensi viikolla!

Hienoa! Chromecast-tukea odotellaan kieli pitkällä :)

Olisi yksi parannusehdotus Android-Areenaan: Videolistassa (varmaan sama audiopuolellakin, en ole tarkistanut) se oikealla oleva ohjelman tiedot näyttävä > -nappula on turhan pieni. Ongelma on vielä pahempi tabletin isommalla näytöllä kuin puhelimella. Yleensä kolme yritystä neljästä osuu hieman napin ohi, ja johtaa videon toiston alkamiseen. Ja sitten kääntyy näyttö vaakamodeen jos satuit selaamaan listaa pystynäytöllä. Ja takaisin pääsemiseksi täytyy sitten painella 1-3 kertaa back-nappulaa, riippuen siitä, mihin saakka video ehti latautua. Peräti ärsyttävää!

Eli jos tuon ohjelmatietonappulan saisi isommaksi / helpommin osuttavaksi, niin olisi yksi pikku ryppy pois muutoin hienosta palvelustanne! :)

Selkeitä parannuksia uudessa versiossa! Yksi isompi parannusehdotus: olisi hienoa jos ohjelmia (sanotaan vaikka 20.30 Uutiset tai Politiikkaradio) voisi täpätä seurattavaksi/tilattavaksi. Näin aina kun ohjelman käynnistää näiden tilattujen ohjelmien uusimmat jaksot näkyisivät omana kokonaisuutenaan.

Samaan tapaanhan toimivat podcastit tai YouTuben kanavien tilaaminen.

Timo kirjoitti:

Selkeitä parannuksia uudessa versiossa! Yksi isompi parannusehdotus: olisi hienoa jos ohjelmia (sanotaan vaikka 20.30 Uutiset tai Politiikkaradio) voisi täpätä seurattavaksi/tilattavaksi. Näin aina kun ohjelman käynnistää näiden tilattujen ohjelmien uusimmat jaksot näkyisivät omana kokonaisuutenaan.

Samaan tapaanhan toimivat podcastit tai YouTuben kanavien tilaaminen.

Tämä ominaisuus on jo käytössä Areenan selainpalvelun betassa (http://areena.kokeile.yle.fi/tv vaatii rekisteröitymisen palveluun) ja se tulee jossain vaiheessa myös mobiilisovelluksiin.

Karde kirjoitti:

Tämä ominaisuus on jo käytössä Areenan selainpalvelun betassa (http://areena.kokeile.yle.fi/tv vaatii rekisteröitymisen palveluun) ja se tulee jossain vaiheessa myös mobiilisovelluksiin.

Desktopissa tosiaan on. Hienoa jos tulee myös mobiiliin!

Saisko kohta sen Android-aplikaation beta-version muillekin kuin testiryhmäläisille ladattavaksi jostain? Kun sitä Chromecast-tukea on tässä odotettu kieli pitkänä jo kuukausia, niin ottaisin vaikka raakileen kunhan sais jonkun.

Toivoisin Android-mobiileihin kans TEKSTITYS toimisi, ettei tarttis yhen tietokoneen varassa olla yhdessä ainoassa huoneessa vaan toimii koko asunnossa niin tabletilta kuin kännystä. Samoin jos kodin ulkopuolella, ajasta ja paikasta riippumatta....

Näkyisikö vihdoinkin kotimaisten ohjelmien ja elokuvien suomenkielinen tekstitys kännykällä ja tabletilla, ettei tarvitsisi katsoa aina tietokoneella?

Julkaistaan syksyllä? Joopa joo.

Yle Areena

Yle Areenan tiimi tapaa Areenan aktiivikäyttäjia. Auta meitä kehittämään palvelua entistä paremmaksi!

Mukana: Hanna Svärd, Esa Kukkonen, Paavo Rytsä, Leevi Kokko, Reijo Perälä, Kari Haakana ja muut yleläiset ja YLE Areenan tekijät.

Areena Facebookissa

Areena Twitterissä

 

Blogiarkisto