Onnela

 

Onko teidän työpaikallanne kahvihuone? Tai taukotila, jossa olisi pöytä? Tai ehkä kokoushuoneessa on pöytä; ehkä pitkäkin pöytä.

Tai, vielä parempi! Ehkä jossain on miltei käyttämätön varastohuone - jossa käydään ehkä 1-2 kertaa vuodessa, ja siellä on iso pöytä!

Sitten jos ostaa halpaa, tummaa sekunda- tai jäännöspalakangasta monta metriä, ja laittaa sen pöydän yli, niin että liepeet joka sivulta ottaa maahan asti, ja laittaa mappeja tai jätepaperilla täytettyjä pahvilaatikoita liepeiden alle, ja tekee eniten ”piilossa” olevalle sivulle pari pitkää pystyviiltoa oveksi, niin saa kelvollisen majan työpaikalle.

Majan lattiaksi voi ostaa halpakaupasta huonoja vaahtomuovisia retkimattoja lattiaksi, himmeä paristolyhty toimii valona, ja pyyhkeeseen kääritystä jätepaperitukusta saa semikelvollisen tyynyn, ellei osta puhallettavaa retkityynyä.

Styroksinen kylmälaukku korvaa pitkälti jääkaapin, kun sinne laittaa puolitusinaa kylmäkallea, niin että broilerinkoivet ja valkoviini, tai bratwurstit, perunasalaatti ja olut tai alkoholiton olut, tai kivennäisvesi pysyvät kylmänä.

Erittäin hyvää juomaa saa myös sekoittamalla Schweppesin Russchian (sic!) -”karvas”limonadia, soodavettä ja inkivääriolutta (Ginger Alea) sopivassa suhteessa. Voi myös kokeilla haluamassaan suhteessa yhdistelmää Russchian & Mountain Dew. Hiukan sitruunamehua sekaan, jos siltä tuntuu, ja jos on liian imelää (kuten jotkut kosulentit ovat) niin hiilihapotettua vettä (se on kait just sitä soodavettä) laimennukseksi sitten, q.v.

Majassa ei voi soittaa rumpuja koska se on työpaikalla, mutta jos varastohuone on vähän syrjemmällä, niin voisi ehkä kokeilla viedä sinne sähkörummut ja soittaa niitä. Tai sitten voi viedä patteritoimisen syntikan jossa on rumpumoodi, ja voi kuulokkeilla soitella sitä.

Jos majaan vie kaasunaamarin ja maastopukuasun, ja ostaa vihreän taskulampun jossa on maastokuviokuviointi ja varaa majaan pullotettua vettä, sikanautaa, hernekeittoa, Mexicana- ja kanamakaronipussikeittoa ja hakee divarista vanhoja Life-kuvalehtiä kuuban kriisin ajalta, voi kuvitella olevansa maanalaisessa bunkkerissa, joka on maan alla. Vaikutelmaa tehostaa, jos saa jostain 40-50 cm alumiinista ilmanvaihtoputkea ja laittaa sen sisälle tuulettimen ja putken päähän suojaverkon, niin tulee tunne että on maan alla ja koneellisen ilmanvaihdon piirissä.

Toisaalta, jos laittaa majan hyvin tummasta kankaasta ja sisälle punaisen lampun, ja hankkii vanhoja fosforiviisarisia mittareita, ja ”lataa” niiden fosforin uv-lampulle, niin että mittarit hehkuvat kirkkaan vihreinä punahämärässä, ja soittaa iPodista kaikuluotaimen ääntä, ja nauhoittaa omaa ölinäänsä ja hidastaa sen, niin että se kuulostaa valaiden ”laululta”, niin voi kuvitella olevansa sukellusveneessä matkalla salaisiin tehtäviin.

Jos tekee niitä hyviä juomasekoituksia joista äsken kerroin, niin majassa tulee juoduksi aika paljon. Siksi kannattaa ostaa terveysalan kaupasta (jossa itse asiassa myydään sairausalan tarvikkeita - irvokasta!) potta, sorsa tms, niin ettei turhaan joudu juoksemaan vessassa, vaan tunnelma säilyy, eikä leikki keskeydy jonninjoutavan takia.

Majassa mene myös namia aika paljon, mutta siitä tulee yllättävän äkkiä ällö olo. Siksi kannattaa varata kylmälaukkuun suolamakkaraa ja vaikka aladoobia. Ei pidä unohtaa sinappia - aladobi suorastaan huutaa sitä, varsinkin kun sitä syö suolanhimoonsa, ylinamitettuna.

Jos majasta tekee kovin tiiviin (mitä ei kannata tehdä, jos saa helposti ilmavaivoja bratwurstista ja xylitol-nameista) niin on syytä hankkia hiilidioksidihälytin.

Ihminen ei suljetussa tilassa kuole niin nopeasti hapenpuutteeseen kuin liikaan hiilidioksidiin, jota tiiviiseen majaan kertyy.

Koska majan lattiana on vaahtomuovipatjia, ja ilma ei kierrä paljon, majassa tulee nopeasti kuuma. Siksi kannattaa varata uimahousut/bikinit, jotta on miellyttävämpi olla.

Mikään ei estä laittamasta aurinkolamppua ruskettamaan itseä. Majan sisäseinään hakaneulalla kiinnitetty atollimaisema lisää tunnelmaa. Sitä auttaa myös tuuletin, joka tekee pienen tuulenvirin, ja iPodista soitettu merenkäynti. Jos vielä laittaa nahkaansa hiukan kookospohjaista käsivoidetta, niin voi aistia palmujen tuoksun.

Mikäli pöydässä on riittävästi vankkuutta, korkeutta ja pituutta, majaan voi myös virittää riippukeinun. Se toimii sukellusveneen ”koijana”, atollisaaren hammokkina ja siinä nukkuminen saa esim avaruusasemaleikin tuntumaan palon todenmukaisemmalta. (Silloin majan sisäseinään kiinnitetään tietenkin kuva kaukana siintävästä maapallosta ja soitetaan iPodista pentatonista, kaiutettua ”avaruusmusaa” ja venäläisten kosmonauttien molotusta ja netistä ladattua epämääräistä radiopuhelinliikennettä.

Majahuonen saa rauhoitetuksi vuorailemalla sinne johtavan oven läpinäkyvällä muovilla johon printtaa kyltin Asbestityömaa - pääsy kielletty.

Kannattaa myös varata sekalaisia vanhoja sarjakuva- ja aikakauslehtiä divarista, ja nauhoittaa netistä iPodille sateen ropinaa. Juuri oikea paikka lehtien lueskeluun riippumatossa makaillen, instant-lattea siemaillen, sateen rovistessa, on Onnela!

Kuunnellen sama:

kommentit

Sinappia aladoobin kanssa! En olekaan ennen älynnyt koettaa, pistetään muistiin.

Myöskin avaruusölinästä tuli mieleen, että jos hankkii majaan lyhytaaltovastaanottimen niin pääsee tunnelmaan mainiosti sitä räpläämällä. Aika kuluu rattoisasti kuunnellessa vaikkapa agenttien salaisia numeroasemia ja kuvitellen tietävänsä mitä niistä kuuluu. Melkein voi tietääkin jos opettelee morsetuksen salat siinä sivussa.

Tietenkin volyymikysymys tulee jälleen eteen. Toinen epäonni on jos varasto sijaitsee kellarissa jonne radio huonommin kuuluu.

>A.M. Ke, 2012-08-29 21:05

Pannahinen! Niin hyvin kuin olen varjellut arkistohuoneen tukikohtaani paljastumiselta - noilla vinkeillä pomo löytää minut varmasti.

>Seppo To, 2012-08-30 08:19

Itse rakentaisin piilomajan sellaisesta valtavasta kaapelikelasta (esim. valokuitusellaisesta). Tämähän olisi sitten helppo pyöritellä tiukan paikan edessä uuteen paikkaan. Edelleen näistä voisi kehitellä sellaisen modulaarisen ratkaisun, jossa useampia keloja pinoaisi päällekkäin, jolloin rakentuisi monikerroksinen kompleksi, jollaisessa voisi kavereiden kanssa viettää vaikka viikonloppua katsellen esimerkiksi internetin eläinvideoita: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=1VuMdLm0ccU

>TSR La, 2012-09-01 21:25

lisää kommentti

ajatusten miljoonalaatikko

Markus Kajo. Blogi. Ajatusten miljoonalaatikko.

Yleisradion toimittaja Markus Kajo avaa ajatusten miljoonalaatikkonsa. Jos kommentoitte, niin armeliaita olkaa! Mitä auttaa että haukkuu hänet? Ei mitään se auta! (Totta. -Olotilan toimitus)

Kuuntele Ajatusten miljoonalaatikko Yle Puheessa joka toinen kesäkeskiviikko klo 17.25.

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä