Saa olla kiitollinen, mutta minusta ei tarvitse

 

Saa olla kiitollinen siitä, että ruoka maittaa.

-Mutta minusta ei tarvitse olla kiitollinen siitä, että kaverille annettu, liian itseltä pieneksi jäänyt vaate näyttää sen päällä sata kerta paremmalta kuin itsen päällä ei näyttänyt kertaakaan, edes sovituskopin huumaavassa hankintailmapiirissä.

Saa olla kiitollinen, että on omat hampaat, vaikka ajoi polkupyörällä jyrkän mäen alas ilman käsiä arvostelukyvyttömäisettömyyksissään ja kaatui vatukkoon koht’silmälleen.

-Mutta minusta ei tarvitse olla omista hampaista niin kiitollinen että alkaisi miettiä millaista olisi jos suussa olisikin jonkun toisen hampaat, kerta tulee yrjö olo päähän siittä.

Saa olla kiitollinen, että vaikka haukotus tarttuu ihmisestä toiseen, jopa ikkunan läpi, niin pieru ei tartu. Kuvitelkaa millaista olisi kun olympialaisissa joku painonnonostaja ähkii kahtasataaviittäkymmentä kiloa maasta ylös, ja siltä repeää nelikymmentuhatpäisen yleisön ja satojen tv-kameroiden ja radion mikrofonien edessä turaus.  Perin armollisea on pierun tarttumattomuus täten.

-Mutta minusta ei tarvitse olla kiitollinen että naapurin mansikoita ei rastaat syöneet puille paljaille, vaan söi meidän.

Saa olla kiitollinen, ettei ole ulkomaalainen joka ei ymmärrä sen maan kieltä, eikä näin ollen ymmärtäisi edes että mitä itse ajattelee.

-Mutta minusta ei tarvitse olla liian kiitollinen siitä että on suomalainen ja hoilaa ulkomaan terassilla tai ruotsinlaivalla niin että koko tienoo kärsii ja muut suomalaiset häpeää kuin pilkku. (Häpeäpilkku.)

Saa olla kiitollinen, ettei ole sellainen vihoviimeinen __________ kuin eräät.

-Mutta minusta ei tarvitse olla kiitollinen siitä, että on samanlainen ________ kuin jotkut toiset pirulaiset. (Tosin ne ihan rypevät siinä, toisin kuin itse ei sentään.)

Saa olla kiitollinen, että punajuuripurkissa oli silakkalatikkoannoksen kaveriksi vielä 3 siivua.

-Mutta minusta ei tarvitse olla kiitollinen siitä että joskus eräät jättävät purkin jääkaappiin, vaikkei siinä enää olisi siivun siivua jäljellä, vaan sitä pelkkää kirottua liemeä, niin että haarukalla sohii hän purkkia turhaan: kilkil, kil – ei punajuuren punajuurea missään!

Saa olla kiitollinen, että leijonavaakunissa on nimenomaan urosleijona, nostaen täten epäsuorasti miessukupuolen statusta ja hänen omaa itseis-arvoa kerta on mieskin uros, insinööritiedemielessä.

Mutta minusta ei tarvitse olla kiitollinen, jos joku nais muistuttaa tarpeettomasti, että peloittavimmat leijonat onkin päinvastoin naaraat eikä uroot, ja että naaraat tekee kaiken työn ja miesleijona vain istuu kaiket päivät persiillään tai löhöää savannilla kuin mikäkin yli-Tsuhna.

Saa olla kiitollinen, että niissä vähän tuoreemmissa Batman-elokuvissa Batman on aika etevä ja melkein parempi kuin vanhemmissa elokuvissa.

-Mutta minusta ei tarvitse olla kiitollinen siitä, että niissä Robin on joutunut tuotannonsupistuksen kohteeksi ja saneerattu ulos. Kyllä olisi pitänyt myös Robimelle olla toimipaikka niissä, tai ainakin joku korvaava pesti josta olisi  kerrottu meille, että ei ole hunningolle jätetty Robimeakaan!

Saa olla kiitollinen, että tasapainoaisti toimii enimmäkseen kunnolla, eikä koko ajan luule olevansa päälaellaan kuin katon Gekko Kreikassa.

-Mutta minusta ei tarvitse olla kiitollinen siitä, että joku säästää sähköä ja sammuttaa valot kahvilan vessasta käsienpesulta poistuessaan, kun jään pönttökopin pimeään istumaan siellä ja raapimalla yritän hahmottaa missä kohtaa vessapaperiautomaatin uumenissa olevan paperin pää on, vai onko paperi kokonaan loppu kuin slut.

Saa olla kiitollinen, että keksii asioita mistä saa olla kiitollinen.

-Mutta minusta ei tarvitse olla kiitollinen siitä, jos keksii paljon enemmän niitä mistä minun mielestäni ei tarvitse olla kiitollinen.

Siinä ero.

Toivoo:

Yksi monten puolesta.

 

kommentit

Saa olla kiitollinen, kun katsoo ulos, että pitäisi nurmikko välttämättä leikata vaikka ulkona on +50 astetta eikä ole tuulea eikä pilvenhattartakaan auringon ja itsen välissä, ja sitten emäntä (nais) sanookin, että ei nyt saa leikata kun apilat on kukassa.

-Mutta minusta ei tarvitse olla kiitollinen, vaikka apiloiden kukittua olisikin enää +20 astetta ja pilvistä, kun se nurmikko onkin kasvanut puolisäären pituiseksi heinikoksi, ja joutuu ähkimään leikkurilla sen yli kolmeen kertaan peräkkäin kuin Volgan lautturi ennen kuin on ohjesäännön mukainen se.

>Seppo Ke, 2013-06-26 12:42

Saa olla kiitollinen, kun ei ole itsellä omaa pihaa, mitä jyystää leikkurilla, kun on talonmies sen homman itselleen ominut. Sitten ei tarvitse olla kiitollinen, kun joutuupi sukulaisen (äidin) etu- ja takapihan raivaamaan ruohonleikkurilla, ja rivitaloasunnossa on pitkälti pihaa ja kasvaa ruoho siellä hulluna.
Saa olla kiitollinen, kun löytää kaupasta tarjouslohta, kun aamulla puolison, mies- kanssa suunniteltiin syötäväksi kalaa iltasella.
Ei tarvitse olla kiitollinen, kun mies käy sillä aikaa, kun itse on siellä kaupassa, uistelemassa ja tuo pienen, laihan hauen, jonka puhdistaminen ei ole kiitollinen työ kerrostalokeittiössä, joka on hauen suomuissa, suolissa ja veressä yltäpäältä. Toisaalta saa olla kiitollinen, että nyt on kalaa kahdelle ruualle. Lohea ja hauea.

>Sirkkutäti Su, 2013-06-30 10:14

Jos joku sammuttaa yleisökäymälän valot, saa olla kiitollinen siitä, että pimeässä löytää sen wc-paperirullan eikä tarvitse housut kintuissa hivellä kaikkia seinäpintoja läpi löytääkseen rullan lopulta lammikosta lattialta.

Siitä ei tarvitse olla kiitollinen, että rulla on nimenomaan lammikossa.

Saa olla kiitollinen, jos lauantaiaamuna säntää pää hiessä paikallisjunaan ehtiäkseen edes myöhässä töihin, mutta huomaakin, että on vapaapäivä. Mutta ei tarvitse. Vapaa on silti, kiitollisettomana tai ei.

Saa ja pitää olla kiitollinen, jos Ajatusten miljoonalaatikossa on uusi juttu, joka nyrjäyttää aivot ja nauramalihakset. Maailmassa on liian vähän hauskaa ja nyrjäyttävää, paitsi liukkaat puunjuuret.

>Anne Ke, 2013-07-03 19:00

Minä olen kiitollinen, että te herra Kajo olette oppinut kirjoitustaidon.
Olen kiitollinen opettajillenne, jotka ovat taidon lyijykynästä lähtien opettaneet.
Olen kiitollinen näppäimistöllenne, jotka nykypäivänä kirjaimenne sanoiksi sekä lauseiksi näpyttelevät.
Olen kiitollinen kirjoituksenne nostattavasta naurun hyristyksestä, joka yltyi stressihormoonia laskevaksi mahtavaksi kyyneliä vuodattavaksi nauruksi.
Minä olen kiitolllinen.

>Tarina Ke, 2013-07-17 22:53

Myös minä olen kiitollinen herra Kajolle näistä ihanista jutuista jotka niin mukavasti hivelöitsevät nauruhermoja! Maailmassa on tosiaankin liian vähän hauskaa!

>Supi Pe, 2013-07-19 09:36

Kyllä saa olla kiitollinen Ajatusten Miljoonalaatikon avaamisesta hra M. Kajolle. Mutta minusta ei tarvitse olla kiitollinen siitä että joituu pettyneenä poistumaan näiltä sivuilta kun uutta juttua ei olekaan tullut.

>vascodagama Ma, 2013-08-19 06:01

Kyllä saa olla kiitollinen Ajatusten Miljoonalaatikon avaamisesta hra M. Kajolle. Mutta minusta ei tarvitse olla kiitollinen siitä että joituu pettyneenä poistumaan näiltä sivuilta kun uutta juttua ei olekaan tullut.

>vascodagama Ma, 2013-08-19 06:02

lisää kommentti

ajatusten miljoonalaatikko

Markus Kajo. Blogi. Ajatusten miljoonalaatikko.

Yleisradion toimittaja Markus Kajo avaa ajatusten miljoonalaatikkonsa. Jos kommentoitte, niin armeliaita olkaa! Mitä auttaa että haukkuu hänet? Ei mitään se auta! (Totta. -Olotilan toimitus)

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä