YLE Teema

 

Teemalauantai

19.4. Teemalauantai: Edith Piaf

Julkaistu maanantaina 31.03.2014 0 kommenttia 63 suositusta

Piaf-ilta alkaa poikkeuksellisesti jo kello 20!

lauantai 19.4. klo 20.00-0.15

Pääsiäisen erikoispitkä Teemalauantai on omistettu pikku varpuselle jolla oli suuri ääni. Ensin nähdään ja kuullaan maailman kuuluisinta chanson-laulajaa itseään, sen jälkeen on vuorossa uusi Piaf-dokumentti, ja illan päätteeksi Edith Piafia esittää Oscarin arvoisesti Marion Cotillard elokuvassa Pariisin varpunen.

Edith Piafin parhaat (Edith Piaf: Le concert ideal) on kooste laulajalegendan esiintymisiä vuosilta 1952-1962. Laulujen lomassa nähdään otteita myös Piafin haastatteluista. Tässä arkistojen aarteista kootussa "toivekonsertissa" ovat mukana muun muassa klassikot L'accordéoniste, L'hymne à l'amour, La vie en rose ja Milord .

Piaf, intiimisti (Piaf intime) on Valérie Expositon ohjaama tuore dokumenttielokuva, joka kertoo Edith Piafin tarinan harvinaisten ja suurelta osin aikaisemmin esittämättömien arkistofilmien, äänitaltioiden ja valokuvien kautta. Keskeisessä osassa ovat Piafin ystävän taltioimat kaitafilmit.

Pariisin varpunen (La Môme) on Olivier Dahanin vuonna 2007 ohjaama, kahdella Oscarilla palkittu elokuva Edith Piafista. Elokuva kertoo, miten tragedioiden ja intohimoisten rakkaussuhteiden sävyttämä elämä vei laulajattaren Pariisin slummeista parrasvaloihin. Marion Cotillard sai Oscarin roolistaan Edith Piafina ja teki historiaa: hänestä tuli ensimmäinen ranskankielinen näyttelijä, joka voitti Oscarin. Elokuvan muissa rooleissa nähdään muun muassa Gérard Depardieu ja Sylvie Testud.

Lisätietoa ohjelmasta

Edith Piafin parhaat (Edith Piaf: Le concert ideal), Ranska 2004. Tuotanto INA.

Piaf, intiimisti (Piaf intime), Ranska 2013. Dokumenttielokuva, ohjaus Valérie Exposito. Tuotanto Imagine.

Pariisin varpunen (La Môme), Ranska 2007. Ohjaus Olivier Dahan. Pääosissa Marion Cotillard, Gérard Depardieu, Sylvie Testud.

Suosittele63 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Freddie Mercuryn tarina

Emmy-palkittu dokumentti Queenin keulakuvan ja mahtipontisen rocktähden viimeisistä vuosista 1985-1991: hedonistisesta elämästä, sooloprojekteista, yhteistyöstä mm. Michael Jacksonin ja Montserrat Caballén kanssa sekä aidsiin sairastumisesta.

26.4. Teemalauantai: Pilvenpiirtäjiä

Teemalauantai kurottaa New Yorkin taivaalle 1930-luvun alun tunnelmissa. Illan avaa ihana dokumenttielokuva suurkaupungin kuuluisimpiin kuuluvasta valokuvasta, jossa 11 rakennusmiestä syö lounasta pilvenpiirtäjän rautapalkilla. Illan päätteeksi taivasta raapii itse King Kong.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook