YLE Teema

 

Kino Into

Murhanhimo (K15)

Julkaistu maanantaina 14.06.2010 0 kommenttia 184 suositusta

Shohei Imamuran provokatiivinen elokuva raiskaajan ja raiskatun suhteesta.

maanantai 13.9. klo 23.00

Ikävystynyt kotirouva kiintyy raiskaajaansa seksuaalisen hyväksikäytön ja rakkauden välistä eroa pohtivassa psykologisessa draamassa, joka on samanaikaisesti omaperäinen, provokatiivinen ja pysäyttävä. Murhanhimo-elokuvan on ohjannut Shohei Imamura vuonna 1964.

Mielenkiinnottomassa ja epätyydyttävässä arjessa räpiköivä kotirouva Sadako (Harakawa) saa yllättävän tilaisuuden muuttaa elämänsä suunnan. Eräänä päivänä tunneköyhän aviomiehen Koichin (Nishimura) ollessa työmatkalla taloon murtautuu varas Hiraoka (Tsuyuguchi). Tunkeutuja raiskaa Sadakon sanoen: "Jos et kerro kenellekään, kukaan ei saa tietää." Hiraoka palaa taloon muutaman päivän päästä, ja kaksikon välille syntyy suhde. Tultuaan raskaaksi Sadako päättää jättää kurjan elämänsä ja lähteä rosvon mukana Tokioon.

Imamuran maanläheiset päähenkilöt ja heidän kurja perhehelvettinsä ovat jotain aivan muuta kuin se kiiltokuva, jollaisena keskiluokkainen japanilaisperhe yleensä esitetään. Alaluokan kurjuutta rehellisesti ja siloittelematta valottava draama vaatii katsojalta suurta kärsivällisyyttä.

Imamura ottaa myös kantaa Japanin nopeaan modernisaatioon. Uusi tekniikka vaikuttaa ja tulvii päähenkilöiden elämään.

Lisätietoa ohjelmasta

Alkuperäinen nimi: Akai satsui, Japani 1964, 150 min. Ohjaus: Shohei Imamura. Pääosissa: Masumi Harukawa, Kô Nishimura ja Shigeru Tsuyuguchi.    

Löydä lisää:

Japani, Shohei Imamura
Suosittele184 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Yön kasvot (K18)

Japanin etsityimmän rikollisen tositarinaan perustuva raju, brutaali ja lohduton psykoanalyyttinen trilleri. Ohjaus Shohei Imamura.

Antaa mennä vaan (K15)

Sotaherrojen valtataistelu johtaa kaaokseen 1860-luvulle sijoittuvassa groteskissa ja nihilistisessä historiakuvauksessa. Ohjaus Shohei Imamura.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook