YLE Teema

 

Pariisi, valon kaupunki

Julkaistu keskiviikkona 16.12.2009 2 kommenttia 314 suositusta

Taidehistorioitsijan seurassa unelmien kaupunkiin

Pariisi, valon kaupunki

torstai 18.2. klo 17.00

Pariisia on kutsuttu valon kaupungiksi, unelmien kaupungiksi, maailman metropoliksi ja yhdeksi romanttisimmista kaupungeista maailmassa. Kolmiosaisessa sarjassa Pariisi, valon kaupunki taidehistorioitsija Sandrine Voillet sukeltaa Pariisin sieluun sen historian kautta. Sarja kuvaa Pariisia Ranskan vallankumouksesta nykypäivään ja yhdistää oivaltavasti kulttuuria, historiaa ja matkailua.

Sarjan aluksi Voillet tutkii, miten Pariisi nousi sekasorrosta unelmien kaupungiksi ja vierailee paikoissa, jotka ovat pysyneet piilossa suurilta massoilta. Historioitsijana hän kertoo myös, miten sekä Eiffel-tornia että Sacré Coeuria inhottiin niiden rakentamisen aikaan, ja kuinka niistä myöhemmin tuli maailman kauneimmaksi kutsutun kaupungin maamerkkejä.

Entä kuinka Pariisi kasvoi Seinen saarella sijainneesta kylästä maailman metropoliksi ja vallankumouksen tyyssijaksi? Sarjan toisessa jaksossa Sandrine Voillet tapaa myös muotisuunnittelija Christian Lacroix'n ja käy Pariisin katakombeissa.

Viimeisessä osassa Voillet sukeltaa Pariisin alakulttuureihin, taiteilijapiireihin ja nauttii lasin absinttia Picasson kantapaikassa. Nuoriso nousi barrikadeille vuonna 1968 – mitä uusi sukupolvi nyt ajattelee?

Sarjan on tuottanut BBC ja se kuuluu YLE Teeman tämän kevään ihanaan Ranska-kokonaisuuteen, johon kuuluvat kielikisa Talo Ranskassa, draamasarja Ranskalainen kylä, Teemalauantait Ah, Paris ja Cherbourgin sateenvarjot sekä ranskalaisiin kirjallisuuden helmiin perustuva ranskalaisdraamojen sarja Klassikkotarinoita. Pariisi, valon kaupunki –sarjan osat ovat katsottavissa YLE Areenassa seitsemän päivän ajan tv-lähetyksen jälkeen.

Lisätietoa ohjelmasta

(Paris)

Tuotanto: BBC

Suosittele314 Suosittelee

Lähetä linkki

Kommentit

Anonyymi

Onko tämä tulossa YLE Areenaan?

Anonyymi

Aivan upea ohjelmasarja, DVD:n olen jo ajatellut ostaa. Tästä riittää mielenkiintoista asiaa kaikille historiafriikeistä shoppailufriikkeihin. Suussasulavat suklaamessut, ihania kirjakauppavanhuksia, valossa kylpeviä maisemakuvia... Suosittelen!

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook