A-reportaasi: Mä maalaispoika oon?

Julkaistu keskiviikkona 30.05.2012 1 144

Rokkari Kari Peitsamo säveltää kappaleen keskustalle.

TV1 maanantaina 4.6. klo 20.00 - 20.30

Yle Areenassa 30 päivää

Puolueet koolla: Keskustassa taistellaan vallasta

Muusikko ja kommunisti Kari Peitsamo tuki presidentinvaaleissa keskustan Paavo Väyrystä. Vasemmiston omat ehdokkaat eivät kelvanneet monille muillekaan Skp:n kannattajille.

Miten pitkälle keskustaan Kari Peitsamo itse loikkasi? Mihin aatteellisiin pohdintoihin ja valintoihin johtaa se, että vanha rock-mies antoi pikkusormen Paavo Väyryselle?

 

Laulu keskustalle

Kommunistien flirttailu Väyrysen kanssa kiinnosti A-studion toimittajaa Tuomas Hyytistä. Hän päätti viedä Peitsamon matkalle Helsingistä kohti Rovaniemeä ja keskustan puoluekokousta, jossa Paavo Väyrynen mittauttaa kannatuksensa ensi viikonloppuna.

Matka alkaa Stadin Rööperistä (Helsingin Punavuori), missä Hyytinen ehdottaa Peitsamolle Keskusta-aiheisen laulun tekoa. Minkälainen olisi rockin Päätalon tulkinta alavireisestä puolueesta, joka etsii uutta suuntaa ja puheenjohtajaa? Peitsamo tarttuu haasteeseen.

Peitsamo ja Hyytinen tapaavat ennen lähtöä keskustan kansanedustajan Mikko Alatalon, joka toivottaa parivaljakolle hyvää matkaa laulamalla oman klassikkokappaleensa ”Maalaispoika oon”.

 

Sählättykin on

Automatkalla miehet tapaavat keskustan kannattajia ja vihamiehiä, sekä kaksi puheenjohtajaehdokasta, itsensä Väyrysen ja Juha Sipilän.

Keskustaa arvostellaan, sillä sähläystä haja-asutusalueiden jätevesilain kanssa ei ole annettu anteeksi. Kirjailija Matti Mäkelä sanoo Peitsamon tapaan sympatiseeraavansa kepua, mutta valittaa että se keskittyy liiaksi maatalouden etujen ajamiseen ja unohtaa maaseudun muut eläjät.

Peitsamo suhtautuu Keskustaan uteliaasti ja ymmärtäväisesti. Hän maksoi jäsenmaksun voidakseen äänestää Väyrystä neuvoa-antavassa jäsenäänestyksessä.

 

Keskusta-laulun ensiesitys!

Aatteelliset erot alkiolaisen keskustalaisuuden ja peitsamolaisen kommunismin välillä kaatuvat hetkittäin. Lintutornissa Juha Miedon kanssa politiikan ytimeksi paljastuu rehellisyys, tai ainakin rehellisyyden kaipuu.

Peitsamolle käy selväksi, että keskustan tulevaisuus on veitsenterällä. Lauluntekijä kuulee maakunnissa kovia ukaaseja ja viisaita neuvoja uudelle puoluejohdolle.

Alkion henki johdattaa matkalaisia kohti Rovaniemeä. Kappale valmistuu sopimuksen mukaan: Peitsamon Keskusta-laulu saa ensiesityksensä A-studiossa 4. kesäkuuta.

Reportaasin toimittaa Tuomas Hyytinen.

 

 

A-studio valppaana kesälläkin

TV1 maanantaisin klo 21.00 - 21.30 ja keskiviikkoisin klo 21.05 - 21.35

Yle Areenassa 30 päivää

A-studio siirtyy kesävaihteelle. Torstain Talk ja perjantain Stream ovat jääneet tauolle elokuun loppuun asti. Maanantain ja keskiviikon lähetykset jatkavat läpi kesän – säästä riippumatta.

Maanantaisin A-studio kiertää reportaasimatkoilla kotimaata, Eurooppaa ja myös kaukomaita.

Reportaaseissa etsitään muun muassa lavatanssien henkeä, seurataan lumeavioliitosta epäillyn suomalais-kosovolaisen avioparin elämää ja matkustetaan entisille kuoleman kentille Kambodzaan yhdessä suomalaistuneen kambodzalaisen kanssa.

 

Keskiviikkoisin puoli tuntia

Keskiviikon A-studio on kesällä tunnin sijaan puolituntinen makasiini ajankohtaista asiaa ja asennetta.

Keväällä käyttöön otetulla uudella ajankohtaisstudiolla ohjelmaa isännöivät vuorollaan Jyrki Saarikoski, Tuomas Kerkkänen ja Tero Valtanen.

 

Suosittele144 Suosittelee

Kommentit

torstaina 31.05.2012

Milenkiintoista... Peitsamolla on aina tuore ja rehellinen näkökulma asioihin. Ratkaiseeko tämä ohjelma koko Keskustan pj. vaalin?

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä