A-studio: Homokeskustelu liikaa kirkolle?

Julkaistu perjantaina 15.10.2010 9 171

Moni suomalainen antaisi homoille oikeuden kirkkohäihin, kirkko ei.

TV1 maanantaina 18.10. klo 21.00

Kaataako yksi keskustelu kirkon?

Tv-keskustelu homojen oikeuksista ja kirkosta aiheutti erovyöryn Suomen evankelis-luterilaisen kirkon jäsenyydestä.

Kirkosta erosi keskustelun innoittamana tuhansia ihmisiä, minkä arvioidaan aiheuttavan sille jopa miljoonan euron verotulojen menetyksen.

Studiossa tilannetta arvioi arkkipiispa Kari Mäkinen. Näkemyksiään selvittävät myös Kristillisdemokraattisen puolueen puheenjohtaja Päivi Räsänen ja ateisti, Vapaa-ajattelijoiden liiton puheenjohtajan Jussi K. Niemelä.

Onko pätkätyöläisten marginaali jo miljoonaluokkaa? Näin väitetään juuri julkaistussa pamfletissa - studiovieraana yksi tekijöistä, tutkija Anna Kontula.

Lähetyksessä juttua myös Eurajoen Luta-kylästä, jossa jätevesiongelma on jo ratkaistu.

Kuinka Chile voi sankaridraaman jälkeen?

Ohjelman voi ensilähetyksen jälkeen katsella kuukauden ajan YLE Areenassa.

 

A-tuubi

A2 Teema: Homoilta

 

Suosittele171 Suosittelee
Asiasanat:

Kommentit

lauantaina 16.10.2010

Moi,
tämä homokeskustelu tu minulle monia ajatuksia, ensinnäkin nykyinen pressa suosii homoja; eihän kommaria valita natsien johtajaksi; no, kuitenkin vaikka mitä on maailmalla tapahtunut, niin ainoa tapahtuma, johon nykyinen pressa on puuttunut on tämä sateenlkaari-mielenosoitus; "törkeää pippurisumutusta". Eikös tämä ole jonkinlaine puhdistus, tämän jälkeen ei kirkolla ei ole painolastina homoja, kun ovat jo eronneet. Onkin hyvä saada maahamme uusia tulokkaita, jotka ovat vilpittöimiä tässä asiassa - ei homoja suosivaa politiikkaa, kuten nämä nykyiset Ruotsi9a apinoivat poliitikkomekke tekevät.

- loppu hysteriaölle

maanantaina 18.10.2010

Olisi mielenkiintoista käydyssä keskustelussaa vähän valottaa, miten eri uskonnot tai uskonto-
kunnat suhtautuvat tähän homouteen. Meidän oma ev.lut. kirkko ei ole maailmassa mitenkään
hallitseva.

Jos eläisimme isalmilaisessa valtiossa, tällainen keskustelu ei olisi tuskin edes sallittua.

maanantaina 18.10.2010

Kumman sanaan voi luottaa: Arkkipiispan vai Jeesuksen .
Jeesus opettaa: I Korinttol. 6: 9. Vai ettekö tiedä, etteivät väärät saa periä Jumalan valtakuntaa?
Älkää eksykö. Eivät huorintekijät, ei epäjumalanpalvelijat, ei avionrikkojat, ei hekumoitsijat eikä miehimykset eli homot.

Raamattu sanoo jos joku julistaa muuta evankeliumia hän on kirottu Cal 1: 8.

maanantaina 18.10.2010

Miksi ihmiset ajattelevat mustavalkoisesti: olet joko homojen puolesta tai vastaan? Valtaväestö ei sen kummemmin suosi eikä vastusta, vaan suhtautuvat neutraalisti, mutta nyt homojen "puolestapuhujat" tahallaan "ymmärtävät" neutraalin vaikenemisen homovastaisuudeksi. Kun kirkko ei siunaa ja paapo homoja, se "ymmärretään" homovastaisuudeksi. Ihan lapsellista touhua. Vapaa-ajattelijoiden edustaja, joka esiintyi Päivi Räsäsen kanssa A-studiossa, antoi huonon kuvan ateisteista. En ole koskaan ollut uskossa ja kirkosta erosin asiaa tarkkaan harkittuani 22-vuotiaana. Silti en lähtisi tuolla tavoin hyökkäämään kirkkoa vastaan, kuten vapaa-ajattelijat tekevät. Kirkosta erotaan mielenosoituksena, koska homoja ei tähän päivään mennessä ole (raamatun vastaisesti) vihitty. Ja se maailmahan on jo muuttumassa, eikä siitä nopeudu vaikka monikin eroaisi kirkosta. Minusta kirkko, joka leijuu trendien ja kiukuttelijoiden mukana, on ihan yhtä surkea esitys kuin vapaa-ajattelijoiden liitto. Älkää ihmiset kuuluko kirkkoon, jos ette hyväksy raamatun oppeja. Mutta ne, jotka uskovat siihen jumalaan, josta puhutaan raamatussa, pitäköön pintansa. Onko "rakkaus" ulkoisia rituaaleja? Minusta ei. Homojen mielestä on.

maanantaina 18.10.2010

Kirkko on joutunut sijaiskärsijäksi. En tippaakaan ymmärrä miksi ihmiset suuntaavat vihansa kohti kirkkoa. Ei Päivi Räsänen edustanut kirkkoa kakkosen homoillassa, vaan itseään ja kristillisdemokraatteja. Ajatelkaa hyvät ihmiset ennen kuin teette eromis tai muita päätöksiä, mihin tyytymättömyys puheenjohtaja Rasäseen tulisi kohdistaa, ei ainakaan Kirkkoon. Kirkko on menossa suvetsevaisempaan suuntaan koko ajan.Tie on vaivalloinen, koska me ihmiset ajattelemme niin erinlailla.

maanantaina 18.10.2010

Kyllä kirkon arvomaailma on hakoteillä lopullisesti jos sen oppeja aletaan homojen mukaan rustailemaan .Jos ei kirkon oppeihin usko,silloin on ihan oikeen siirtyä sellaisiin instituutioihin jotka vastaa omia näkemyksiä ja tarpeita ..Uskonnon vapaus ja mielipiteen ilmaisun oikeus on jokaisella.

maanantaina 18.10.2010

Paremman pään toimittajakaan ei näköjään tunne kristinuskon perusasioita, eikä arkkipiispa hoksannut ilmeistä asiaa korjata. Jeesus (ja häntä seuraava kirkko toivottavasti tekee saman) osoitti hyväksymisensä huoraajille (mm. esti aviorikoksesta tuomitun naisen kivityksen), petollisille valkokaulusrikollisille (omaan taskuunsa pannut tullinkantaja), rosvoille (ristillä), saastaisille ja ylipäänsä kaikille yhteiskunnan hylkimille, aivan ilmeisesti olisi osoittanut samaa myös homoille. Mutta hän siunasi epätoivoisia ihmisiä, ei tekoja. Miksi nyt sekoitetaan tiettyjen tekojen siunaaminen niitä tekevien ihmisten siunaamiseen. Kirkon tulee tarkoin katsoa, ettei se anna kuvaa erilaisten ihmisten asettamisesta eri arvoisiksi, mutta ei sen silti tarvitse olla ihmisten seremoniamestari, joka käy siunailemassa kaikkea, mitä joku keksii pyytää. Ehkäpä piispa Huovinen on oikeassa, kirkko voisi luopua myös avioliittoon vihkimisestä, ei yhdenkään opetuslapsen kerrota vihkineen ketään avioliittoon. Avioliitto lienee lasten ja naisten sosiaaliturvaa varten syntynyt yhteiskunnallinen instituutio.

perjantaina 29.04.2011

Komppaan Anonyymiä. Ei seurakunnan tehtävä ole avioliittoon vihkiminen vaan pelastuksen julistaminen Jeesuksessa, katuville syntisille.

perjantaina 23.11.2012

Pystyyks tätä ohjelmaa näkemään enään mistään? Linkki tai ihan mitä vain.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä