A-studio: Kaivurilla pohjoiseen

Julkaistu perjantaina 18.06.2010 5 143

Toimittaja Tuomas Hyytinen talsi Jämsästä Muurameen minikaivuri-Mutasen perässä.

TV1 maanantaina 21.6. klo 21.00

Jyväskylän Korpilahdella asuva Jukka Mutanen liittyi Facebookiin huhtikuussa. Hän loi profiilin itselleen ja yritykselleen, joka vuokraa ja myy kaivinkoneita.

Muutaman päivän päästä tuli päähänpisto. Mutanen loi yhteisön: Jos 50 000 fania liittyy, ajan minikaivurilla 947 kilometriä Hangosta Kuusamoon.

Facebook on tämäntyyppisiä vetoja pullollaan, mutta ne hautautuvat yleensä sinne. Mutasen idea levisi kuin kulovalkea. Muutamassa päivässä yhteisöön liittyi yli 50 000 jäsentä. Tällä hetkellä yhteisössä on yli 89 000 jäsentä.

Monet veikkasivat, että Mutanen syö sanansa. Mutanen ei syönyt. Sponsorit innostuivat ideasta, ja kaikki järjestyi reissua varten nopeasti.

Kesäkuun ensimmäisenä päivänä minikaivuri lähti jyrryyttämään Hangon torilta kohti Kuusamoa. Kaivuri kulkee noin neljä kilometriä tunnissa. Reissu kestää noin kuukauden.

A-studio seurasi minikaivuria ja sen faneja viikon ajan. A-studion toimittaja kokeili myös itse Facebook-villitystä. Hän perusti ryhmän: Jos 9999 liittyy, kävelen päivän minikaivurin perässä.

Mutasen alkuperäinen ajatus oli olla Kuusamossa juhannuksena, mutta matkavauhti on hitaampaa kuin hän alkuun veikkaili.

Perillä Kuusamossa mies ja kaivuri ovat todennäköisesti kesäkuun loppuun mennessä. Paikkakunnalla valmistellaan jo huikeita vastaanottojuhlia. Miehelle lyödään käteen ainakin Suomen paras kärkkäri ja kuuma kahvi, seppele ja sampanjalasi.

 

A-tuubi

Minikaivuri-Mutasen Facebook-ryhmä

 

Suosittele143 Suosittelee

Kommentit

maanantaina 21.06.2010

Hurja ukko tämä minikaivuri-Mutanen. Näyttää pyyhältäneen Kärsämäen ohitse jo. Kestää, kestää!

maanantaina 21.06.2010

ylen toimittajilla taitaa tuo maantieto vähän niinkuin olla pikkusen ruosteessa,,'
otsikossa,kaivurilla pohjoiseen,paremminkin pitäis olla ,kaivurilla pohjois-pohjanmaalle,koillissuomeen,phjonen alkaa kun napapiiri ylitetään ,tämä oikasuna teille arvon toimittajat,,eihän tuo aja edes lapin lääniin,käy jossain vaihessa kutkan lapin läänin rajojen sisäpuolella,,

maanantaina 21.06.2010

Tunnemme neljä pääilmansuuntaa: pohjoinen, itä, etelä ja länsi. Esimerkiksi Lahti on Helsingistä pohjoiseen. Eikä tarvitse mennä napapiirille asti mennäkseen pohjoiseen.

maanantaina 21.06.2010

Facebookin turmeleva vaikutus näkyy tässäkin. Järjetön tempaus.

sunnuntaina 27.06.2010

hyvä mainosidea. Tämmösiä tempauksia lisää!

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä