A-studio: Kutsu turkistarhalle

Julkaistu torstaina 09.08.2012 7 92

Satu Silvo ja Reidar Palmgren vierailivat Pohjanmaalla Erik Snellmanin turkistarhalla, jossa on 40 000 minkkiä ja kettua.

TV1 maanantaina 13.8. klo 21.00 – 21.30

Yle Areenassa 30 päivää

Reportaasi turkistarhausta vastustavien Satu Silvon ja Reidar Palmgrenin ensi vierailusta varjotaloihin.

Näyttelijäpariskunta Silvo ja Palmgren ovat mukana eläinsuojeluyhdistysten kampanjassa kieltää turkistarhaus Suomessa kokonaan.

”Eläinten pitäminen häkeissä puhtaasti eliittitarpeiden tuottamiseksi on eettisesti täysin kestämätöntä”, Palmgren perustelee.
 

Yli 30 000 ihmistä on allekirjoittanut kansalaisaloitteen turkistarhauksen kieltämiseksi.

Nimien keräys hyvässä vauhdissa

Parhaillaan ympäri Suomen kerätään nimiä kansalaisaloitteeseen, jossa vaaditaan turkistarhauksen lopettamista. Aloite päätyy eduskunnan käsittelyyn, jos 50 000 ihmistä allekirjoittaa sen marraskuuhun mennessä.
 

Tarhaajista väärä käsitys

Pohjalainen turkistarhaaja Erik Snellman uskoo, että monet allekirjoittajista eivät tunne alaa ja sen taloudellista merkitystä. Turkistarhaajistakin vastustajilla on väärä kuva:

”Niiden, jotka menevät tällaiseen mukaan pitäisi tulla käymään ja katsomaan, millaista meillä on ja tavata meitä ihmisinä, usein luullaan että me ollaan tyranneja, tunteettomia, mutta me olemme lämpimiä ihmisiä ja pidämme jopa vastustajista”, Snellman sanoo.

Hän kutsuu Silvon ja Palmgrenin katsomaan, millaista tarhalla oikeasti on. Muuttaako vierailu mitenkään heidän ajatuksiaan?

Toimittajana Anne Ali-Hokka.
 

Suosittele92 Suosittelee
Asiasanat:

Kommentit

maanantaina 13.08.2012

Hyvä Satu! :) Olet viisas nainen. Turkistarhaus on väärin.Tosin tarhaajille on taattava myös hyvät mahdollisuudet tulla toimeen muuten.Ihan tyhjän päälle ketään ei saa jättää.

maanantaina 13.08.2012

Erinomainen juttu tämä tutustuminen turkistarhoihin. On epäilemättä totta, että turkistarhauksen vastustajat eivät tunne koko alaa käytännönläheisesti ainakaan. Mukana on varmasti paljon todellisesta maailmasta irtaantuneita "maailmanparantajia", jotka eivät vain mielikuvien pohjalta suvaitse pohjalaisten etenkin ruotsinkielisten erittäin tärkeää elinkeinoa.

maanantaina 13.08.2012

Kiva arvostella toisen elinkeinoa. Aivan samoin pitäisi kieltää näytteleminen ihmisarvoa alentavana. Ihminen ei saa olla töissä oma itsensä, vaan joutuu illasta toiseen olemaan aivan muuta ja osa vielä kameran edessä. Pitää pukeutua toisten valitsemiin vaatteisiin ja toisinaan ollaan jopa alasti, puhutaan joskus vieraalla aksentilla ja tehdään epäsäännöllisiä työpäiviä ja tämä kaikki tapahtuu rahasta. Useat menevät töiden jälkeen keskenään ravintolaan ja viettävät epäsiveellistä elämänmuotoa(kuulemma, ei varmistettua tietoa). Hengenpitimiksi tehdään sitten mainoksia televisioon ja radioon. Todella epäilyttävää???

maanantaina 13.08.2012

Jeesus mitä kaksinaismoralismia Sadulta ja Reidarilta. Satu täydessä meikissä joka, mailman turhin teollisuuden ala. Satu tunnetusti rakastaa Luxus autoja sen mukaan miten talous salliin.

maanantaina 13.08.2012

Paras oli se kun Reidar vertasi tarhausta Auswitchiin. Se siitä kieltämättä tulee mieleen. Turkistarhaus - aikakautemme holokausti. Se oli myös hyvä kun hän sanoi että sata vuotta tästä eteenpäin niin ihmiset tulee ihmettelemään mitä eläinrääkkääjiä me oltiin - meidän sukupolven ihmiset kun annettiin tällaisten asioiden tapahtua. Totta. Näin se kehitys yleensä menee.

maanantaina 13.08.2012

Silvo ja Palmgren eivät ole vain Suomen näyttelijöiden parhaimmistoa, vaan myös sydämmellisiä ja älykkäitä ihmisiä, joilla on kaunis sielu. Monella tavallisella katujen tallaajalla ei edes ole sielua.

tiistaina 14.08.2012

Reitari pohtii voiko ihminen asettua minkin yläpuolelle.
Itse syö elävää ravintoa! Siis elävää !?!? Ei edes tainnuteta ja kyllä porkkanoita pitäisi suojella.
Ne pannaan kasvamaan suoriin riveihin ja lajitoverit harvennetaan.
Miten ihminen voi asettua porkkanan yläpuolelle ja kohdella sitä niin huonosti

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä