A-studio: Miksi Katainen hoputtaa kotiäitejä töihin?

Julkaistu tiistaina 13.11.2012 2 98

 Kotiäitien pitäisi pääministerin mielestä palata nykyistä nopeammin töihin. Kuva: Yle / Jani Aarnio

TV1 keskiviikkona 14.11. klo 21.05 - 22.00

Yle Areenassa 30 päivää

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) haluaisi, että suomalaiset äidit ahertaisivat työmarkkinoilla ruotsalaisten lailla. Hänestä pitkät tauot työelämästä ovat ongelma, jota meikäläiset sosiaaliturvan mallit pönkittävät.

Kataisen mielestä kotiäitien ja pienten lasten vanhempien pitäisi palata nykyistä nopeammin työelämään, vaikka osa-aikatöihin.

"Osa-aikatyön käyttäminen Suomessa on liian vähäistä", Katainen sanoo.

Tukholmassa työmatkalla ollut pääministeri esitti, että kaikki Suomessa käytössä olevat perhe-etuudet pitäisi käydä läpi. Samalla pitäisi selvittää, mitä merkitystä niillä on naisten työllisyysasteeseen.

Kotiäitien työhönpalaamisen lisäksi A-studiossa käsitellään Suomen nuoria narkomaaneja, kysytään kaatuuko Fennovoiman ydinvoimala ja mullistuvatko energiamarkkinat ja maailmanjärjestys?

A-studion juontavat Katri Makkonen ja Sakari Kilpelä.

 

Muualla netissä:

Yle Uutiset: Kataisen perheenäitipuheille tyrmäys ja tukea

 

Suosittele98 Suosittelee

Kommentit

keskiviikkona 14.11.2012

Jyrki Katainen, voisitteko kertoa missä sitä työtä on? Olen itse viisikymppinen, poispotkittu ammattilainen. En ole saanut työtä, hakenut olen satoja kertoja. Osa-aikatyöllä ei Suomessa elä!

keskiviikkona 14.11.2012

Onkohan Katainen nyt miettinyt tätä asiaa ihan loppuun asti?

On totta, että Suomessa on heikot mahdollisuudet osa-aikatyöhön, eikä se
ole aina kovin kannattavaa taloudellisesti. Osa-aikatyön mahdollisuuksia tulee lisätä, mutta ei heikentämällä jo ennestään surkeaa kotihoidon tukea.

Jos perhe-etuuksien läpikäyminen tarkoittaa etuuksien leikkaamista, niin nyt mennään metsään ja pahasti. Tulevaisuuteen täytyy panostaa ja joskus se tarkoittaa sitä, että äiti hoitaa lapsia kotona. Perheissä mietitään paljon tärkeämpää asiaa kuin naisten työllisyysprosenttia - lasten hyvinvointia.

Suomessa työttömyysprosentti huitelee jossain päälle 7%:ssa ja nuorisotyöttömyys on hurjat 20%. Eikö työllisyyden nostamisen painopiste pitäisi olla jossain ihan muualla, kuin niissä joilla on jo kädet täynnä töitä?

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä