A-studio: Pikkuremontista iso lasku

Julkaistu tiistaina 26.10.2010 0 93

Isännöitsijälle tehtävä ilmoitus pikkuremontista saattaa poikia satojen eurojen lisäkustannuksen.

TV1 keskiviikkona 27.10. klo 21.05

Keittiökoneitaan uusineet tai pikkuremontteja viime kuukausina suunnitelleet asukkaat ovat useissa asunto-osakeyhtiöissä yllättyneet uusista rekisteröintimaksuista.

Heinäkuussa voimaan tullut uusi asunto-osakeyhtiölaki säätää, että asukkaiden on tehtävä kirjallinen ilmoitus taloyhtiön hallitukselle melko pienistäkin muutoksista omassa asunnossa.

Varsinkin isojen yhtiöiden hallitukset ovat siirtäneet ilmoituksen vastaanottamisesta vastuun isännöitsijöille, jotka ovat ryhtyneet langettamaan rekisteröintimaksuja.

A-studion tekemän selvityksen mukaan kodinkoneen vaihtaminen voi tuoda jopa satojen eurojen lisäkustannuksen asukkaalle.

Toimittajana Kirsi Skön.

 

Harmaa talous kuristaa pienyrittäjiä

Harmaan talouden tai paremminkin talousrikollisuuden leviäminen erityisesti rakennusalalla kuristaa ennen muuta rehellisiä suomalaisia pienyrityksiä.

Rehellisten yritysten on vaikea kilpailla markkinoilla, jossa suomalaisia työehtosopimuksia ei noudateta, käypiä palkkoja ei makseta ja jossa veroja ja sosiaalimaksuja laiminlyödään. Vuodesta 2007 voimassa ollut tilaajavastuulaki toimii huonosti.

Toimittajana Anne Ali-Hokka.

 

Tilaajavastuulaki on kolmen kauppa

Tilaajavastuulakia rikotaan räikeästi. Valvontaiskuissa löydetään jatkuvasti puutteita verojen maksuissa, sopimuksissa, työntekijöiden rekisteröinneissä.

Lain uudistaminen edellyttää eduskunnan, työnantajien ja työntekijöiden yhteisymmärrystä. Työntekijäpuolen mukaan lakia on uudistettava - mitä mieltä ollaan työnantajapalatsissa ollaan.

Toimittajana Liisa Härmälä-Heiskanen.

 

Miksi Suomi hyysää Turkkia Eurooppaan?

Suomi profiloitui Turkin kumppaniksi, kun Turkki haettiin Euroopan unionin neuvottelupöytään vuonna 1999 kesken Helsingissä pidetyn huippukokouksen.

Turkin neuvottelut edistyivät myös suomalaisen laajentumiskomissaarin viisivuotiskautena. Turkki ei ole ollut tyytyväinen neuvottelujen edistymisen, vaan miksi Suomi pitää Turkin jäsenyyttä niin tärkeänä?

Näkemyksensä kertovat muun muassa Turkin Pääministeri Recep Tayyip Erdogan ja presidentti Martti Ahtisaari.

Toimittajana Risto Makkonen.

 

Lähetyksen juontaa Renny Jokelin.

A-tuubi

 

Suosittele93 Suosittelee
Asiasanat:

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä