A-studio: Reumasairaan konkurssi iskee lapsipotilaisiin

Julkaistu tiistaina 30.03.2010 0 90

Reumaa sairastavat ovat olleet järkyttyneitä erikoissairaalan sulkemisesta.

TV1 keskiviikkona 31.3. klo 21.05

Heinolalainen Reuman sairaala ajautui alkuviikosta konkurssiin, kun sille ei enää löytynyt taloudellista ja poliittista tukea.

Sairaalan lakkauttaminen merkitsee sadoille potilaille epävarmuutta ja ainakin siirtymisen uusien laitosten ja lääkärien asiakkaiksi.

Onnettomin kohtalo lankeaa kuitenkin pienille lapsipotilaille, joille ei ole näköpiirissä yhtä keskittynyttä ja vakaata hoitoa.

Konkurssi tuntuu yllättäneen potilaiden ohella henkilökunnan ja osin jopa hallintohenkilöstön. sairaalaa on saneerattu suurella rahalla viime vuosina. Taloudellisen tilanteen heikkenemisestä kuitenkin oli jo aiemmin varoittavia ääniä.

Toimittajana Petri Sarvamaa

 

Ruotsalaistaiteilija islamin tappouhkan alla

Ruotsalainen Lars Vilks on elänyt muslimien langettaman tappouhkan alla jo yli kaksi vuotta. Hänen "syntinsä" oli, että hän piirsi koiran vartalon ja sille profeetta Muhammedin pään.

Vilks on taiteilija, joka katsoo vapaudekseen piirtää mitä hän haluaa. Hän ei suuntaa taidettaan vain islamiin vaan on myös kuvannut muun muassa Jeesuksen pedofiilisessa asetelmassa.

Vilksille kyse on sanan- ja ilmaisunvapaudesta. Hän elää avointa elämää, mutta on myös varautunut mahdollisiin uhkan toteuttajiin.
Toimittajana Boris Salomon

 

Gazan aliravitut lapset

Palestiinalaisten asuttama Gazan kaistale on ollut jo pitkään saarroksissa kun Israel on estänyt asukkaiden vapaata liikkumista alueelta ja takaisin.

Paikoittain lähes "keskitysleirimäiset" olot ovat johtaneet jo aliravittujen lasten laumoihin, joita vapaaehtoiset lääkärit yrittävät pitää hengissä.

Toimittajana Niina Karling

 

Vierastyöläisten ilmasilta Gdanskista Turkuun

Perjantaina Suomen Turusta Puolan Gdanskiin ja sieltä sunnuntaina takaisin töihin Turkuun. Tähän on tultu työvoiman liikkuessa vapaasti EU:n alueella.

Suomessa kukaan ei tunnu tietävän kuinka paljon ulkomaalaisia on täällä töissä. Ulkomaisten reppufirmojen toimia valvotaan heikosti.

 

A-studion juontaa Renny Jokelin.

 

A-tuubi

 

Suosittele90 Suosittelee

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä