A-studio: Selvitäänkö Nokian romahduksesta?

Julkaistu torstaina 14.06.2012 12 109

Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop vakuuttaa yhtiön pääkonttorin pysyvän Suomessa.

TV1 torstaina 14.6. klo 21.05 - 21.35

Yle Areenassa 30 päivää

Nokia irtisanoo irti 3700 työntekijää Suomessa.

A-studio käy Salossa, jossa Nokia sulkee kokonaisen tehtaan. Studiossa keskustellaan asiantuntijoiden kanssa siitä, miten kännykkäjätin romahduksesta selvitään.

 

Elop: Nokian pääkonttori jää Suomeen

"Matkapuhelinvalmistaja Nokian pääkonttori säilyy Suomessa", vakuuttaa toimitusjohtaja Stephen Elop. Elopin mukaan Nokian ydin on Suomessa.

Elop sanoi torstaina Espoossa järjestetyssä tiedotustilaisuudessa, että Nokialle jää Suomeen yhä merkittävää tuotekehitystä. Esimerkiksi kaksi kolmasosaa Lumia-kehityksestä on Suomessa.

Tiedotustilaisuudessa Nokian johto korosti Salon tärkeyttä kaikesta huolimatta.

"Salossa säilyy yhä Nokian ydintuotekehitystä", sanoo Nokian henkilöstöjohtaja Juha Äkräs.

 

Muualla netissä:

Yle Uutiset: Nokia

Yle Uutiset: Sen pituinen se - matkapuhelinten valmistus on historiaa Salossa

 

Suosittele109 Suosittelee
Asiasanat:

Kommentit

torstaina 14.06.2012

Kukahan toimittaja laskisi yhteen, kuinka paljon suomalaisten verovaroja on pumpattu tukiaisina Nokialle? Ja tässä on sitten lopputulos. Suomen valtio maksaa taas laskun!
Toinen kysymys on se, että mihin on valunut kaikki se lahjakkuus, jota yhtiöön on palkattu. Kuka on estänyt luovuuden valumista markkinoille?

torstaina 14.06.2012

Nytpä selvisi miksi Esko Aho lähti Nokiasta. Näin suurta päätöstä ei tehdä viikossa.

torstaina 14.06.2012

Jariv, totta puhut. Tolta osin loksahti nyt palanen paikalleen!

torstaina 14.06.2012

Toimittajat kyselee mikä on nokian vastuu.. Mutta mikä on suomalaisten kuluttajien vastuu? Kuluttajat haukkuu Nokiaa sen mitä kerkee ja ostaa muita luureja! Sitä saa mitä tilaa.
Samoin, mikä on toimittajien vastuu? Kaikki huutaa ja parjaa Nokiaa ja on tehnyt sitä jo vuosia.. Muistuttaa suomalaista penkkiurheilijaa; voitetaan yhdessä, mutta joukkue häviää yksin!

Samoin toi "analyytikko" puhuu ihan pehmeitä. Koettakaa valita kommentaattoriksi joku joka ei vihaa Nokiaa!

torstaina 14.06.2012

@Kukaynnää? Väitätkö todellakin, että Nokia on saanut tukiaisia enemmän mitä se on maksanut veroja + mitä sen työntekijät on maksanut veroja + mitä sen alihankkijat/ym on tuonut verorahoja Suomeen? Hiukan järkeä päähän, joku voi jopa uskoa noita sun kommentteja.

torstaina 14.06.2012

Miksi ihmeessä toimittaja on asettautunut Nokiaa vastaan? Kriittinenkin saa olla, mutta eikö olisi hyvä keskittyä siihen keskusteluun, miten Nokia nostetaan vaikeuksista? Raivostuttaa tuo suomalainen vahingolle ilkkuminen, varsinkin kun tässä kohden osuu pilkka niin kovin monen omaan nilkkaan.

torstaina 14.06.2012

Totta. Toimittajakin oli taas Nokiaa vastaan. Kehoitti vielä katsomaan MOT ohjelmia (jotka vastaa Seiska lehteä ja Karpon ohjelmia sisällöltään) jossa vatvotaan taas joitain "ongelmia". Onko TV1 tehnyt yhtään positiivistä dokumenttia Nokiasta? Vai eikö Nokia todellakaan ole tuonut tälle maalle mitään hyvää ja pelkkää harmia?

torstaina 14.06.2012

joka autoon kiinteä puhelin niinkuin radio, puhutaan kaijuttimen kautta tai handsfree. samalle numerolle kaksi puhelinkorttia.

torstaina 14.06.2012

A-Studion toimittaja oli erinomainen, Nokian henkilöstöjohtaja pohjanoteeraus. Henkilöstöjohtaja pystyi vain hokemaan: "Me uskomme strategiaamme." Useimmat eivät valitettavasti ole voineet uskoa siihen enää pitkiin aikoihin.
Nokian johto tuntuu olevan (ja tuntuu olleen) irrallaan todellisuudesta. Näin on ollut pitkään, kauan ennen Elopiakin.
Surullista.

torstaina 14.06.2012

Noin kylmällä bisneslogiikalla varustettu firma kuin Nokia ei tarvitse penniäkään valtion tukea. Kaikki pois, jos jotain on maksettu. Veikkaan, että osakkeenomistajat on kyllä omansa pois ottaneet verojenkin jälkeen.
Miksi Nokiaa pitäisi nyt niin kovin myönteisesti käsitellä. Jätti joka on mokannut täydellisesti. Ukkoa kuin pipoa, eikä bisnestä onnistuta tekemään. Miksi samsung onnistuu? voisiko joku teistä viisaista vastata?

torstaina 14.06.2012

Toimittaja oli reipas ja kävi ärhäkästi kiinni lahkeeseen. Just noin.

lauantaina 30.06.2012

Nokian jarrumiehet ovat aiheuttaneet tämän koko sonnan, aivan varmaan siellä on ollut ideoita ilmassa mutta kun Ollilan ajan henki on ollut ideoiden lakaiseminen pöydän alle ja sama jatkuu mene ja tiedä. Kehitystyötä on ollut ja on seurattu markkinoita ja kilpailevien tuotteita, vai onko sittenkään?

Luulisi siellä olevan monella pää punaisena kun tilanne ei rupea selkiintymään, vuodesta toiseen arvostus senkuin varisee.

Johdolla ei sinänsä mitään hätää, nauttivat kovaa liksaa ja voivat vaan surkutella että osakkeenomistajien kukkaro sulaa. Siilasmaa totesi että eihän mitään tappiota ole tullut jos ei ole myynyt, sama määrä osakkeita on yhä. Niin niin, osakemäärä sama mutta arvo on jotain murusia hankintahinnasta. Vaikuttaa kuin olisi sopimus ajaa osakkeen hinta alas että ostaja löytyisi.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä