A-studio: Talk – Likaista peliä AKT:ssä

Julkaistu torstaina 08.03.2012 5 166

A-studio: Talkia juontavat Susanne Päivärinta ja Jan Andersson.

TV1 torstaina 8.3.2012 klo 21.05 - 22.00

Yle Areenassa 30 päivää

AKT:n hallitus antoi perjantaina 2.3. potkut liiton viestintäpäällikölle Hilkka Ahteelle, syynä Ahteen ja hallituksen välinen syvä luottamuspula. Tästä alkanut kohu on repinyt liiton kahteen leiriin: Ahteen ja puheenjohtaja Timo Rädyn tukijoihin.

Ahde kanteli viime syksynä työsuojeluviranomaisille ja syytti AKT:n puheenjohtajaa Timo Rätyä työpaikkakiusaamisesta. Rädyn tukijoiden mukaan kyse on valtapelistä, jolla yritetään savustaa Räty ulos. Räty on ollut asiasta tällä viikolla poliisikuulustelussa.

 

Suu puhtaaksi

A-studio: Talkissa neljä akt:läistä puhuvat suunsa puhtaaksi.

Hallituksen jäsen Jarkko Arpula äänesti Hilkka Ahteen erottamista vastaan. Hänen mukaansa ajojahdin kohteena ei ole Timo Räty vaan Ahde, joka sai potkut, kun uskalsi kertoa työpaikan ongelmista ja kiusaamisesta julkisuudessa.

Ammattiosaston puheenjohtaja Tero Rönni on astunut julkisuuteen Rädyn tukijana ja pitää Ahteen tukijoiden toimia vallankaappausyrityksenä. "Minuakin ovat Rädyn vastustajat taivutelleet hänen haastajakseen". Rönnin mukaan hallitus toimi ryhdikkäästi, kun se uskalsi ratkaista liittoa vuosia heikentäneen pattitilanteen erottamalla Ahteen.

Valtuuston 1. varapuheenjohtaja Jope Lovén tukee Ahdetta. Hänen mielestään Ahde irtisanottiin laittomasti. "Tämä on pöyristyttävää, ja antaa sekä erikoisen kuvan liitostamme että vahingoittaa AKT:n toimintaa".

Hallituksen ex-varapuheenjohtaja Pentti Perkiöniemi oli vuosia Timo Rädyn kakkosmiehenä samaan aikaan, kun Rädyn ja Ahteen välirikko alkoi. Hän tuntee tapauksen molemmat osapuolet, ja siksi poliisi on kuulustellut asiassa myös häntä. Perkiöniemi tukee Rätyä.

 

Muualla netissä:

A-studio: Talk

 

Suosittele166 Suosittelee
Asiasanat:

Kommentit

torstaina 08.03.2012

Kysykää niiltä AKT:n potkut antaneilta, että kuka selvitti toimenpiteen laillisuuden (vai selvitettiinkö ollenkaan?). Räty on sentään juristi ja AKT:n keskustoimistossa näkyy yhteystietojen mukaan olevan kolme muutakin juristia! Vai oltiinko laillisuudesta ihan kokonaan välittämättä. Luulisi Rädyn kuitenkin vastaavan siitä, vaikka ei henkilöstöasioihin haluakaan ottaa kantaa ;)

torstaina 08.03.2012

Rädyn kannattajat peruivat esiintymisensä

AKT:n puheenjohtajan Timo Rädyn tukijoihin kuuluvat Tero Rönni ja Pentti Perkiöniemi peruuttivat esiintymisensä A-studio: Talkissa.
Heidän tilallaan ohjelmassa ovat AKT:n valtuutettu Annika Nurmi ja ammattiosaston puheenjohtaja Tuulikki Aitio, jotka molemmat pitävät Hilkka Ahteen irtisanomista laittomana.

Päivi
verkkotoimittaja

torstaina 08.03.2012

No kyllä tuli selväksi noita ihmisiä kuunnellessä minkä takia Räty pystyy pysymään vallassa. Jos koko AKT:n johtosakki on sellaista pelkurimaista ja saamatonta porukkaa kuin noista puheenvuoroista saattoi päätellä, niin Räty saa jatkaa samalla tyylillä seuraavatkin 10 vuotta. Valtuuston jäsenet eivät muka ole ymmärtäneet.... Rädyn pitäisi tehdä omat johtopäätöksensä.... Höh...pitäisi.... Konditionaali ei ole tässä tapauksessa oikea ilmaisu. Olisivat sanoneet suoraan, että tilanne alkaa selvitä vasta sen jälkeen, kun Räty irtisaoutuu tehtävästään tai valtuusto kokoontuu pikaisesti ja irtisanoo puheenjohtajansa. Tässä näkyy oikein hyvin se, millaista porukkaa ay-liikkeessä on. Voimakas despootti-tyyppinen johtaja pitää reiluja etuuksia tarjoamalla pystyssä itselleen edulliset taustavoimat. Tuskinpa ain AKT on edes ainoa liitto, jossa on vastaavaa.

torstaina 08.03.2012

Kiitos rohkeille naisille ja myös miehille että uskalsivat tulla ohjelmaan! Selvisi aika paljon. Näin tää äijäporukka toimii.

torstaina 08.03.2012

Ohjelmassa olleille AKT:n jäsenille täys kymppi esiintymisestä, tai no ainakin ysi!

Sen sijaan Susanne P. ei kyllä todellakaan ollut parhaimmillaan, lopussa yritti pitkään saada kohua känny- ja läppärilahjoista jotka on vaan pieni sivuseikka kokonaisuudessa. Paheksuttavaa ehkä, mutta missäköhän firmassa/järjestössä/organisaatiossa hallitus ei sitten saisi mitään lahjoja tai pieni etuja. Ylessäkö?

AKT:n henkilöt osasivat hyvin kertoa, miksi esim. Rädyn oletettuun toimintaan puuttuminen järjestön käytöntöjen, sääntöjen ja toisaalta lakien vuoksi on vaikeaa ja että todellinen muutos edellyttää riittävän suurta jäsenistön kannatusta. Tätä S.P. ei tuntunut ymmärtävän vaan lähes syytti haastateltavia siitä, että eivät ole jo erottaneet Rätyä - miten ihmeessä nuo muutama tyyppi sen yksin teksi. Kyllä senkin pitää mennä lain mukaan ja edellyttänee silloin valtuuston (tai hallituksen) enemmistöä, ja Rädyllä taitaa vieläkin olla hämmästyttävän paljon kannattajia AKT:ssä. Mutta tuskin kovin kauaa.

Ja älytön jankkaus että joku äänestystulos pitäisi _perua_. Ei äänestyksiä voi perua, voidaan pitää uusia äänestyksiä, jne. mutta ei jo _tehtyä_ äänestystulosta voi perua.

Oli outoa että S.P. tuntui pitävän sitä, että Rätyä ei ole erotettu noiden muutaman haastateltavan syynä. Eivät he ketään voi yksin erottaa. Samoin S.P. piti näköjään täysin selvänä että Räty pitää erottaa, no näin varmaan, mutta toimittaja voisi pitää oman mielipiteensä ja siitä kumpuavat syytökset vähän syrjässä ja pyrkiä olemaan hieman puolueettomampi.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä