A-studio: Tapaus Agapov

Julkaistu tiistaina 19.01.2010 1 175

Rajaloukkaus Neuvostoliittoon tehtiin ruotsalaisella Piper PA 18 150 -urheilulentokoneella.

TV1 keskiviikkona 20.1. kello 21.05

Keskusrikospoliisi poliittisen sensuurin kohteena.

Ruotsalainen pienkone lensi vuonna 1978 Suomen itärajan yli noutaakseen sieltä salaa kolme venäläistä siviilihenkilöä. Operaatio epäonnistui ja lentäjä vangittiin Suomessa. Suomen keskusrikospoliisi ryhtyi tutkimaan tätä ns. Agapovin tapausta, joka vähin äänin hautautui historian unholaan.

A-studio esittää harvinaisen kuvanauhan, jolla KRP:n tutkija Lars Heikkilä kertoo ankarasta poliittisesta painostuksesta Agapovia ja tapauksen tutkijoita kohtaan. Toimittaja Boris Salomon lähti myös kysymään missä Agapov on tänään?

Yhä synkempi työttömyys.

Metsä- ja telakkayhtiöiden sekä muun muassa postin tuoreet massairtisanomiset nostivat jälleen esiin kysymyksen siitä, eikö työttömyys Suomessa helpota koskaan, vaikka pieniä merkkejä talouden elpymisestä onkin. A-studio käy muun muassa Heinolassa katsomassa miten työpaikkojen vähenemisestä selvitään.

Kuinka pääministeri valitaan?

Valitseeko Suomen seuraavan presidentin kepun kenttäväki vai neljän kopla? Kuka kelpaa ja kuka ei

Suomi käy asekauppaa.

Suomalainen asevienti on viime ajat kieriskellyt vikakiistojen ja lahjusväitteiden syövereissä. Kauppa kuitenkin käy edelleen. Suomalaiset yritykset myyvät aseita ja laajemminkin turvallisuustarvikkeita muun muassa Lähi-idässä ja muilla kriisialueilla.

Lähetyksen juontaa Renny Jokelin.

A-tuubi

 

Suosittele175 Suosittelee

Kommentit

torstaina 21.01.2010

Tämä ohjelma kertoo jotain nyky suomesta tilannekuvan ei siis vieläkää minkäänlaista itsenäisyyttä EU määrää, ja Venäjä ohjailee edelleen suomea ja sitten on se suurvalta USA joka on suomessa ihan uusin ohjaksin ohjailemassa ehkä paljonkin suomea. ja on paljon määrännytkin esim mini-sukelusveneet 1980 luvulla,.Ole siinä sitten itsepäinen suomalainen ei onnistu koska suomessa on 200 000 miehen ja naisen vanhanaikainen virkamieskoneisto vielä jäljellä myös.Suomi ei näillä eväillä nouse lamasta koska kumartaa yhtäaikaa kolmeen suuntaan ja on siitä ihan sekaisin, ja syystä. Ja nyt on vielä Kiinakin sopassa mukana, siinä jo housut reppee lopullisesti.
Pitäisi löytää suomelle uusi "LALLI" joka näyttäisi jotain suuntaa Yksi mies perusuomalaisissa oli aika lähellä mutta on hänkin jo liian vanha koska ei ole enään radikaali, vaan on oppia hakemassa EU:ta ja mitä hyötyä siitä on ei varmaan ehkä mitään. aika näyttää mutta kun sitä ei ole hukattavaksi, Hyvä esimerkki oli Saarikankaan haastattelu netti-tv 20.1.2010, siinä mies suomelle Presidentiksi, muista ei ole mihinkään näillä näkymin.Toisin sanoen kun oikein paljon kumartelee suntaan ja toiseenkin voi housut revetä takaa katsoen ja joutua sitä ja monestakin syystä jälkeen päin häpeään ja selittämään taas kaikkea siten kierosti että maassa taas kuulema kaikki hyvin ja tyhmä kansa uskoo ja medipopulistit ( toimittajat) on siihen omaa uraputkeen ihan tyytyväisiä, eikä muuta huomaa ympärillään.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä