A-studio: Vahvaa journalismia ruudussa ja verkossa

Julkaistu torstaina 09.02.2012 79 193

A-studio: Streamia toimittavat Hinni Aarninsalo ja Jaakko Karhu.

TV1 maanantai, keskiviikko, torstai ja perjantai klo 21.00 ja 21.05

YLE Areenassa 7 / 30 päivää

Yle TV1:llä tutun A-studio-nimikkeen valikoimassa jatkaa verkkokeskusteluihin kytkeytyvä ohjelma A-studio: Stream.

 

Verkkokeskustelu jatkuu

A-studio: Stream on perjantai-illan ajankohtainen keskusteluohjelma, jossa viikon puheenaiheita puretaan vuorovaikutuksessa yleisön kanssa. Netti ja sosiaalinen media ovat tärkeässä roolissa.

Stream kyseenalaistaa ajassa vallitsevia käsityksiä, jatkaa netissä syntynyttä keskustelua ja antaa tilaa perinteisen median katveeseen jääneille näkökulmille.

Streamin seuraan pääsee pitkin viikkoa Facebookin ja Twitterin kautta sekä tv-lähetyksessä myös Skypellä.

A-studio: Streamia toimittavat Hinni Aarninsalo, Jaakko Karhu, Niina Karling ja Mattias Fagerholm.

 

Tunnin A-studio keskiviikkoisin

A-studio avaa maanantaisin viikon yhteiskunnallisen keskustelun ja tarjoaa tutkivaa journalismia. Lähetyksen juontaa Annukka Roininen.

Keskiviikon A-studio keskittyy politiikan ja talouden taustojen syventämiseen. Lähetyksessä on mukana myös studiovieraita.

Uusi tunnin mittainen lähetys paketoi aikaisemmin peräkkäin lähetetyn A-studion ja A-plussan. Ohjelman juontavat yhdessä Katri Makkonen ja Heikki Ali-Hokka.

A-studio: Talk kokoaa torstaisin valtakunnan ykkösketjun studioon väittelemään viikon kiinnostavimmasta aiheesta. Ohjelmaa juontavat vuorotellen Susanne Päivärinta ja Jan Andersson.

 

Arkisin aina iltayhdeksältä

Ajankohtaistoiminnan päällikkö Jyrki Richtin mukaan ajankohtaisjatkumon teema on ”arkisin aina yhdeksältä”.

”Tuttujen ohjelmien ilmeet uusitaan ja sisältöä profiloidaan. Pasilassa tuotettavien ajankohtaisohjelmien studioksi remontoidaan studio A5. Sen moderni ilme perustuu näyttäviin videoscreeneihin”, Richt kertoo.

 

Muualla netissä:

A-studio

A-studio: Stream

yle.fi/puheenaiheet

 

A-studio tarjoaa maanantaisin kotipesän tutkivalle journalismille. Lähetyksen juontaa Annukka Roininen.

 

Suosittele193 Suosittelee

Kommentit

lauantaina 11.02.2012

Mahtavaa, että Hinni Aarninsalo tekee paluu televisioon!!!

perjantaina 11.05.2012

Toivon todella, että Hinni Aarnisalo vähentäisi päsmäröintiään ohjelmassa. Arvosta toimittajatoveriasi ja vieraitasi.
Jo normaalit "hyvät tavatkin" edellyttää, ettei huudeta toisten puheenvuorojen päälle.
Käy muuten ajanoloon raskaaksi seurata ko.ohjelmaa.

lauantaina 15.09.2012

Katsojaa kiinnostaa vieraiden mielipiteet ei toimittajan. Toimittajan tulisi ohjata hyvään keskusteluun - ei häiritä sitä huutamalla omia mielipiteitään kutsumiensa vieraiden päälle. Kamalaa katsottavaa ja amatöörimäistä toimintaa. Myös muu tuotu aineisto ohjelmassa todella asenteellista, missään nimessä aihetta ei käsitelty objektiivisisesti. Keskustelu jäi pinnalliseksi, kiitos toimittaja Aarnisalon.

perjantaina 17.02.2012

Maanantain A-studion toimittaja oli huono. Hän keskittyi vain etukäteen valmistelemiinsa kysymyksiin kuuntelematta vastauksia. "pysytään nyt tässä eläkeiässä" oli myös tarpeetonta jankaamista. Paljon mielummin olisi kuunnellut osallistujien näkemyksiä työvoiman tarpeesta kun heitellä numeroita välillä 60 - 75.

Toimittajalla ei myöskään ollut mitään tilannetajua tämän Irenen suhteen. Jo varsin varhaisessa vaiheessa olisi pitänyt ymmärtää, ettei hänellä ole relevantteja kommentteja. Viimeistään siinä vaiheessa kun hän vastasi kysymykseen "paljonko sinä Irene olisit valmis maksamaan lisää eläkemaksuja". Ei myöskään tuotu esiin, mikä tämän Irenen status työmarkkinoilla on. Toki selvisi, että hän on osatyökyvyttömyyseläkkeellä, mutta miten niin "tukityöllistetty" (kuten tekstissä luki). Joku kuuskymppinen sairaanhoitaja tai opettaja olisi edustanut palkansaajia paljon paremmin (kuin siis työllistetty osatyökyvytön)

SL

maanantaina 20.02.2012

Toimittaja Roininen muistaa sitten jatkossa, että toimittaja ei ole tämän uudenkaan "a-version" päätähti. Turha tivaaminen ei tuo asiaan valaistusta, saati päällepuhuminen.
Ensin käsiteltävä asia, sitten mahdolliset vieraat ja vasta sitten toimittaja.

maanantaina 20.02.2012

A-ohjelmien skuuppi viittaa vahvasti vihteelliseen sisältöön, uutisissa esitelty uusi lavastus johdattelee sekin ajatukseen, että sisällöllä ei sittenkään ole väliä, kunhan puitteet ovat hulppeat. Asiasisällön esittäminen onnistuu ilman elokuvatehosteita. Tulee helposti sellainen kuva, että rahaa oli tuhlattavaksi asti ja helpoin tapa päästä rahasta eroon oli hankkia sisällön kannalta toisarvoisia himmeleitä. Mutta, mutta, sisällön suhteen on vielä mahdollisuuksia, mitään ei ole vielä nähty uudesta A:sta. Tehkää parhaanne, se saattaa riittää.

maanantaina 20.02.2012

Onko ihan pakko katsella toimittajan taustana vilkkuvaa ja välkkyvää "elokuvaa". Migreeni-ihmiselle tällainen on ihan sama kuin kaivelisi verta nenästään. Kumpi tässä on etusijalla uusi tausta vaiko käsiteltävät asiat. Taidan vaihtaa jatkossa toiselle kanavalle.

maanantaina 20.02.2012

Samaa mieltä Telluksen kanssa tausta-folio-hälystä. Ei jaksa millään keskittyä ohjelman sisältöön, kun huomio jämähtää häiritsevään taustaan. Pysäyttäkää ihmeessä taustakuva.

maanantaina 20.02.2012

Aika hankala toi tausta a-studiossa. Helpompi vain kuunnalla. Ei jaksa katsella.

maanantaina 20.02.2012

Tuo kammottava studion spykedeelinen tausta saa voimaan pahoin. Toivottavasti tämä uusi studioilme korjataan nopeasti.

maanantaina 20.02.2012

Liikkuvat kuvat taustalla häiritsevät tosi pahasti.
Kuvan laatu erittäin hyvä.

maanantaina 20.02.2012

Itse asia 20.2 a-studiossa ok, taustakuva on ihan järkyttävä, ei tuota voi katsoa...."kiiltävä" ja liikkuva kuva....missä teidän visualistit luuraa?

maanantaina 20.02.2012

Muuttakaa ihmeessä A-studionne taustavälkkeet neutraaleimmiksi. Nyt ei pysty itse asiaan keskitymään lainkaan!

maanantaina 20.02.2012

Kuika on mahdollista että tehdään tuollainen tausta hässäkkä uuteen studioon. Uudistus on varmaan maksanutkin jotain. Liekö aiheellista kyseenalaistaa moinen uudistus. On pakko vaihtaa kanavaa, ei silmät kestä moista.

maanantaina 20.02.2012

Mikähän graafisen suunnittelun neropatti on päässyt tekemään tuon uuden A-studion taustan. Käsittämätöntä häirintää taustalla muuten hyvässä asiaohjelmassa. Onko tarkoituksena se, että huomio keskusteluista halutaan siirtää välkkyvään ja rauhattomaan taustaan. Jos jotain elävyyttä pitää taustalle saada (minkä takia, muuten??) niin kontrastia huomattavasti pienemmäksi ja liikkeet hyvin hitaiksi.

Uuden A-studion seuraamiseni loppui tähän 15 minuutin katseluun ja siirryimme naapurikanavalle - siis MTV:n puolelle. Samoin vaimoni, joka saa tuollaisesta migreenin ja se ei olekaan mikään pienoinen päänsärky, vaan rankka oksennustauti.

Ala-arvoinen suoritus.

maanantaina 20.02.2012

Poistakaa äkkiä A-ohjelmien välkkyvä taustakuva, sehän pilaa koko ohjelman. Ei sitä voi normaali ihminen katsoa eikä asiaan pysty mitenkään keskittymään, kun on vaarana saada epileptinen kohtaus!
Äkkiä pois!

maanantaina 20.02.2012

A-studiossa on näyttävät lavasteet, mutta.
En tule jatkossa katsomaan ohjelmia, koska vilke ja välke takaa migreenin. Lisäksi ärsyttää liian lyhyt kuvankierto, sama silmälasipäinen mies tuli kohti muutaman sekunnin välein...

Samaa jään kauneutta, staattisemmin, kiitos!

maanantaina 20.02.2012

Miksi uusittu studio välkkyy ja vilistää siihen malliin, etteivät vanhemmat ihmiset pysty sitä edes katsomaan ilman pahoinvointia ja päänsärkyä? Ei joka paikassa tarvitse pyöriä ja kieppua diskomeininki.

Kiitti, mulle riitti! Radion kuuntelu lisääntyy iltaisin. Pitäkää hullu studionne!

maanantaina 20.02.2012

Järkyttävä tausta! Suljin jo TV:een.

maanantaina 20.02.2012

Taustavälke häiritsee tosi pahasti. Muuttakaa nopeasti.

maanantaina 20.02.2012

Pakko vain yrittää kuunnella, ei pysty katsomaan välkkyvän taustan takia, olo on kuin Linnanmäen peilikabinetissä. Himmelit seis ja kiinteäkuvainen taustamaisema. Asia kärsii tuosta pelleilystä.

maanantaina 20.02.2012

Kumma, ettei samalla laitettu ohjelmaan diskovilkutuksen lisäksi jumputtavaa taustamusiikkia. On todella surkeaa katsella ohjelmaa, jossa kiinnittää helposti huomionsa käsiteltävästä asiasta joutavanpäiväiseen, mutta liikkuvaan taustaan.

maanantaina 20.02.2012

Aivan hirveä tuo uusi tausta ohjelmassa. Muutamassa minuutissa alkoi oksettaa ja piti vaihtaa kanavaa ennenkuin migreenikohtaus iskisi. Harmi - ohjelma itsessään on yleensä ihan mielenkiintoinen, mutta tällaisena sitä ei kyllä kertakaikkiaan pysty katsomaan.

maanantaina 20.02.2012

Studion tausta on täydellisesti epäonnistunut. Taustan välkkyminen ja jatkuva liike vie ajatuksen pois itse asiasta ja pidempään katseltuna aiheuttaa karmean päänsäryn.

maanantaina 20.02.2012

ajankohtaisohjelmien lisäys on erinomainen linjaus! a-studio on raikkaanoloinen, hyvä uudistus!

maanantaina 20.02.2012

Olen ollut innokas A-studion katsoja. Nyt piti lopettaa kesken, koska taustavälke ja liikkuva kuva sai aikaiseksi migreenin oireet. Muuttakaa tosiaan nopeasti, että saa seurata mielenkiintoisia aiheita!!!

maanantaina 20.02.2012

Liikkuva ja välkkyvä tausta on todella häiritsevä. Voin hyvin kuvitella, että migreenistä kärsivät eivät voi seurata ohjelmaanne ollenkaan. Mieheni ja minä totesimme molemmat, että uudistettua a-studiota on epämiellyttävä katsoa levottoman taustan takia.

maanantaina 20.02.2012

RAUHATONTA lopettakaa heti tausta häirintää tule paha olo.

maanantaina 20.02.2012

Voi hyvänen aika taas!! Aivan kammottavaa toi Hjalliksen juttu. Mikä ihme Guggenheimin ponssi siit oikee tuli... nii ja hyväne aika: Täytyy kokeilla, ei muuten tiedä... juu juu ja mistä ne koklausrahat sitte? Hän pitää ihmisistä jotka saavat jotain......aikaan, nii ja rahaa vissiin kans.
Jo on järkyttävää kuullä noin älykkäältä mieheltä noin todella tyhmää juttua.
Oikeen on Harakkaa ikävä. Hjalliksen vois korvata vaikka Enbuskella, et ajankohtaisessa ois ees jotain älykköö asiaa. Voi voi tota tasoo!

maanantaina 20.02.2012

Huh, vielä on aikaa peruuttaa tämä uudistus. Näyttää, että mennään sisällön kustannuksella. Sitäpaitsi tällainen ohjelma on selkeästi radio-ohjelma, puhuvia päitä ei voi hyvällä tahdollakaan sanoa kiinnostavaksi katsottavaksi. Television mahdollisuuksia alihyödynnetään karkeasti, samalla, kun Radio-Puhe:en sisältö vandalisoitiin kehitysmaa asteelle. A:sta se alkaa, se uudistus mutta älkää jättäkö sitä puolitiehen, viekää ajankohtaispuheohjelmat rohkeasti radioon, minne ne asiallisesti ottaen kuuluvat.

maanantaina 20.02.2012

Liikkuva tausta lasipömpelissä on HIRVITTÄVÄ. Eikö siellä osata kaikkein tärkeintä asiaa: miten taata se, että katsoja/kuuntelija pystyy parhaalla mahdollisella tavalla seuraamaan ASIAA, josta on kysymys? Kun kaikki energia menee välkkyvän liikkuvan taustan häiritsevään olemassaoloon (mihinkä silmänsä panisi?), ei itse asiassa kuule mitään mitä studiossa puhutaan. Sekö on tarkoitus? Kysyn samoin kuin edellinen: missä visualistinne luuraavat? Hakekaa nyt apua vaikka kuvataiteilijoilta tai Aalto-yliopiston taiteentekijöiltä.

maanantaina 20.02.2012

Uusi tausta on kammottava: se tekee merisairaaksi. Takuulla en katso toiste mokomaa ohjelmaa!

maanantaina 20.02.2012

Ei voi katsoa tuon rauhattoman taustan takia. Ihme ettei sinne tullut vielä jotain jumputtavaa ääntä lisäksi katsojia karkottamaan.

maanantaina 20.02.2012

Taustakuvan väri on hieno, kuin olisi jäätikön sisällä. Mutta se liike!!! Joku epäili saavansa epileptisen kohtauksen, toinen pahoinvointia ja päänsäryn. Minä sain migreenin. Eikö jo pikku hiljaa voisi suunnittelussa ottaa huomioon meidät herkästi reagoivat! Olkaa niin kilttejä ja pysäyttäkää se liike.

maanantaina 20.02.2012

Herran pieksut. Miksi pilaatte asiaohjelman liikkuvalla ja häilyvällä, välkkyvällä taustalla. Eihän siihen itse asiaan pysty keskittymään kun taustalla on koko ajan häiriötekijöitä. Hermostuttavaa häsläämistä.
Täytyy ihmetellä suunnittelijoita.

maanantaina 20.02.2012

Yle Puheessa totuin jo kuuntelemaan tv:n ajankohtaisohjelmia aamulenkilläni. Nyt laitoin tekstitv:n päälle aika pian, kun ei kestänyt katsoa taustan vilinää.
Hjalliksen katsoin ja rauhallisessa taustassa toimi lähes ok. Hyppi liikaa.
Muuten ihan hanurista koko studiouudistus. Mutta ihan linjassa Yle Puheen uudistuksen kanssa. Hus katsomaan ja kuuntelemaan muita ohjelmia! Me sitten keksimme, mihin uuden veron tuotot käytämme.

maanantaina 20.02.2012

Nyt loppu A-studion katselu; tausta aivan hirvee. Pari minuttii niin päätä särki niin että ei voinu katsoa enempää. Eipä kulisien suunitelia oo paljon ajatellu; luuli että siitä tuli hieno ja taiteelinen. OON PETTYNY!!!!!

maanantaina 20.02.2012

Karmea tuo vilkkuva ja liikkuva tausta, sopii ehkä euroviisulähetyksiin ja vastaaviin, vaan ei tälläisiin ohjelmiin joissa katsoja ensisijaisesti haluaa keskittyä kuuntelemiseen ja katselemiseen, välillä täytyi pistää silmät kiinni, kun alkoi tuntuun niin merisairaalta.

maanantaina 20.02.2012

Minkä helvetin kirnun olette pistäneet pyörimään? Suunnittelija voisi viettää vuorokauden innovaationsa äärellä ja miettiä sen jälkeen, onko yhtään ehjää lausetta enää aivoissa. Meillä katsojilla ärsytyskynnys ylittyi jo 15 minuutissa.

maanantaina 20.02.2012

Nyt taisi loppua A-ohjelmien katselu. En tosin siirry maikkariinkaan. Ohjelmaa ei voi sen taustahälyn takia katsoa. Maailmassa on melu ja valosaastetta aivan liikaa, tässä on kuvasaaste pahimmillaan. Mitenkähän taustan häly vaikuttaa esim. epileptikkojen tilanteeseen, hehän voivat olla hyvin herkkiä kuvien ja valojen vilinään. Jos haluatte jatkaa, pysäyttäkää edes tuo liike, voi olla, että vilkaisen joskus, onko mitään tapahtunut.
Tähän asti olen katsonut ohjelmianne ja pitänyt niitä hyödyllisinä ja katsomisen arvoisina. TV-katseluni on ollut melko vähäistä, mainospuolelta en katso juuri mitään, koska inhoan tyrkyttämistä.
Nyt väheni myös TV-1:n katselu. Onneksi on aivan vanhanaikaisia paperille painettuja kirjoja.
Elsa

maanantaina 20.02.2012

Tämä uusi tausta on tosi häiritsevä silmälle,ei pysty katsomaan
kuvaruutua lainkaan.Se on pahempi kuin diskovalot.Muuttakaa hyvä
ohjelma radion puolelle mieluummin,jos ei voi katsoa.

maanantaina 20.02.2012

Studion tausta oli järkyttävä. Heiluva ja liikkuva sekä kirkas! Ohjelmaa ei pystynyt seuraamaan kun tausta häiritsi. Piti lopettaa ohjelman katselu kesken. Vaihtakaa äkkiä toi tausta pois!!!!!!!

maanantaina 20.02.2012

A-Studion kaamea, hermostuttava, ärsyttävä, älytön liikkuva tausta pakotti päänsärkyä välttääkseen sulkemaan silmät ja kuuntelemaan vain puhetta.
Tosi tökerö keksintö! Ei sovi asiaohjelmiin!

maanantaina 20.02.2012

A-studion uusi graafinen ilme on aivan kaikki normit alittava. Tätäkö teette virkatyönä katsojien vaivaksi ja kiusaksi. Eikö siellä ole ketään jolla on ymmärrystä visuaalisen viestin perille menosta? Hävetkää ne jotka ovat suunnitelun tehneet ja kyseisen työn hyväksyneet. Ei varmasti ole ollut ilmaista tämäkään tänä niukkojen eurojen aikana. Osaltani kanava vaihtuu varmasti jos ohjelman julkikuva on tänään nähdyn kaltainen.

maanantaina 20.02.2012

Televison katselussa ajankohtaisohjelmat ovat olleet suosikkejani. Ne ovat ammattitaidolla tehtyjä ja käsitelleet yleisöille tärkeitä kysymyksiä. Niitä on voinut katsella rauhassa vaikka itse asiat olisivatkin aiheuttaneet tunteen purkauksia. Tärkeistä asioista puhuttiin asian edellyttämällä vakavuudella.
Nyt tämä uudistus studiokeskustelun aikana oli melkoista ilotulitusta. Onkos tämäkin nyt sitä ohjelmapolitiikan suuntaamista nuorisoon päin. Kaikessa täytyy olla vauhtia, sellaista mitä näemme musiikkikanavilla ja elokuvissa. Kuva vie ja itse asia jää unholaan.

Muistan aikanaan jollakin kaupallisella radiokanavalla uutisten luvun aikaan tuli taustalla jumputusta. Ei ole se radiokanava tänäänkään suosikkini. Enää puuttuisi, että tässäkin uudistuksessa mukaan liitettäisiin diskomusiikki ja värivalot. Lapset ja nuoriso on jo saatu musiikkivideoiden ja elokuvien avulla kärsimättömiksi ja lyhytpinnaisiksi. Koskaan en ole ohjelmista kielteistä palautetta antanut. Oli pakko provosoitua. Nyt kai sitten halutaan vanhempikin väki sellaiseksi.
Katson huomenna Ajankohtaisen kakkosen, jos lempiohjelmani tehdään tällä tavalla, pakko etsiä muu kanava.

Onkohan tässä tehty minkäänlaista ennakkokatselua ja jos on, minkä ikäisiä ovat mahtaneet raatilaiset olla. Toivotaan, että palaute saa tekijät vielä muuttamaan profiilia. Uskon, että palautetta tulee ja rankasti. Vuosikymmeniä sitten, jolloin nykyiset ohjelman tekijät olivat vielä vaippaiässä, yritettiin muuttaa puoli yhdeksän uutisten alkamisaika aikaisemmaksi ja siirtyä tunnin uutislähetykseen. Palaute oli niin murskaavaa, että lyhyen kokeilun jälkeen palattiin vanhaan lähetysaikaan ja siinä sitä ollaan edelleenkin.
Sopii tähän loppuun vielä tulevan presidentin Sauli Niinistön kommentti: Vierastan sellaisia muutoksia, jotka tehdään vain muutoksen vuoksi. Mitä lisäarvoa minä sain tästä uudesta ohjelmasta - kysyn vain.

maanantaina 20.02.2012

A-studiolla on uusi loistava ilme, p..kele. Se on PERSEESTÄ !
Lopultakin asiat hukuttaa tuo infernaalinen välke, puuttuu vain strobo-valot.

Tähän asti asioita on hukuttanut tuo toimittajatar, joka jatkuvasti keskeyttää vieraat kimeillä kiekaisuillaan, joista ei saa selvää.

A-studion aiheet ovat yleensä mielenkiintoisia, mutta studio saa jäädä ainakin toistaiseksi

maanantaina 20.02.2012

Aivan samaa mieltä välkkyvästä taustasta. Itselleni tuli keinuva tunne kuvaa katsellessa. Kärsin myös migreenistä joten vältän myös katselua. Tehkää hyvänen aika jotain taustalle, tai lopetan koko ohjelman katsomisen.Ainoat hyvät ja katsottavat ohjelmat pilataan liian modernilla ja katsojille toimimattomalla studiolla. Kyllä maksetulle luvalle täytyis saada edes jotain vastinetta,kun nytkään siellä ei ole enää paljon katseltavaa.
Sinikka

maanantaina 20.02.2012

Elävässä keskustelussa liikkuva taustakuva!

Onko todella tarkoitus viedä huomio taustaan pois keskustelusta?

Onko ihmeellistä pyörivä a ja kadunvilinä? Ennen ei saanut olla ruutua tai raitaa, nytkö liikkuva kuva.
Voisiko sen saada kytkettyä päälle ja jos haluaa pois?
Että häiritsee jo liikkuva tekstipalkki saati sitten liikkuva kuva.

Terv Eka

maanantaina 20.02.2012

Annukka todella hyvä toimittaja, Suomena parhaita ehdottomasti. Osaa hienosti saada vierailta asia eri puoliin kommentteja, ja saa myöskin vaikeat asiat puhuttua auki. EIkä ole pelkästään esikirjoitettujen kysymysten varassa, vaan osaa tehdä todella hyviä alykkäitä tilannekysymyksiä ja -vetoja.

Karmea, suorastaa psykedeelinen tausta, joka saa voimaan pahoin. Potkut tuon suunnittelijalle!

maanantaina 20.02.2012

Odotin uudistukselta paljon. Näytti kyllä design-pääkaupungin hirveydeltä, Ei mitään pointtia.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä