A-studio: Ydinvoimalle on vaihtoehtoja

Julkaistu tiistaina 13.04.2010 0 170

Tuulivoima on uusiutuvaa energiaa.

TV1 keskiviikkona 14.4. klo 21.05

Uusille ydinvoimaloille on olemassa vaihtoehto.

Ydinfysiikan professori Peter Lund vakuuttaa, että uudet ydinvoimalat voidaan korvata vaihtoehtoisia ja kotimaisia energiamuotoja kehittämällä.

Lundin mukaan uusiutuvilla energialähteillä voitaisiin tehdä puolentoista voimalan verran sähköä. Toisen puolentoista voimalan verran voidaan sähkön käyttöä tehostaa ja säästää.

Lund ei ole tulipäinen haihattelija, vaan toimii Aalto yliopiston professorina ja Euroopan unionin energia-asiantuntijana.

Professorin mukaan vaihtoehtoisten energialähteiden kehittäminen ja valmistus loisi Suomeen kymmeniä tuhansia uusia työpaikkoja ja loisi pohjan vielä merkittävämmälle viennille.

Jutun toimittaa Kai Byman.

 

Uusien hätäkeskusten oudot perustelut

Kokoomuslainen sisäministeri Anne Holmlund päätti tammikuussa muodostaa Suomeen seitsemän hätäkeskusaluetta.

Uudet, työllistävät keskukset menivät sattumoisin paikkakunnille, joille ministeri- ja puoluekollegoilla on läheiset suhteet. Keskusten sijoittamisten perustelut ovat outoja. Holmlund korosti, että kussakin keskuksessa pitää olla meripelastusvalmius.

Suomen yli neljästä miljoonasta vuosihälytyksestä reilut 200. uudella keskusjaolla voi olla tuskainen tulos, kun kokeneet työntekijät kieltäytyvät muuttamasta satojen kilmoterien päähän kodeistaan.

Toimittajana Anne Ali-Hokka.

 

Norppasodan välirauha

Kevät on tuonut hyviä uutisia ja uusia poikasia saimaannorppien pesintäalueilla.

Kunnon lumitalven ohella tilannetta ovat auttaneet lukuisten kalastajien vapaaehtoiset päätökset pidättäytyä verkkokalastuksesta tiettyinä aikoina.

Toimittaja Risto Makkonen tapasi taas Saimaan jäälle ministeri Sirkka-Liisa Anttilan, joka pitää yhä takataskussaan uhkalakia kalastajille.

 

Lähetyksen juontaa Renny Jokelin.

 

A-tuubi

 

Suosittele170 Suosittelee

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä