A-studion reportaasi: Jälleen soittaa Dallapé

Julkaistu perjantaina 16.07.2010 0 157

Dallapén solistina kuullaan muun muassa Sami Saari.

TV1 maanantaina 19.7. klo 21.00

Legendaarinen tanssiorkesteri Dallapé on herätetty ruususen unestaan. Oopperalaulajanakin tunnettu Juha Hostikka otti itselleen kunnianhimoisen haasteen ja kokosi eturivin muusikoista 12-miehisen orkesterin, jonka esikuvana on alkuperäinen 1930-luvun Dallapé ja sen ainutlaatuinen soundi.

A-studio seuraa uuden Dallapén valmistautumista tämän kesän ensimmäiselle keikalle. Reportaasissa käydään harjoituksissa, hypätään bändin keikkabussiin, kurkistetaan myös takahuoneeseen - ja seurataan orkesterin esiintymistä.

Historiaa tarinaan tuo muun muassa 1960-luvun Dallapén laulusolisti Mikko Järvinen, joka kertoo muistojaan toimittaja Oili Orispäälle.

 

Legendojen orkesteri

Hanuristi Martti Jäppilä perusti Dallapen vuonna 1925. Loistokausiaan orkesteri eli 30- ja 40-luvuilla, jolloin se teki pitkiä kiertueita ja soitti eri levymerkeille lähes tuhat levytystä.

Dallape tuli tunnetuksi loistavista muusikoistaan, joista useat olivat monitaitureita. Solisteina esiintyivät muun muassa Georg Malmstén, Matti Jurva, A. Aimo, Kauko Käyhkö, Olavi Virta, Veli Lehti ja Tauno Palo. Orkesterin historiassa on ollut ylä- ja alamäkiä, mutta se on soittanut ja levyttänytkin tälle vuosikymmenelle asti.

Juha Hostikka on vasta neljäs orkesterinjohtaja, jolla on oikeudet Dallapé-nimen käyttöön. Hän sai ne orkesterin edelliseltä johtajalta Juhani Lindroosilta, joka oli puolestaan perinyt ne isältään Eero Lauresalolta. Lauresalo oli Dallapén johtohahmoja 30-luvulla.

Hostikka on saanut orkesteriin mukaan Suomen huippumuusikoita kuten haitaristi Niko Kumpuvaaran, viulisti Mauri Saarikosken, ksylofonisti Arttu Takalon, basisti Harri Rantasen ja rumpali Anssi Nykäsen, sekä useita eturivin jazzpuhaltajia. Solistina esiintyvät soul- ja blueslaulajana tunnettu Sami Saari sekä Juha Hostikka itse.

 

A-tuubi

 

Suosittele157 Suosittelee
Asiasanat:

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä