A-talk: Erimieliset eduskunnassa

Julkaistu torstaina 28.04.2011 14 127

Kansanedustaja Jussi Halla-aho on valittu maahanmuuttoasioista vastaavan hallintovaliokunnan puheenjohtajaksi.

TV1 torstaina 28.4. kello 21.05

YLE Areena

Kansa valitsi eduskuntaan poikkeuksellisen monta uutta kasvoa. Yli 70 kansanedustajaa aloittaa työnsä aivan alusta. Samalla Arkadianmäelle asteli jyrkästi keskenään erimielisiä poliitikkoja, joiden pitäisi muodostaa yhdessä jopa uusi hallitus.

Suurin osa untuvikoista istuu perussuomalaisten riveissä. Heidän joukostaan löytyy kourallinen poliitikkoja, jotka suhtautuvat erittäin jyrkästi esimerkiksi maahanmuuttoon ja vähemmistöihin. Tunnetuin jyrkkämielinen on Jussi Halla-aho.

Myös vasemmistoliiton eduskuntaryhmä uudistui roimasti. Uusista vasemmistoedustajista monet tekevät hyvin suvaitsevaa politiikkaa. Samoilla linjoilla ovat useat nuoret naiset yli puoluerajojen, kuten kokoomuksen Sanni Grahn-Laasonen.

 

Kenen perhearvot?

A-talkissa keskustelee neljä uutta kansanedustajaa.

Jussi Halla-aho on perussuomalaisten uusi kansanedustaja. Halla-aho pitää tärkeimpänä tavoitteenaan maahanmuuttopolitiikan kiristämistä. Perheen yhdistämisen ehtoja täytyy tiukentaa ja muista EU-maista tulevia turvapaikan hakijoita on voitava käännyttää.

Sanni Grahn-Laasonen on kokoomuksen uusi kansanedustaja. Grahn-Laasonen sanoo, että maahanmuutto on osa globaalia maailmaa. Suomalaisen politiikan täytyy perustua siihen, että maahanmuutto on positiivinen asia. Tänne muuttavien on koettava asemansa tasa-arvoiseksi muiden kanssa.

Juho Eerola on perussuomalaisten uusi kansanedustaja. Eerola keskeyttäisi humanitäärisen maahanmuuton ja kotouttaisi jo tänne muuttaneet ulkomaalaiset. Eerola kannattaa ”perinteisiä perhearvoja” ja vastustaa muun muassa homoseksuaalien adoptio-oikeutta.

Anna Kontula on vasemmistoliiton uusi kansanedustaja. Kontula puoltaa esimerkiksi homoseksuaalien oikeutta avioliittoon. Se on kahden aikuisen ihmisen sopimus, ja on saman tekevää, mitä sukupuolta sopimuksen solmijat ovat.

 

Suosittele127 Suosittelee
Asiasanat:

Kommentit

torstaina 28.04.2011

Valitettavasti A-talkin miestoimittaja teki ohjelmasta ala-arvoisen. Koska hän halusi vain hyökätä Perussuomalaisia kohtaan, niin onneksi Halla-Aho teki toimittajan naurunalaiseksi oivaltavilla kommenteillaan. Nämä kaksi piipittävää naista olisi saanut jättää ohjelmasta pois, jos kokoomukselta ja vasemmistoliitolta ei löytynyt parempia edustajia.

Ylen toimittajat voisivat jo keskittyä olennaiseen eli mitä Suomen politiikassa tapahtuu nyt, eikä kaivella vuosia vanhoja asioita.

torstaina 28.04.2011

Taas tämä sama toimittaja, joka Heinäluoman haastattelussa melkein halaili verbaalisesti heinäluomaa kuin stubb konsaan soinia. Toimittajan etiikka ei ole tyrkyttää omaa näkemystään, mutta niinhän stalinisti Richtin ja Jungerin oppipojat tekevät vielä niin kauan kuin tätä hukkaputkea lähetetään - B-talkhan, B-studio.

Maahanmuutto on ongelma. Rahaa ei ole. Muslimiöljyvaltiot eivät ota muslimeja, vaan me lainaamme sieltä 10 miljardia vuodessa. Tuomme lämpimistä maista pohjolaan vanhojen ihmisten elätettäväksi nuoria asemoilla norkoilijia, eläkeikä alkaa olla jo 70-vuotta tärisevien ukkojen viimeinen vaihe ennen vaippoja ja hautaa.

Surkeaa... toimintaa taas tältä surkeimmista demaritoimittajista.

torstaina 28.04.2011

Mikä ihme tässä nyt on n€€geri on edelleen n€€ger niinkuin isoisäni aikaan.
Kyllä nyt hallaa ja ahoa mollataan asiattomasti. Hyi yle!

torstaina 28.04.2011

Miten ylen siis ALEn toimittaja esittää suuren osan kansan mielipidettä edustavan Halla-Ahon, että hänen kuuluisi pitää kynänsä kurissä.

Poliittista propagandaa, onhan vastapuolella nimellisesti yksi perhokokoomuslainen "oikean ehdokkaan" vasemmistoedustajan markkinoimiseksi. "Suomalainen viranomaisjärjestelmä siunaa" ... aloittaisi Kontula maailmalta maailmanparantamisen.

Puhuttaisiinko, tämä selkärangattomien alhaiseen lajiin kuuluva toimittaja & Anna Kontula tsetseenien oikeuksista ???

torstaina 28.04.2011

Avioliitto on naisen ja miehen välinen. Sillä pohjalla minä olen mennyt naimisiin. Samaa sukupuolta olevien liiton nimittäminen avioliitoksi loukkaa minua, pitääkö minun erota sen takia. Näitä homoliittoja pitäisi nimittää pariliitoiksi tai pariliitoksiksi. Lakia voisi muuttaa siten, että lain edessä avioliittoa ja pariliittoa pidettäisiin samanvertaisina. Onhan tässä maassa suojattu pienenpiäkin asioita, esim omaa autoa ei saa maalata poliisiauton näköiseksi!

torstaina 28.04.2011

Aivan luokaton toimittaja. Edustaa toisaalta hyvin Ylen nykyistä tasoa.

torstaina 28.04.2011

Voi Rähmä !

Miksi media aina vaan yrittää (turhaan) sekä jatkaa jatkuvasti ja miksi YLEkin ja A-Talk sortuu jatkuvasti ala-arvoiseen hyökkäykseen perussuomalaisia vastaan .. ja jää jatkuvasti tappiolle ja rankasti ?

A-Talkin miesjuontajan toimintaan pitäisi esim. julkisen sanan neuvoston puuttua. Jos tämä jatkuu niin perussuomalaisten suosio nousee vielä valtaviin mittoihin samalla kun toimittajat jäävät jatkuvasti 6-0 tappiolle.

torstaina 28.04.2011

Ilmeisesti toimittajalle on noussut oma 'pätevys' hattuun. Mihinkään journalistiikkaan ei tämän
toimittajan nykyisiä teelmiä voi lukea. Toimittaja on niin aseenteellinen haastateltavia kohtaan ,
ettei ohjelmia, joissa hän esiintyy oikein tahdo jaksaa katsoa. Yleensä kun jotain kysytään ,
annetaan vastaajan vastata , eikä tokaista esim. ' ei tuo oikeastaan kiinnosta'. Tyhmähän se sellainen toimittaja on , joka kysyy asiaa , joka ei sitten kiinnosta. Kaikenlisäksi pitäisi ehkä
miettiä , että vastaus saattaisi kuitenkin katsojia kiinnostaa. Ymmärtääkseni ohjelmia tehdään
katsojia varten , eikä toimittajia. Olenko tyhmä vai onko ko. toimittaja ymmärtänyt ohjelman
teon väärin ?

torstaina 28.04.2011

<< >Onneksi Halla-Aho on fiksuista fiksuin tyyppi,ennen en kannattanut persuja mutta nyt täysillä samaa mieltä.Tämän vainon on loputtava,onhan kansa heitä kuitenkin äänestänyt.
Liityn välittömästi perussuomalaisten puolueeseen!
Oman maan vanhukset ja nuoret kärsivät kun kaiken maailman huijarit hakeutuvat tänne saamaan mielettömästi ilmaista rahaa.
Isäni kuoli kotimaansa puolesta taistellessa ja tämänkö takia?Hei herätkää ihmiset ja ottakaa kantaa asioihin.Jossain tulee raja vastaan vai haluatteko antaa lapsienne tulevaisuuden ja kotimaan muualta tulleille huijareille?
Kyllä tässä tulee siihen johtopäätökseen että persut ovat oikealla asialla.
Sen lisäksi haluan puolueettomia juontajia ohjelmiinne!

torstaina 28.04.2011

Voi sentään, toivoisin keskustelun jo siirtyvän perussuomalaisten demonisoimisesta asiatasolle.

Perussuomalaisten näkeminen jonkinlaisena holokaustin paluuna, äärioikeistolaisuuden uhkana tai Suomen kääntymisenä täydelliseen eristäytymiseen on kovin äänekkään joukon turhaa pelkoa ja ikävää pelon lietsomista. Voitaisiin mieluummin keskittyä kuuntelemaan syyttämisen sijaan ja antaa uusille kansanedustajille työrauha sekä arvostus, jonka he ovat kansalta äänillään saaneet.

Nyt tuntuu siltä, että perussuomalaisista on tehty vapaata riistaa. Kokemattomuudesta ja ylilyönneistä on nostettu isoja otsikoita (ja Soini teki aivan oikein nuhdellessaan tulevaa kansanedustajaansa). Mutta Soinia saa nimittää rutoksi ja perussuomalaisten voittoa saa nimittää halveksivasti junttikapinaksi. Perussuomalaisten uhkailu netissä on huolestuttavaa. Tämä ei ole Suomelle kunniaksi kotimaassa eikä ulkomailla eikä median ole lopulta viisasta tällaista valitettavaa kehitystä tarkoituksellisesti kovasti vauhdittaa. Toki ymmärrän, että otsikot myyvät ja kärjistäminen on osa journalistiikkaa.

Suomalainen ihminen (ja nyt ajattelen koko maatamme, en vain pääkaupunkiseutua) on kohtuullinen, oikeudentuntoinen ja katsoo yhteiskuntaa ja sen parantamisen tarpeita realistisesti ja levollisesti. Antaisimmeko heitä edustavien ihmisten tehdä työnsä rauhassa?

torstaina 28.04.2011

Eivät kaikki liitot voi olla avioliittoja eivätkä kaikki autot mersuja. Se pitäs homojenkin ymmärtää.

perjantaina 29.04.2011

Homot vois mennä Ahvenanmalle. Siellä meitä PerSuja on niinku vähemmän.

perjantaina 29.04.2011

Ajatellaanpa tällaista, jo noin viiskymppistä ´vasemisto duunaria`, jolla on jo noin 30-vuoden työ rupeama takanaan, on tehnyt duuniaan
ja maksanut uskollisesti veronsa, kävelee eräänä päivänä syystä tai toisesta sosiaaliluukulle ´avustusta` hakemaan, mutta se evätään,
koska työpaikka on ja omaisuuttakin (kun on tullut aikanaan hankittua vaikkapa oma koti perheelle), ettei siksi kuulu avustettavien piiriin.
Sitten samalle tiskille kävelee neekeri, vaikkapa somaliasta, kertoo surullisen tarinan traagisesta venepakomatkastaan kuuden vaimonsa
ja kahdenkymmenen lapsensa kanssa. Pyssymiehet on perässä, ovat jahdanneet hänen henkeään niin maalla kuin merelläkin (ku nykyään
nämä merirosvotkin ahdistelee merenkulkijoita), eli hurja ja kurja elämä on takana ja edessäkin, mikäli apuja ei tule – ja tuleehan niitä ku
sosiaaliluukun täti kuuntelee tätä niin surullista elämääkin kurjempaa tarinaa. Kämppä eirasta, tai jostain merenrannalta kumminkii, ku
meren läheisyyteen ehtivät vetisellä venepakomatkallaan tottua. Et jos silleen näin aluksi noin 150-200 neliöinen, kun kerran tuota
perhettäkin on sen verran Allahan siunannut, ja lisääkin näyttäisi olevantulossa, ainakin sen mukaan mitä nyt sellainen ei kätilön kolutusta
saanut sosiaalityöntekijä voisi vaimojen liinavaate varastojen peittämästä kehosta huolimatta päätellä, jottas sen verran tuota kumpua
näkyy jo olevan, että tuplatkaan ei ole mahdoton ajatus ja sen kun kertoo vielä kuudella, saadaankin tovin kuluttua ne sen tusina uutta
mustapäätä ruokittavaksi lisää. Ja totta kai päivähoito paikka jokaiselle muksulle lähimmästä tarhasta, ja tila-auto, mieluummin kaksi,
jottas ne voidaan sinne kuljettaa. Sanoma- ja aikakausi lehdet kuuluvat pakettiin automaattisesti, kuin televisiot lupineen. Säännölliset
terveystarkastukset, sekä hampaiden hoito ja valkaisu, ku sehän kuuluu kulttuuriin, kuin myös omat uimahallivuorot, koska onhan
paikallisillakin omat vuoronsa – tosin niitä myös yhteis- ja yleisvuoroiksi sanotaan.
Ja kaiken tämän jälkeen joku vasemisto kommari (Anna Kontula) kysyy hämmästyneenä, että koska näitä ´venepakolaisia` tulee suomeen
vain noin 300 kpl vuodessa, se on niin pieni ja markinaalinen ryhmä, kuinka ne nyt voisivat aiheuttaa ongelmia? Rahallisestikin se on meille
suomalaisille niin pieni ja mitätön meno erä. Niin on, vaan kysymys ei olekaan vain ja ainoastaan rahasta, vaan asenteesta. Kun suomalainen
avun tarvitsija, vaikkapa eläkeläinen, elämäntyönsä jo tehneenä ja veronsa maksaneena, tyrmätään ensimäiselle luukulle, sanoilla ´sinulle ei
apu kuulu`, koska se on tarkoitettu vettyneille mutiaisille, ei ihme jos ongelmia alkaa kehittyyn. Eli mieti seuraavalla kertaa ne sen pariinkin
otteeseen, ennen kuin avaat suusi A-talkin tapaisessa julkisessa ohjelmassa, mitä sanot, koska olethan oikeasti (puoleesi perusteella)
suomalaisen työväenluokan kansanedustaja. Tiedätkö edes ketä ja mitä ne ovat – työläiset?

sunnuntaina 01.05.2011

Palaute: A-talk 28.4.2011

Jan Anderssonin vetämä A-talk oli pettymys sen väärän asenteen takia jonka Jan Andersson oli valinnut pyrkimällä toimimaan syyttäjänä, tuomarina ja teloittajana hankittuaan ensin omat, vastakkaisia näkemyksiä edustavat todistajat oikeudenkäyntiinsä. Eri asioiden merkittävyydet Jan Andersson toi esille niiden koosta huolimatta juuri siinä järjestyksessä kuin mikä oli tämän oikeudenkäynnin ylituomarin, hänen itsensä tahto.
Media on viime aikoina osoittanut äärimmäistä nuoleskelua ja populismia yrittäessään eri asioissa olla samaa mieltä kuin mitä olettaa kansan enemmistön olevan ja suunnatessaan osin jopa selkeästi rasistisia agressioita persuja kohtaan. Populismissaan ja värityksissään Media on ollut ajoittain halpamaisen pikkusieluinen vaikka objektiivisella asenteella se voisi todella vaikuttaa paljon voimakkaammin myös haluamiinsa aatesuuntiin roolinsa mukaisella tavalla.
Mielestäni median pitäisi ottaa esimerkkiä eduskunnan väliaikaisen puhemiehen puheesta ja sen hengestä.
Jan Andersson oli todella hyvä suuressa vaalikeskustelussa, mutta mielestäni tämä A-talk meni rytinällä metsään siitä huolimatta että toinen paikalla ollut perussuomalainen on paljon aiemmin käyttänyt sopivuuden ylittävää ilmaisutapaa. Jan Andersson teki kiihkeästi parhaansa vahvistaakseen epäsopua ja ennakkoluuloja ajankohtana jolloin Kataisella tulee muutenkin olemaan täysi työ etsiä asiaankuuluvaa hallitusratkaisua.
Tämä on minun mielipiteeni.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä