A-talk: Haetaan - pääministeriä

Julkaistu keskiviikkona 14.04.2010 0 87

Mauri Pekkarinen ja Mari Kiviniemi kohtaavat studiossa.

TV1 torstaina 15.4. klo 21.05

Keskusta valitsee kesällä itselleen uuden puheenjohtajan, ennennäkemättömän sopan keskelle.

Puolueen vaalirahoituksesta paljastuu edelleen uusia, kiusallisia piirteitä, vaikkei vanhoistakaan likapyykeistä ole ehditty tehdä selkoa.

Keskustan kannatuksessa on etenkin pohjoisen kunnissa nähty rajuja notkahduksia. Myös suurissa kaupungeissa pitäisi menestyä, jos mielii voittaa vuoden päässä olevat eduskuntavaalit.

Puolueen puheenjohtajan pitäisi myös astua ennätyksellisen talouskriisin kanssa painivan pääministerin saappaisiin kesken hallituskauden.

Keskustan puheenjohtajaehdokkaat Timo Kaunisto, Paavo Väyrynen, Mari Kiviniemi ja Mauri Pekkarinen kohtaavat A-talkin studiossa.

 

Konkareita ja untuvikkoja

Kykyään selvitä tästä kaikesta vakuuttavat kaikki neljä puheenjohtajakandidaattia.

Timo Kaunisto on ensimmäisen kauden kansanedustaja Laitilasta. Hän on profiloitunut etenkin ydinvoiman vastustajana. Kaunisto on myös vaatinut Keskustaa selvittämään avoimesti vaalirahoitukseen liittyvät epäselvyydet. Kaunisto laittaisi puoluekokouksessa myös puoluesihteerin vaihtoon.

Paavo Väyrynen, ulkomaankauppa- ja kehitysministeri, istuu jo neljännessä hallituksessaan. Lapin vaalipiiristä Helsinkiin siirtymistä suunnitteleva Väyrynen on nelikon ainoa, joka on toiminut puolueensa puheenjohtajana aikaisemminkin. Ensimmäisen kerran hänet valittiin virkaan jo vuonna 1980 vasta 33-vuotiaana.

Mari Kiviniemi on syntyjään Etelä-Pohjanmaalta. Helsinkiläistynyt kuntaministeri istuu neljättä kauttaan kansanedustajana. Hän on ehdokkaista nuorin, vaikka 41-vuotiaana jäisikin valituksi tullessaan jälkeen Väyrysen ikäennätyksestä. Kiviniemi on kertonut haluavansa eheyttää sekä Keskustan linjan että sen myötä koko Suomen.

Mauri Pekkarinen, elinkeinoministeri, on pitkän linjan keskustavaikuttaja Jyväskylästä. Hän on luvannut tuoda särmikkyyttä puoluejohtajan ja pääministerin tehtävien hoitoon. Pitkästä urasta huolimatta Pekkarinen hakee nyt ensimmäistä kertaa puoluejohtajan paikkaa. Hänen oman kertomansa mukaan tämä johtuu siitä, että aina aikaisemmin kisassa on ollut häntä parempia ehdokkaita.

 

A-tuubi

 

Suosittele87 Suosittelee

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä