A-talk: YLE-farssi

Julkaistu keskiviikkona 17.03.2010 1 89

Mistä rahaa julkiselle palvelulle?

TV1 torstaina 18.3. klo 21.05

Paljon porua herättänyt YLE-maksu lyötiin jäihin viime metreillä.

Viestintäministeri Suvi Lindén oli ehtinyt puolustella YLEn rahoitusuudistusta jo vuoden, kun hän yllättäen viime viikolla käänsi kelkkansa täysin ja halusi tuupata koko uudistuksen seuraavan hallituksen syliin.

Viestintäministeriössä oli samaan aikaan käsitelty eduskunnan yhteisymmärryksessä tekemää ehdotusta ja muun muassa lisätty siihen kokonaan uusi valvoja YLElle. Tätä ainakaan SDP ei sellaisenaan hyväksynyt.

Kaikkien puolueiden yksimielisesti hyväksymä ehdotus YLEn hallinto- ja rahoitusmallista muuttui siis viestintäministeriön käsittelyssä lihavan riidan aiheeksi.

 

YLElle tiukempi valvonta?

YLEn toimitusjohtaja Mikael Jungner yllättyi täysin YLE-maksun lykkääntymisestä. Hän pitää sitä huonona omistajapolitiikkana. Vappuna tehtävänsä jättävä Jungner on huolissaan siitä, että yhtiön jo vuosia jatkuneelle epätietoisuudelle ei näy loppua. Yli kolmelle tuhannelle työntekijälle pitäisi jo saada työrauha.

Sanoma Newsin toimitusjohtaja ja Sanomalehtien Liiton puheenjohtaja Mikael Pentikäinen yllättyi käännöksestä myös, mutta myönteisemmin. Hän sanoo kaikille yhtä suuren YLE-maksun olleen susi jo syntyessään. YLE myös tarvitsee tiukempaa valvontaa, ettei se tunge alueille, jotka eivät sille kuulu. Muuten se vie elintilaa kaupalliselta medialta ja vaarantaa viestinnän moniarvoisuuden.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Eero Heinäluoma pitää viestintäministerin toimintaa käsittämättömänä poukkoiluna. Hän syyttää Kokoomusta kaksinaamaisesta politikoinnista ja kaupallisen median etujen ajamisesta YLEn kustannuksella.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pekka Ravi toivoo sovun YLEn kohtalosta vielä löytyvän. Hän ei kuitenkaan halua palata enää puolueiden yhteiseen ehdotukseen, vaan pitää parhaana keskustelun pohjana viestintäministeriön uudistettua esitystä.

 

Lähetyksen juontaa Jan Andersson.

 

A-tuubi

 

Suosittele89 Suosittelee
Asiasanat:

Kommentit

torstaina 18.03.2010

Kyllä yksinkertaisesta asiasta tehdään monimutkainen: Yle "laihdutuskuurille" ja rahoitus budjetista. On oikeudenmukainen ja kustannustehokas ratkaisu.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä