Aamu-tv: Hyvä Joulumieli -keräys alkaa

Julkaistu torstaina 15.11.2012 0 75

Toimittaja Marja Sannikka osallistuu joulukeräyksen avajaisiin.

TV1 perjantaina 16.11. klo 6.25 - 9.30

Ylen aamu-tv on mukana joulukeräyksen kampanja-avauksessa perjantaiaamuna Helsingin rautatieasemalla. Asemalla kuullaan muusikko Juha Tapion esityksiä.

Hyvä Joulumieli -keräys käynnistyy tänä vuonna 16.11. ja päättyy jouluaattona. Keräys auttaa kotimaan vähävaraisia lapsiperheitä.

 

Uhkana ulkopuolisuus

”Köyhyys syö perheen voimavaroja. Kun vanhempi joutuu käyttämään kaiken energiansa jokapäiväisen toimeentulon pohtimiseen, ei voimavaroja yksinkertaisesti jää riittävästi lasten ja heidän hyvän kasvunsa tukemiseen”, kertoo Punaisen Ristin kotimaan avun suunnittelija Anita Hartikka.

Hartikka muistuttaa, että köyhyys ei ole vain aineellisten resurssien puutetta. Sen vaikutukset näkyvät myös perheen sosiaalisessa ja psyykkisessä voinnissa.

”Mahdollisuudet harrastamiseen ja sitä kautta syntyviin sosiaalisiin kontakteihin kapenevat. Näin ollen eristäytyneisyys ja ulkopuolisuus uhkaavat vähävaraista perhettä.”

Vaikutukset ovat usein myös ylisukupolvisia, perheiden vähävaraisuus heikentää lasten ja nuorten pääsyä opintojen kautta eteenpäin elämässä.

 

Entistä korkeampi keräystavoite

Hyvä Joulumieli -keräys on Punaisen Ristin ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton yhteinen keräys, joka toteutetaan yhteistyössä Ylen aamu-tv:n, Yle Radio Suomen, Yle Radio Vegan ja Keskon kanssa.

Keräykseen on joka vuosi lahjoitettu edellistä vuotta enemmän rahaa. Siksi tänäkin vuonna keräystavoitetta on uskallettu nostaa ja tavoitteena on 1.260.000 euroa. 70 euron arvoisia lahjakortteja jaetaan 18 000 kappaletta.

Hyvä Joulumieli -keräys on järjestetty vuodesta 1997 lähtien. Jouluruokaan tarkoitettuja lahjakortteja on jaettu jo yli 120 000 perheelle.

 

Muualla netissä:

Hyvä joulumieli -keräys

Ylen Aamu-tv

 

Suosittele75 Suosittelee

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä