You can't request more than 20 challenges without solving them. Your previous challenges were flushed.

Eurovaalit TV1:llä

Julkaistu perjantaina 02.05.2014 24 4

Eurovaalien Puoluepäivien tenttejä TV1:ssä vetää toimittaja Susanne Päivärinta yhdessä Sakari Kilpelän kanssa.

Perinteiseen tapaan Yle toteuttaa kaikki vaalien ennakko-ohjelmat, puheenjohtajien yhteistentit, vaalikoneen ja vaali-illan tulospalvelulähetyksen. Eurovaalit järjestetään Suomessa 25.5.2014

 

 

Eurovaalit Puoluepäivä

TV1 maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 21.00 - 21.40

Yle Areenassa 30 päivää

Jokaisen eduskuntapuolueen EU-politiikan arviointiin omistetaan yksi puoluepäivä 5.5. alkaen. Puoluepäivän aikana käsitellään puolueen ja sen eurooppalaisen viiteryhmän politiikkaa televisiossa, radiossa ja verkossa. Jokainen puoluepäivä huipentuu kunkin puolueen puheenjohtajan vaalitenttiin TV1:llä. Tenttaajina toimivat Susanne Päivärinta ja Sakari Kilpelä.

 

TV1 ma 5.5. klo 21.00 Perussuomalaiset: Timo Soini ja Toimi Kankaanniemi.

TV1 ke 7.5. klo 21.05 Kokoomus: Jyrki Katainen ja Sirpa Pietikäinen.

TV1 pe 9.5. klo 21.00 Kristilllisdemokraatit: Päivi Räsänen ja Sari Essayah.

TV1 ma 12.5. klo 21.00 Vihreät: Ville Niinistö ja Heidi Hautala.

TV1 ke 14.5. klo 21.05 SDP.

TV1 pe 16.5. klo 21.00 Keskusta: Juha Sipilä ja Anneli Jäättteenmäki.

TV1 ma 19.5. klo 21.00 RKP: Carl Haglund ja Päivi Storgård.

TV1 ke 21.5. klo 21.05 Vasemmistoliitto: Paavo Arhinmäki ja Silvia Modig.

 

 

Eurovaalit: Suuri puheenjohtajatentti

TV1 torstaina 22.5.2014 klo 21.05 - 22.30, uusinta perjantaina 23.5. klo 12.25 ja lauantaina 24.5. klo 13.35

Yle Areenassa 30 päivää

Eurovaalien suuri eduskuntapuolueiden puheenjohtajatentti vaalipäivän kynnyksellä. Toimittajina Seija Rautio ja Jan Andersson.

 

 

Pressiklubi

TV1 perjantaina 23.5.2014 klo 20.00 - 20.30 ja 21.00 - 21.30, uusinta lauantaina 24.5. klo 12.10

Yle Areenassa 30 päivää

Pressiklubi tekee kattavan kotimaisen ja kansainvälisen lehdistökatsauksen eurovaaleihin.

Klo 20.00 alkavassa osuudessa toimittaja Ruben Stiller analysoi vieraidensa kanssa, miten suomalainen media on käsitellyt tulevia eurovaaleja.

Klo 21.00 alkaen samaa kysymystä käsitellään Brysselissä eurooppalaisella tasolla. Juontaja Jaakko Loikkasen vieraana nähdään ryhmä eurooppalaisia toimittajia.

 

 

Eurovaalien tulosilta

TV1 sunnuntaina 25.5.2014 klo 19.30 - 20.30 ja 20.45 - 23.20

Yle Areenassa 30 päivää

EU-vaalien huipentumana nähdään Ylen tuloslähetykset suomeksi ja ruotsiksi. TV1:n tuloslähetystä juontaa Piia Pasanen, tuloksia ovat kommentoimassa Sami Borg, Teija Tiilikainen ja Pekka Ervasti.

Illan aikana kuullaan Suomen ja muun EU:n vaalitulokset ja analyysit niiden takaa. Ketkä ovat Suomen seuraavat europarlamentaarikot, siitä saadaan esimakua jo klo 21.45 julkaistavasta Ylen vaaliennusteesta.

 

Lue myös:

Yle Uutiset: Yle tenttaa kaikki yli 200 eurovaaliehdokasta

Yle Uutiset: Eurovaalit

 

Suosittele4 Suosittelee

Kommentit

maanantaina 05.05.2014

Päivärinnan tyyli on vastenmielistä. En ole edes persu, mutta olisin halunnut kuunnella Soinia sen sijaan että Päivärinta lapsellisesti kommentoi haastateltavaansa. Yleensä en katso Päivärinnan haastatteluja sillä ne eivät vakuuta objektiivisella journalistiikalla. Päivärinta kiihtyy ja nonverbaalisesta viestinnästä voi vetää ikäviäjohtopäätöksiä.

tiistaina 06.05.2014

Täytyy ihmetellä, ettei yle löydä toimittajia, joilla olisi sivistystä, taito kunnioittaa toista ihmistä. Oli masentavaa katsoa Päivärinnan osaamatonta, jankuttavaa ja hyökkäävää Soinin kohtelua. Olisikohan paikallaan, että kaikki puoluejohtajat kieltäytyisivät koko ohjelmasta ja vähentäisivät ylen rahoitusta. En ole persu, mutta arvostan hyvää yleissivistystä, toisen ihmisen kuuntelua. Oli kuin sotarikosoikeuden pääsyyttäjä olisi ollut liikenteessä; MINÄ KYSYN JA SINÄ VASTAAT...Pullistelua....

maanantaina 05.05.2014

Kyllä oli Päivärinnalta ala-arvoinen haastattelu Timo Soinia kohtaan, keskeytti Soinin koko ajan ja huomasi miten puolueellinen oli.
Päivärinnankin pitää muistaa että hänen suojatyöpaikkansa maksaa suurimmalta osin juuri ne tavalliset ihmiset , eli perussuomalaiset.

lauantaina 10.05.2014

Olen kirjoittajan kanssa täysin samaa mieltä. Mikä ihme Päivärintaa kismittää haastatella Soinia tai muita perussuomalaisia kun hän ensin kysyy ja ei kuitenkaan anna vastata. Hyökkäävää haastattelu tapaa ei ymmärrä kukaan. Tyhmyytensä näyttää, tai sitten on pomolta annettu määräys miten ketäkin haastatellaan. En ole myöskään koskaan pitänyt Päivärinnan haastatteluista. Jos kansalaiset saisi äänestää, niin minä ainakin potkisin pois koko tällaisen työntekijän.

maanantaina 05.05.2014

Vaihtakaa kiireesti asiallisempi toimittaja Eurovaalit Puoluepäivä-ohjelmaan.
Susanne Päivärinta oli jälleen asiaton, hyökkäävä ja vastenmielinen Timo Soinin haastattelijana.

Miksi Päivärinta hyökkää, ei kuuntele eikä jaksa odottaa, kun haastateltava yrittää vastata ja alkaa vielä puhua omiaan haasteteltavan vastauksen aikana. hyppii asiasta toiseen, jankuttaa ja jankuttaa.

Hänellä ei ole tietoa tarpeeksi eikä varsinkaan käytöstapoja. Pois TV:stä tällaiset toimittajat.
Katsojan on vastenmielistä seurata ohjelmaa, jossa ei kunnioiteta haastateltavaa.

Lukekaa lisää esim. Iltiksen yleiseltä keskustelulinjalta. Hyvin monet ihmiset ovat kanssani samalla linjalla.

Miksi maksaa tällaisesta, jos ei saa kunnon vastinetta rahoilleen?

Milloin YLEllä on yt- neuvottelut? Ulos tällaiset huonot ja pöyristyttävät toimittajat!!

lauantaina 10.05.2014

Juuri näin.

tiistaina 06.05.2014

Kyllä oletan että puoluejohtaja Timo Soini ja myös muut puheenjohtajat vastaavat toimittajien kysymyksiin. Timo Soini jäi kiinnis omista puheistaan. Se aika on toivottavasti ohi että johtava politikko populistisilla puheilla kalastaa ihmisten ääniä.
Odotan kuitenkin että toimittajat nyt näissä EU-vaaleissa ottavat esille nk.maahanmuuttokriittisyyteen liittyvi suurempia kysymyksiä.Miten käy EU:n rauhan rakentamistehtävän mikäli vain tavarat saa liikkua? Tarkoittaako ihmisten liikkuvuuden rajoittaminen myös sitä että kielletään suomalaisia eläkeläisiä asettumasta aurinkorannoille edullistä elämää tavoitellen? Yllättävän moni esim. perussuomalaisia kannattava kirjoittelee kommenttejaan ulkomailta ( Taimaa, Espanja)
Viime vaaleissa mm. eu-laajuinen vihapropagandakoneisto tuotti tarinoita, vääristynyttä faktaa joka sai paljon tilaa mediassa. Nyt on tärkeä keskustella sellaisista suurista asioista jotka vaikuttavat meidän kaikkien elämään.

tiistaina 06.05.2014

Päivärinta heti pois. Ei Ylen pidä aliarvioida katselijoita ja haastateltavia. Vaikka Jan Andersson
tilalle, hän on fiksu ja tasapuolinen, antaa haastateltavien puhua eikä tuo omaa kantaansa esille ja on myös huumorintajuinen.

lauantaina 10.05.2014

Jan andersson on ehdottomasti paras haastattelija. Tämän tyylisiä haastattelijoita saisi olla useampikin Ylen palkkalistoilla.
Päivärinta pilaa kaikki haastatteluohjelmat.

keskiviikkona 07.05.2014

Olen täysin samaa mieltä edellä olevien kanssa toimittaja Päivärinnasta.
Katson ajankohtaisohjelmia kun niissä on jotakuinkin asiallinen toimittaja mutta tämä Päivärinta on todella vastenmielinen ! Edellä on jo lueteltu hänen kyvyttymyytensä toimittajaksi. Ei kait yle halua,että vaihdamme kanavaa tai suljemme tv:n Päivärinnan vuoksi. Oikea johtopäätös on vaihtaa toimittajaa.

keskiviikkona 07.05.2014

Kyllä oli Päivärinnan jänkkääminen,sössöttäminen Soinia kohtaan töykeää,vastenmielistä kuultavaa,ala-arvoista?Miksi tuollainen päästetään tällaiseen ohjelmaan?Odotin järkeviä,asiallisia keskustelua,kysymyksiä...mitä vielä,kuin kiukkuinen pahansisuinen ämmä,kimittää,jänkkää tyyliin "onko musta valkoista tai mustaa ja minä vuonna ja paljonko",voi shitti.Vaihtoon koko jänkkääjä.Sama tyyli aina paitsi nyt kimitys ylti jo fääreihin!Moukkamaista!

keskiviikkona 07.05.2014

Mikä Kilpelää vaivaa? Kysyy ja antaa Kataisen vastata. Eihän kommari Arhinmäki saanut vastata mitään muutama viikko sitten...joo en äänestä kuitenkaan vasemmistoliittoa!

tiistaina 13.05.2014

Olet ihana ihminen jos et äänestä vas etkä sdp.

keskiviikkona 07.05.2014

Päivärinta oli kyllä törkeä Soinia haastatellessa. Ei antanut vastata vaan sökötti kiukkuisesti ja päälle käyvä tyyli oli kauheaa katseltavaa. Kysynkin eikö tosiaan yleltä löydy toimittajia joilla on edes käytöstavat hanskassa.Päivärinta ei ajatellut miltä se hänen ja vihainen käytös näytti katsojan silmistä.Olen monesti ihmetellyt toimittajien syyllistävää käytöstä, mutta tämä oli pohjanoteraus.Käsitykseni Päivärinnan viksuudesta heitti häränpyllyä.Katsojaluvut putoavat jyrkästi hänen ohjelmissa.

perjantaina 09.05.2014

Voisitko Päivärinta hakea töitä kuulustelijana. Ohjelman katsominen on vaikeaa, kun et anna suunvuoroa.

sunnuntaina 11.05.2014

On raivostuttavaa kuunnella toimittajan aggressiivista inttämistä ja haastateltavan keskeytystä, kun haluaisi kuulla haastateltavan asian ja mielipiteen. Eikö Ylen tulisi arvostaa laissa määrättyä demokratiaa ja kertoa toimittajalle toimintaohjeita, miten haastatella oikein. Toimittajan tulisi olla kuin jääkiekon erotuomari: puolueeton ja reilu. Kaikki tiedämme Ylen poliittisen kannan, mutta sen ei pitäisi loistaa näin pahasti ohjelmista.

maanantaina 12.05.2014

Katselen juuri Eurovaali-ohjelmaanne, jossa haastatellaan vihreiden edustajia. Kylläpä on nautittavaa katseltavaa kun haastattelija osaa asiansa ja tietää asioista.

Hyvä Yle, antakaa Päivärinnalle potkut, kiitos!

tiistaina 13.05.2014

Kyll olet täysin väärässä!!!!!

tiistaina 13.05.2014

Päivärinta ansaitsee erityisen kunniamaininnan ja runsaan palkanlisän erittäin ammattimaisesta tavasta käsitellä poliitikkoja. Kovemminkin voisi etenkin demareita. Demarit ovat tämän maan tuhonneet ylimielisellä ay politiikalla jonka seurauksena jokainen järkevä yrittäjä harkitsee tarkkaan palkkaako yhtään. Jopa valtio työnantajana vieroksuu ay liikettä joka on täysin oikein. Ne jotka ovat tästä kirjoituksesta toista mieltä ovat väärässä ja mitä ilmeisimmin äänestävät vas tai sdp tuhoon tuomittuja poliittisia ryhmiä.
Pankeepa paremmaksi jos kantti riittää.

tiistaina 13.05.2014

Ei saa haukkua Susannaa on ihana ihminen, kaikessa!

keskiviikkona 14.05.2014

Erittäin ärsyttävä haastattelija tämä Päivärinta, itseään täynnä, erinomaisena pitävä.
Vaikka politiikan haastattelija on kuinka tiukka kysymyksissään, pitää antaa arvo haastateltavalle, eli aikaa vastata "tykitykseen".

Laittakaa ihmeessä toisiin tehtäviin. Vie halun katsoa näitä tenttejä kun Päivärinta säkättää päällimmäisenä.
Jan Andersson on myös tiukka kysymyksissä, mutta aivan eri tavalla, eli erittäin hyvä toimittaja!!

torstaina 15.05.2014

En vaihtaisi Päivärintaa kehenkään. Tenttaamista on jännittävää seurata, vaikka osittainkin.

tiistaina 20.05.2014

Päivärinta keskeytti lähes jokaisen Haglundin vastauksen. Haglund hoiti tilanteet tyylikkäästi vaikenemalla välittömästi ja siirtymällä uuteen vastaukseen, joka sekin oli aina vaarassa tulla keskeytetyksi.

Päivärinnan tyyli on todella rasittava ja typerä tuossa suhteessa. Olisi parempi miettiä vain tarpeelliset kysymykset, joiden vastauksetkin ansaitsevat tulla kuulluiksi.

Tällaisen TV-ohjelman ei pidä olla juontajan show.

torstaina 22.05.2014

Eihän ilman tervettä maaseutua, voi olla kaupunkia...
Miten kävi muinaisen Rooman?

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä