Itsenäisyyspäivän vastaanotto

Julkaistu keskiviikkona 30.11.2011 4 166

Presidentinlinnasta tunnelmia välittävät juontajat Marjukka Havumäki ja Matti Rönkä.

Presidentti Tarja Halonen emännöi virkakautensa viimeisiä itsenäisyyspäivän juhlia 6.12.2011.

Yle TV1 välittää Linnan etkot eli ennakkotunnelmia, Itsenäisyyspäivän vastaanoton ja Linnan jatkot.

Internetissä lähetyksiä voi seurata suorana YLE Areenassa sekä osallistua juhlatunnelmaan Facebookin ja Twitterin välityksellä.

 

Linnan etkot

TV1 tiistaina 6.12.2011 klo 18.35 - 18.50

YLE Areenassa 30 päivää

Juhlailtaan valmistaudutaan suorassa lähetyksessä.

Mitä ensikertalaiset jännittävät? Tarmo Ropponen antaa veteraanin vinkit. Mitä muodin asiantuntijat odottavat illan pukuloistolta?

Juontajina etkoilla Satu Miettinen ja Jyrki Saarikoski.

 

Itsenäisyyspäivän vastaanotto

TV1 tiistaina 6.12.2011 klo 18.50 - 20.30 ja klo 20.45 - 22.15

Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto suorana lähetyksenä televisiossa.

Tunnelmia välittävät juontajat Marjukka Havumäki ja Matti Rönkä. Heidän lisäkseen lähetystä selostavat Tytti Sulander ja Ari Hakahuhta. Muotiasiantuntijana toimii Hanna Saren.

Lähetys tehdään HD:na ensimmäistä kertaa Linnan juhlien historiassa, ja se on nähtävissä myös YLE HD -kanavalla.

Linnassa toimittajina nähdään Piia Pasanen, Tuomas Kerkkänen ja Ilkka Uusivuori.

 

Linnan jatkot

TV1 tiistaina 6.12.2011 klo 22.15 - 23.10

YLE Areenassa 30 päivää

Linnan jatkoilla tavataan säihkyvimmät parit ja vuoden nimet Munamiehestä MM-sankareihin. Tunnelman takaa Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani, tähtivieraana Arja Saijonmaa.

Suoran lähetyksen juontavat Satu Miettinen ja Jyrki Saarikoski.

 

Muualla netissä:

Linnan juhlat 2011

 

Suosittele166 Suosittelee

Kommentit

tiistaina 06.12.2011

Hävettää! Kuinka alas täällä on mentävä? Suorastaan häpeällistä on, että tämä julkinen kanavakin on mennyt täysin mukaan iltapäivälehtien ja mainostajien nuotittamiin Itsenäisyyspäivän viettotapoihin. Onko itsenäisyytemme juhlan suurin juttu juhlapuku? Tästä asiasta jauhetaan monta päivää etu- ja jälkikäteen.Juhlapuku? Tässä ajassa, jossa todella tarpeellista pohdittavaa riittää yllin kyllin: Missä asioissa globaalissa maailmassa tosiasiallisesti voidaan puhua itsenäisyydestä, mistä kannattaisi puhua ja pitää kiinni? Mitä suomalaisuus on,miksi haluamme olla suomalaisia, mikä meidät erottaa muista, miksi kannattaa puhua itsenäisyydestä? Sen sijaan, että näistä keskusteltaisiin näkyvästi myös radio- ja tv-ohjelmissa, meidät pannaan monilla kanavilla seuraamaan Linnan juhlia. Onko tämä aikuismaista, itsenäisyytensä ansaitsevan kansan käyttäytymistä? Olemmeko todella tulleet henkisesti niin köyhiksi, että tämä riittää? Todellisuudessa tavalliset ihmiset eivät vietä mitään juhlaa. Pukujen seuranta upottaa ihmisten mielet samaan tyhjyyteen kuin kaikki muutkin tosi-tv:t.
Mikä ihme siinä on, ettemme pääse eroon myöskään toisesta traditiosta. Sotilasparaatit ja sodan korostaminen, samat saarnat ja puheet joka ikinen itsenäisyyspäivä. Nuoret miehet kaatuivat itsenäisyytemme puolesta, tämän todella tiedän. Niin tietävät kaikki muutkin. Miksi siis emme iloitse itsenäisyydestä, rauhasta, jonka nämä miehet, pojat meille toivat? Juhla muuttuu kammottavan raskasmieliseksi näiden vanhojen traditioiden myötä, eikä jätä nytkään mitään paikkaa tavalliselle ihmiselle. Eikö jo olisi aika arvostaen muuttaa traditioita.
Kolmantena kaikkein vastenmielisin viettotapa: Media menee hurskastelemaan köyhien ihmisten "linnanjuhliin". Peseekö ja kenen omantunnon tämänkaltainen myötämielisyys puhtaaksi? Totta sen sijaan olisi tässä asiassa puhua tulo- ja luokkaerojen kasvusta, köyhien köyhtymisestä, rikkaiden rikastumisesta,maan jakautumisesta luokkiin, mielipiteiden polarisoitumisesta. Kysyttäisiin miksi näin on, minkälainen on yhteiskunta, jossa tämä pääsee tapahtumaan, kenellä tässä maassa on itsenäisyyttä minkäkin verran?

En katso miltään kanavalta yhtäkään pukua, en lue itapäivälehtien "Jukka Rintala"- juttuja. Mietin kyllä, että Suomi on suhteellisen itsenäinen, palautan mieleen historiaa, itsenäisyystaistelujakin, luen kirjaa, kuuntelen musiikkia, mutta en radiokanavilta. En mitään sen kummempaa kuin muinakaan päivinä. Vuosi vuodelta vain vastenmielisyys tämän päivän "juhlintaa" kohtaan kasvaa, ja se on ikävää.

tiistaina 06.12.2011

Jos ei ole hyvää sanottavaa voi pitää suunsa (turpansa) kiinni.

tiistaina 06.12.2011

Tämän vuoden kommentaattorit linnan juhlissa olivat ala-arvoisia! Ei noin takkuilevia selostajia ole aikaisemmin kuultu. Pois tuollaiset eetteristä. Eikö tänä päivänä ole kaikki apuvälineet ja kasvojen tunnistus ohjelmat keksitty, joita olisi voitu hyödyntää. Kättelyssä ei oltu ollenkaan ajantasalla ihmisissä ja asioissa. Se oli katsojien aliarvioimista ja myös juhlijoiden. Tommoiset selostajat pois ruudusta kiitos ja näkemiin.

tiistaina 06.12.2011

Ala-arvoista kysyä Olli Rehniltä politiikkaa tänään! Nyt on Suomen tasavallan itsenäisyyspäivä. Eipä ole näin huonoa selostusta ja haastatteluosuutta nähty vielä ikinä... Häpeällistä. Lisäksi kaikki kommentaattorit puhuivat toistensa päälle - suorastaan törkeästi. Ilkeää kuunneltavaa.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä