Jemenin siepatut astuvat julkisuuteen

Julkaistu keskiviikkona 15.05.2013 1 39

Yli neljä kuukautta siepattuina olleet Atte ja Leila Kaleva palasivat Suomeen 10.5. Kuva on otettu välittömästi laskeutumisen jälkeen Helsinki-Vantaan lentokentällä. Kuva: Ulkoministeriö

TV1 torstaina 16.5. alkaen klo 14.30

Yle Areenassa suorana

Jemenissä siepattuina olleet Atte ja Leila Kaleva ovat päättäneet vastata tiedotusvälineiden kysymyksiin torstaina. TV1 välittää suorana Kalevan pariskunnan tiedotustilaisuuden kello 14.30. Tilaisuus on katsottavissa suorana lähetyksenä myös Yle Areenassa.

Atte ja Leila Kaleva eivät ole tähän asti halunneet esiintyä julkisuudessa.

Kalevat ja itävaltalainen mies siepattiin joulukuun 21. päivänä Jemenin pääkaupungissa Sanaassa. Heidät vapautettiin toukokuun alussa.

 

Muualla netissä

Yle Uutiset: Atte ja Leila Kaleva astuivat julkisuuteen

 

 

A-studio: Talk – Panttivankina Jemenissä

TV1 torstaina 16.5. klo 21.05 - 22.00

Yle Areenassa 30 päivän ajan

Jemenissä siepatun suomalaispariskunnan ja itävaltalaismiehen vapautumisesta on pian viikko, mutta moni kysymys on yhä vailla vastausta. Millaiset olivat panttivankien olosuhteet ja maksettiinko heistä lunnaita?

 

Niukka tiedotuslinja

Ulkoministeriön tiedotuslinja on ollut niukka. Spekulaatiota ovat herättäneet mm. Suomen rooli pelastusoperaatiossa ja maamme yhteistyökyky Itävallan ja Omanin kanssa. Ulkoministeri Erkki Tuomioja kiistää, että viranomaisyhteistyössä olisi ollut ongelmia. Tuomioja on myös kiistänyt Suomen maksaneen lunnaita.

Ulkoministeri on kuitenkin myöntänyt, että rahaa tai muita vastikkeita on hyvinkin voinut liikkua, vaikkei ministerillä siitä tietoa olekaan. Jos rahaa on liikkunut, pitäisikö selvittää, kuka panttivangeista maksoi ja miksi?

 

Puoli miljoonaa euroa

Koko 140 päivää kestäneen kaappauksen aikana asiaa selvitti yli 50 suomalaista viranomaista ja siihen upposi rahaa noin puoli miljoonaa euroa.

Ulkoministerin mukaan yhteyksiä on ollut kymmenien valtioiden ja tiedustelupalveluiden kanssa. Vapautusoperaation vaiheita ei juuri ole avattu.

A-studio: Talkissa tapauksesta keskustelevat kansanedustajat Pekka Haavisto (Vihr.) ja Pertti Salolainen (Kok.), terrorismitutkija Leena Malkki ja pitkään Suomessa asunut jemeniläinen Salem Banafa.

Keskustelun vetää toimittaja Susanne Päivärinta.

 

Muualla netissä

Yle Uutiset: Jemenin sieppaus

 

Suosittele39 Suosittelee

Kommentit

torstaina 16.05.2013

Onkohan tähän tapaukseen nyt jo kiinnitetty ihan tarpeeksi ellei liikaakin huomiota?

Kahden ihmisen hätä, jota en kiistä, verrattuna kaikkeen muuhun mitä maailmassa tapahtuu.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä