MOT: Aurinkokoulun varjot

Julkaistu torstaina 15.03.2012 4 174

Suomalainen Aurinkorannikon koulu on myrskyn silmässä.

TV1 maanantaina 19.3. klo 20.00 - 20.30

Yle Areenassa 7 päivää

Ulkomailla toimii tällä hetkellä kuusi valtiontukea saavaa yksityistä suomalaista peruskoulua. Suurin niistä on Aurinkorannikon koulu Fuengirolassa.

Tänä vuonna Aurinkorannikon koulu saa runsaat kaksi miljoonaa euroa Suomen valtion tukea. Koulua on ylistetty Espanjan parhaaksi, jonne tehdään PISA-turismimatkoja ja jonne suomalaiset opettajat jonottavat päästääkseen töihin.

Mutta koulun ympärillä kuhisee. Monet työntekijät ovat riitautuneet johdon kanssa ja puhuvat salailun ja pelon ilmapiiristä. Entä miten suomalaisten veronmaksajien rahoja oikeastaan käytetään?

Ohjelman toimittaa Minna Knus-Galan.

 

Muualla netissä:

MOT

 

Suosittele174 Suosittelee
Asiasanat:

Kommentit

maanantaina 19.03.2012

Tämä on sitä tukirahavirtaa, joka katkaistava heti. Ei ole perusteltua, että tuemme ulkomailla asuvien kulutusta. Asia on sellainen "kivaa olla"-kategoriaan kuuluva tuki, jonka laisia ei viiden miljardin vuosittaisella velkaanutustahdilla yksinkertaisesti voi jatkaa. Jos taloutemme olisi ylijäämäinen ja meillä ei olisi velkaa, asiaa saattaisi harkita. Miten tällaista järjettömyyttä on ylipäätään syntynyt? Onko takana korruptiota?

maanantaina 19.03.2012

Sano "veronmaksaja", ja kyllä syntyy kuhinaa.

Aurinkorannikon eläkeläiset ovat varmasti kantaneet Suomen kassaan veroja sen verran, että lapsenlapsilla on oikeus opiskeluun, vaikka aurinkorannikolla.

maanantaina 19.03.2012

Jälleen kerran syydetään veeronmaksajien rahaa kohteisiin, joiden valvonta ei sitten kiinnosta ketään. Olisi parempi jättää nämä tuet kokonaan pois. Tuo hallituskokouksiin lennättäminen Suomesta on törkeää varojen väärinkäyttöä. Ohjelmassa on sellaista viitettä, että tukea pitäisi pikimmiten periä takaisin.

perjantaina 08.03.2013

Lapset ovat suomalaisia ja tulevat vielä maksamaan rahat 100 kertaisesti yhteiskunnallemme takaisin. Sen sijaan tällä palstalla kirjoittavat negatiiviset henkilöt pitäisi kuohia.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä