MOT: Maahanmuuton hinta

Julkaistu perjantaina 05.02.2010 62 231

Suomiko maailman avokätisin maahanmuuttajien vastaanottaja?

TV1 maanantaina 8.2. klo 20.00

Millaisia sosiaalietuuksia maahanmuuttajat saavat Suomessa ja muualla? Onko Suomi maailman avokätisin pakolaisten vastaanottaja?

Katselijat ovat viime aikoina pommittaneet MOT-toimitusta vaatimuksilla, että pitäisi tehdä juttu maahanmuuttajien saamista sosiaalietuuksista.

Kimmokkeena on toiminut Internetissä liikkunut seloste Korkeimman oikeuden ratkaisusta, jossa paljastuivat erään maahanmuuttajan saamat huomattavan suuret avustukset.

Nyt MOT avaa tapauksen taustat ja selvittää samalla laajemminkin maahanmuuton kokonaishintaa ja siinä liikkuvia rahavirtoja.

Miten oli esimerkiksi mahdollista, että valeavioliiton avulla Suomeen tullut afrikkalainen maahanmuuttajanainen pääsi heti tuloille, jotka vastaavat suomalaisen akateemisesti koulutetun naisen palkkaa.

MOT teki myös vertailun maahanmuuttajien nauttiman sosiaaliturvan tasosta eri Euroopan maissa. Paljastui, että Suomi on parempaa elämää etsiville kehitysmaiden ihmisille erittäin houkutteleva kohdemaa.

Yhteiskuntaan sijoittuminen

Suomessa olevan maahanmuuttajan perheenjäseniä ja sukulaisia Suomen tarjoamat anteliaat etuudet vetävät puoleensa voimakkaasti. Tämän vuoden aikana Suomeen odotetaan jopa 5 000 uutta perheenjäsentä, pääasiassa Somaliasta ja Irakista.

Miten heidät saadaan sijoittumaan työelämään, muodostuvatko he hyvinvointiyhteiskunnalle voimavaraksi vai taakaksi?

MOT:n jutussa haastatellaan maahanmuuttoministeri Astrid Thorsia, maahanmuuttoviraston ylijohtajaa Jorma Vuoriota, Helsingin sosiaaliviraston sosiaalisen ja taloudellisen tuen päällikköä Leila Palviaista, Palkansaajien tutkimuskeskuksen johtajaa Jaakko Kianderia sekä Suomen Somaliliiton puheenjohtajaa Said Adenia.

Maahanmuuton hinta -ohjelman toimittaa Martti Backman.

 

MOT

 

Suosittele231 Suosittelee

Kommentit

sunnuntaina 07.02.2010

On erittäin hienoa, että tästäkin aiheesta uskaltaa MOT tehdä ohjelman. Kiitokset tuottajille etukäteen.

sunnuntaina 07.02.2010

Korkein oikeus nykyisen pressan Pauliinan aikana tekee näköjään ,ehkä nimittäjälleen Toverille kiitollisena ,omituisia ratkaisuja?
24.2.2009 tehtiin ratkaisu, jolla siunattiin väärillä tiedoilla maahantulo ja sosiaalituilla vero-( nyt velka-) rahojemmen varkaus!
KHT-tilintark. Pauli Vahtera on tutkinut ja kirjoittanut eräästä tosiröyhkeästä tapauksesta, jossa eräs perusteetta maahantuloa v. 2000 hakenut etiopialainen nainen onnistui rohmuamaan 55723 e netto, 2570 e/kk Hgin kaupungilta ja Kelalta. Hän onnistui myös ujuttamaan maahan pari ns. aviomiestä ja lapsia. Selvää huijausta tutkittiin vuosia kalliilla yhteiskunnan maksamilla kuluilla kaikissa oikeusasteissa ja päädyttiin 2009 KO:n em. ratkaisuun: vapautus syytteistä eikä takaisinmaksuvelvoitetta! Ehkä MOT käsittelee tätäkin tapausta?
Viimeisin omituinen ratkaisu, jossa siunattiin väärillä tiedoilla henkilöiden maahantuonti (1.2. HS). Esim. Saariselällle väärillä tiedoilla viisumin saaneet,muka hiihtoleirille tulleet venäläiset, jotka jatkoivat muualle EU:n alueelle. Samaa asiaa koski Kouvolan kiinalaiskeskuksen hommaamat lukuisat viisumit Eurooppaan hävinneille kiinalaisille? Mitä eroa on ihmissalakuljetukseen, josta vain muutama on narahtanut?
-Sopii kysyä, mitä Kokoomuksen ke. Arto Satosen johtama "maahanmuutopoliittinen työryhmä" on saanut toteutuksi 15.5.2009 julkaisemastaan julistuksestaan: "Realismia turvapaikkapolitiikkaan , resurseja kotoutukseen"? Ehkä sivutuotteena "turvapaikkaturistien" päivärahojen pienen leikkauksen? Apuministeri A.Thors on saanut huseerata vapaasti , kun sis.- min.A. Holmlund lienee hieman "jäävi", velipoikansa Ilkan hommatessa suurta sijoituskeskusta ent.laajaan sairaalaan Nakkilaan?
SPR, jonka kytkentä RKP:hen on ilmeinen, tekee hyvää bisnestä vastaanottokeskuksilla.
Pikakäännytys ei toimi, vaan selvät elintasopakolaiset ja turvapaikkaturistit jopa EU:n maista esim. Bulgariasta saavat oleilla täysihoidossamme tienaten päivärahoja ja heittäen ehkä "keikkaa" useita kk:ia, ovelammat vuosia ,kiitos verorahoillamme toimivan Pakolaisavun ja hallinto-oikeuksien (KHO:n), joita vetelä hallitus/ ek. ei saa ojennukseen selkeillä, tiukoilla ohjeistuksilla.
Moninkertaiset rikolliset voivat oleilla maassa vedottuaan maassa pitkään (sos.-kuormanamme) oleiluunsa ja järjestettyihin perhesiteisiinsä, joista (esim. lapsistaan) eivät kuitenkaan ole huolehtineet!
Hallituksella ei näy olevan selvää linjaa maahanmuutto-, turvapaikkapolitiikasta ja perusteettomien hakijoiden ja rikoksiin syyllistyneiden pikaisesta karkottamisesta.
Surkea turvapaikkapolitiikka kuluttaa pelkästään sis.ministeriön budjetista (kts.v. 2010) min. yli 250 milj. e.Pakolaisten hoitokuluiksi on arvioitu n.140 e/henk/ vrk.Vähintään 5000 turvapaikan- hakijaa odottaa ratkaisua.

sunnuntaina 07.02.2010

Loistavaa, että MOT ei pelkää tehdä juttua vaikeasta ja eliitin silmissä epäsuositusta aiheesta. Eliitti pelkää ja laittaa pään pensaaseen, vaikka useissa Euroopan maissa on jo eliitinkin pakko herätä (mm. Ranska). Miksi pitäisi pelätä kotimaassaan, kun asialle voi tehdä helposti paljonkin?

Mm. Thors kertoo aina tilaisuuden tullen erittäin harhaanjohtavasti, että maahan tulee ns. humanitaarisena maahanmuuttona noin 1500 ihmistä vuodessa, mutta TAHALLAAN UNOHTAA mainita että ns. perheenyhdistämisten kautta luku noin NELINKERTAISTUU hetkeä myöhemmin.

Maahan otetaan siis kansalta salaten kiihtyvällä tahdilla huonosti koulutettuja, täysin erilaisen kulttuurin kasvatteja. Tällainen on vaarallista ja saattaa johtaa myöhemmin yhteiskunnallisiin levottomuuksiin.

Pitäisikö humanitaarista maahanmuuttoa hillitä, sillä jopa romanien ingroituminen on vielä SATOJEN VUOSIENKIN jälkeen pitkälti toteutumatta. Ja heidän äidinkielenään sentään on ollut suomi jo sukupolvia.

maanantaina 08.02.2010

Tuo etiopialaisnaisen juttuhan on jo kuukausia sitten loppuun ruodittu. Kävi ilmi että kuka tahansa Suomessa asuva monilapsisen perheen äiti saa aikas suuret tuet koska täällä elämä ei nyt vaan ole varsinaisesti ilmaista.

Maahanmuuttaja"kriitikot" ovat ilmeisesti lapsettomia kun eivät tiedä että suurperheen jokaisen lapsen elättäminen maksaa todellakin tuhansia euroja vuodessa. Toinen vaihtoehto olisi että lapset juoksevat ilman kenkiä takapuoli paljaana pitkin katuja kerjäämässä ruokaa. Hmm, ehkäpä maahanmuuttaja"kriitikot" todella haluavatkin tällaisen yhteiskunnan.

Maahanmuuttaja"kriitikkojen" mielestä viisilapsisen perheen pitäisi kai asua yksiössä ja tulla toimeen esim. satasella kuussa. Tai ei, ei tämä riitä koska tällöinkin perhe veisi asunnon joltakulta suomalaiselta.

2570 e/kk... tuolla summalla tämä ihminen ruokki ja vaatetti itsensä lisäksi muistaakseni neljä lasta. Yksistään vuokra teki yli tonnin. Viidelle ihmiselle tuosta jää siis jaettavaa kolmisensataa euroa kuussa per henki, kymppi päivässä, miinus sähkölasku, vesilasku, tv-lupa, bussiliput... ja näistä armopaloista maahanmuuttaja"kriitikot" jaksavat kiihkoilla!

maanantaina 08.02.2010

Mahtavaa MOT! Uskallatte tarttua aiheeseen, jonka takana ajamme alas länsimaisia perusarvoja!

maanantaina 08.02.2010

Joni Pelkoselle

Mitäpä jos ensin ihminen miettisi sitä kuinka monta lasta hänellä on varaa kasvattaa, ennen kuin hän rupeaa vauvoja tehtailemaan? Minkä vuoksi minun on elätettävä tämän naisen lapset? Ehkäisy on keksitty.

maanantaina 08.02.2010

2570e/kk käteen.... monikohan suomalainen esim. sairaanhoitialalla työskentelevä nainen nettoaa vastaavasti ? ? ? pelkäämpä että ainakin etunumeroa täytyy muuttaa pykälällä huonommaksi. Minulla on kyllä aina ollut sellainen käsitys että noitten turvapaikanhakijoiden saaman toimeentulotuen lisäksi sosiaalihuolto maksaa vuokran, sähkön, puhelinkulut, ym, ym... ja miksei maksaisi, mistä ne rahat muuten tulisivat.

maanantaina 08.02.2010

"2570e/kk käteen.... monikohan suomalainen esim. sairaanhoitialalla työskentelevä nainen nettoaa vastaavasti "

Suomessa maksetaan lapsista lapsilisää ja lapsiperheet saavat muitakin tukia. Maahanmuuttaja"kriitikoilla" on kummallnen tapa "unohtaa" kaikkien tietämiä asioita silloin kun heidän ennakkoluulonsa voisivat horjua kyseisten tunnettujen seikkojen vaikutuksesta.

"Minulla on kyllä aina ollut sellainen käsitys että noitten turvapaikanhakijoiden saaman toimeentulotuen lisäksi sosiaalihuolto maksaa vuokran, sähkön, puhelinkulut"

Ahaa, ettäkö nainen saikin esim. sata tuhatta euroa :) Juu, maahanmuuttaja"kriitikoilla" on tosiasioiden "unohtamisen" lisäksi erikoinen tapa liioitella asioita aina kun se sopii vahvistamaan heidän ennakkoluulojaan.

Kyllä te vaan saatte tyytyä kauhistelemaan noita lapsiperheen ruokarahoja, jotka ovat siis noin kymppi päivässä per nassu.

Todettakoon nyt tässä, että sossu siis ei maksa maahanmuuttajille yhtään enempää kuin muillekaan Suomessa asuville. Turvapaikanhakijat saavat jopa vähemmän.

maanantaina 08.02.2010

Ai niin, ja puhelinlaskuja sossu ei siis maksa *kenellekään*. Kannattaisi ottaa asioista ensin selvää, tuollaisten kömpelöiden ennakkoluulojen oikominen on pelkästään tylsää.

maanantaina 08.02.2010

Nyt kertakaikkiaan riitti, veronmaksu loppuu nyt.

En ryhdy rahoittamaan veroillani tällaista järjettömyyttä, maahanmuuttoviraston toiminta pitää lopettaa ennenkuin nuo hullut tuhoavat koko maan.

PS. Kiitoksia Bacmanille jälleen erinomaisesta dokumentista.

maanantaina 08.02.2010

Suomalainen toimeentulotuki on niin pieni ettei sillä elä (417 ekua, pitää jäädä vuokran ja sairauskulujen jälkeen ja lapsille paljon vähemmän)! Ei Suomalainen kuin ei maahanmuuttajakaan! Jos joku yksittäinen tapaus (mahdollisesti sairaus) aiheuttaa kyseisen tuntuu se tosi rasistiselta ja koskee kaikkia Suomen köyhiä ihmisiä.

Haluaisin kyllä kiinnittää huomiota viranomaisten lepsuuteen kun maahanmuuttajilla on täydellisen erilaiset säännöt esim. yrityksen perustamisessa! Kajaanissa ei terveysviranomaiset vaadi pitzeria/kebabberia yrittäriltä tarvittavia hygienia- tai ammattitaitopappeja ja yhteiskunta tukee näitä ammattitaidottomia ja vero kiertäviä yrityksiä! KUNHAN SAADAAN HALPAA PITZAA JA KEBABBIA "Neekereiltä". Voi jos te tietäisitte mitä paskaa Suomalainen TUKKUKAUPPIAS ja liiketilojen vuokranantaja tumppaa näiden maahanmuuttajien kautta Suomalaisten suuhun, maksamatta mitään veroja tai käytämmä kouluja.

Jee orjatyö voimaan kaikkialla ja terveysviranomaiset kortistoon...

Jookos

maanantaina 08.02.2010

Todella hieno ja neutraali dokkari! Lisää tällaisia!

maanantaina 08.02.2010

Ehkäpä kyse ei olekaan maahan muutosta pelkästään. Ihmettelin sosiaalitoimistossa töissä ollessani, miksi vain miehet jäivät vaille tukia. Naisille riittää empatiaa ja siis rahaakin, suomalaisillekin. Muttei miehille, heiltä leikattiin tuet, tehtiin kielteisiä päätöksiä syyttäkin jne. Kaiken hyljeksinnän suurin piste oli alkoholisoitunut suomalainen mies, häntä ei pelasta kukaan ja häneltä viedään laillisetkin tuet, koska hän on puolustuskyvytön ja kukaan ei häntä kaipaa tai puolusta. Luulen että tässä on kyse samasta, Jos kyseessä olisi ollut afrikkalainen muslimi mies, hän olisi joutunut takaisin. Tämä on sisäänrakennettu sosiaalitoimistoon ja siitä on mahdoton päästä pois, se on jo virkailijoiden puheissakin.

maanantaina 08.02.2010

Eiköhän ministeri Thors kiusaa meidän suomalaista väestönosaa ihan siitäkin syystä, ettemme halua kumartaa ja kunnioittaa ruotsalaista eliittiä ja ruotsin kielen oppimispakkoa täällä Suomessa. Hän on tavallaan kutsunut vaikka koko Somalian tänne vierailulle. Häpeäisit, ministeri Thors. Emme me välttämättä halua ketään ruotsinkielistäkään tänne, jos teille niin vaikeata on, ettemme halua yhtä ylimääräistä, paljolti käyttämätöntä kieltä oppia.

Näinkö asiat hoidetaan: jotenkin onnistutaan aiheuttamaan muslimimaassa levottomuutta ja sotaa, sitten pyydetään kansalaiset tänne, täytyisikö muslimien vielä kääntyä kristinuskoon? Mitä asiaa te oikein ajatte?

maanantaina 08.02.2010

Asiallinen dokumentti vaikeasta aiheesta. Realistinen. Lisää tämmöisiä!

maanantaina 08.02.2010

Minä tulen äänestämään ensi vaaleissa perussuomalaisia. He näyttävät olevan ainoa puolue, joka ajaa suomalaisten asiaa. Tähän järjettömään pakolaispolitiikkaan on tultava loppu! Thorsille potkut ja lakimuutokset pikaisesti vireille! Valtio joutuu ottamaan lisävelkaa 1,5 miljardia euroa. Tästä vähintään 500 miljoonaa menee Thorsin politiikkaan ja meidän veroprosentteja kiristetään, jotta somalit saavat ostaa autokaupasta parempia autoja kuin mitä omilla pihoillamme seisoo. Kaveritkin on sitten hyvä kutsua Afrikasta suomeen kylään - ja kasvattilapset, joiden oikeat vanhemmat yllättäen löytyvätkin jostain ja sitten taas yhdistellään perheitä...perrk...!!

maanantaina 08.02.2010

Kiitos MOT:in toimittajille kriittisestä journalismista.
Tartuitte aiheeseen, joka tulee ilman toimenpiteitä muuttamaan suurten suomalaisten sosiaalisen todellisuuden.
Eli: aihe on tärkeä, sen merkitys kasvaa koko ajan - eikä siitä ole helppoa käydä asiallista keskustelua, kun kriittiset kommentit leimataan rasismiksi, ja puoltavat kommentit humanismiksi.
Tarvitaan asiakeskustelua, ja sopii kysyä miksei Thors esitä laskennallisia tietoja asiasta.
Pelkään, että syynä on se etteivät saatavat tiedot olisi "poliittisesti sopivia".

Nykypolitiikalla maahamme ollaan luomassa toiselta puolelta maailmaa tulleiden elintasopakolaisten enklaaveja, muulle kulttuurille täysin uusi alaluokka.
Sopii katsoa miten muualla Euroopassa on käynyt sinisilmäisen politiikan seurauksena. HS:n kuukausiliitteessä Thors ilmoitti, ettei ole maahanmuuttajaslummeissa käynyt. Ei varmaan ole kiirekään, epämiellyttävältä totuudelta on houkutus sulkea silmät kun tulevaisuus uhrataan omille ideaaleille.
Ikävää, että maksajilta eli suomalaislta lapsilta ja heidän vanhemmiltaan ei kysytä.

Olivatko Amrikan intiaanit muuten rasisteja kun vastustivat eurooppalaisten hyökyaaltoa maahansa?

Toivottavasti saamme lisää asiallisia dokumentteja aiheesta ennen seuraavia eduskuntavaaleja. Kiitos.

maanantaina 08.02.2010

Kiitos yltäkylläisten tukien julkituomisesta, ja kuinka Suomessa katsotaan rikollisuutta läpi sormien jo maahantulotilanteessa.
Meneppä täällä köyhä varastamaan leipä kaupasta, ei taatusti saa anteeks.

Kun 'sosiaalitantat nutturat tutisten' vakuuttaa ettei tässä ole mitään perusteetonta, niin tuntuu ylevältä maksaa veroja, ja kuunnella kuinka päättäjät kaavailevat ottavansa lisää velkaa, että kaikki tämä + avustukset rikkaille ns. kehitysmaille esim KIINA mahdollistuu.

Ei ihme että ulkomaalaisia vihataan, päättäjien jakaessa hyvää muille kustannuksellamme, leikaten kantaSuomalaisten tukia yms.
Työttömänä saan 25,63e/pv -20%, itku ei ole kaukana, kun tulija saa 2280e/kk käteen ja itselle jää käteen 410e.
Töitä en saa hausta huolimatta, koulutukseenkin kelpaavat vaan nuoremmat, kuitenkin osaan lukea ja kirjoittaa.

Mistä löytyisi maksaja meillekkin, haluaisin viedä perheen lämpimään pariks vuodeks, ja voisin ottaa pari ottolastakin mukaan.
Ei ois huolta huomisesta, avokätisestä EDEN:stä saisi toimeentulon ja asunnon

maanantaina 08.02.2010

tack reporter Backman för Era fina program.DET ENDA ÄR JU ATT MAN ÄR TVUNGEN ATT INTA DE STARKASTE VÄRKPILLER UNDER PROGRAMMET.SAMMA PÅ FINSKA- KIITOS TOIMITTAJA BACKMAN HYVISTÄ OHJELMISTA.TÄNÄÄN OLI TODELLA OTETTAVA PÄÄNSÄRKYTABLETTEJA NIIN TÖRKEÄT LUVUT SOSSUMAKSUISTA JOTA MEIDÄN VEROILLAMME KUSTAMME.KIITOS ASTRID THORS TOIVOMME ETTÄ KANSA NYT SEURRAVISSA VAALEISSA MUISTAVAT ASTRIDIN MYÖSKIN SUOMENRUOTSALAISET.SOINNI TAKAISIN BRYSSELISTÄ KOSKA HÄNEN MIELIPITEET TIEDÄMME JA HÄNEEN VOI LUOTTAA.

maanantaina 08.02.2010

Hienoa olla suomalainen duunari.Vaikka tekisin autonkuljettajana 60 tuntista työviikkoa niin ei jää bruttoansioina 40 tuhatta saati sitten nettona ja maksan itse vuokrat ja muun. Kuka pystyy näyttämään toteen onko samaa perhettä ja yleensä muuttajan ikää oikeaksi. Myllypurossa somalit ainakin sanoivat kun kantoivat patjat ja vaatteet roskiin että se on heillä tapa ja saavat joka vuosi uudet tavarat. myöskin outoa että naapurin somaliperheessä ei ole isää mutta nainen on aina raskaana ja lasten lukumäärää ei pysty edes isännöitsijä tietämään. Minulla itsellä on kuusi lasta kaksi asuu enään kotona mutta suomalais lapsen harrastuksiin ei kunnalta saa tukea mutta maahan muuttaja saa. Kauanko on maahan muuttaja kun on jo syntynyt suomessa niin vieläkin saa kotiutumisrahaa ja sossu maksaa vuokrat sähkön puhelimet ja tv:n. Ja mitä tulee muslimin tupakointiin ja juomiseen niin katse itäsuuntaan maistuu näemmä heille enempi kuin kantaväestölle. Myöskään samat lait ja vuokrasäännökset eivät koske heitä. Myllypuron kouluissa on yli 40 prosenttia maahanmuuttajia ja ensimmäiselle luokalle menijöille sanottiin että opetus on sen suuntaista. Elämme siis heidän ehdoilla ja säännöillä. Minä haluan myös 45 tuhatta euroa vuodessa tekemättä yhtään mitään.

maanantaina 08.02.2010

Turvapaikka on arvokas asia, silloin kun on sen tarpeessa. Valtio ei saa houkutella turvapaikanhakijoita halveksimaan tätä järjestelmää, niinkuin se nyt todenteolla tekee. Kaikki tuntuu olevan sallittua turvapaikanhakijoilta: valehtelu, huijaaminen, eristäytyminen omiin oloihin, naisten aseman polkeminen, väärin perustein maahantulo, ihmissalakuljetus jne. Jos kaikki tämä on ihan ok ja siitä vielä palkkiona on taloudellinen tuki sekä automaationa myös muut edut (sairaanhoito, asuminen, koulutus, vaatetus), on se paitsi erittäin epäreilua kaikkia työssäkäyviä Suomessa asuvia ihmisiä kohtaan, niin myös käsittämätöntä politiikkaa. Turvapaikkajärjestelmä on muodostunut yhdeksi maahantuloväyläksi, tämä olisi nyt myönnettävä.

maanantaina 08.02.2010

Olen työtön suomensuomalainen ja saan työmarkkiatukea, verojen jälkeen se tekee noin 410 euroa kuukaudessa. Saan toi´meentulotukea 35,- euroa kuukaudessa. Lisäksi saan asumistukea, mutta vuokraani ei korvata 100%:sti kuten maahanmuuttajilla.

Ohjelmassa Thors valehteli että maahanmuuttajat saavat samantasoiset tuet kuin suomalaiset, minä suomalainen saan murto-osan mamun tuista.

maanantaina 08.02.2010

Hienoa!
Ohjelma tulisi esittää myös eduskuntavaaleja edeltävällä viikolla.

maanantaina 08.02.2010

Veronkorotukset tulossa ja muut maksut nousee .Suomeen ei tarvita maahanmuuttajia
Maahanmuuttajille laskuvarjo varustus ja Finnairin nokka kohti Somaliaan.
Jos ei eduskunnassa saada päätöksiä aikaa lähetetään kansanedustaja Somaliaan samalla
menetelmällä .

maanantaina 08.02.2010

Herra varjele missä käsissä maahanmuutto lopulta lepää. Hienoja ajatuksia ja lupauksia paremmasta ja tasa-arvoisemmasta maailmasta Thors kertoilee silmät pyöreinä. Hienoja ovat, mutta ikävä kyllä rouva Thors on etääntynyt oikeasta elämästä ja nyt meitä viedään täysin 6-0.
Saiskohan Thorsin jotenkin Ruotsiin pakolaiseksi?

maanantaina 08.02.2010

Kyllä meni kananluu kurkkuun kun katselin MOT-ohjelmaa. Mikä ylemmyys meidän päättäjiä vaivaa, onko se halu näyttää maailmalle miten hyvin meidän asiat ovat. Sorry, ei todellakaan meidän asiat, maahanmuuttajien asiat ovat. En ole ollut ennen rasisti, mutta pelkään pahoin että näkemykseni on nyt lopullisesti muuttunut. Olen eläkeläinen äiti ja mummi. Tein työtä 45 vuotta, olin asuntosäästäjä 40 vuotta, jossain vaiheessa yksinhuoltaja, uusi asunto ja uusi laina. Nyt olen onnellisessa asemassa (niin luulin), minulla on oma asunto ja pärjään noin 1.350 euron nettotuloilla mainiosti. Avustan tytärtäni tarvittaessa joka on myös yksinhuoltaja. Autan lapsenlapsiani koulutuksen ja harrastusten suhteen, sossu ei. Sitä varten teen vielä etätöitä kun kerran jaksan ja olen terve. Olen myös SPR:n jäsen ja autan vointini mukaan. Nyt loppui rahan antamiset hyviin tarkoituksiin, verottaja tekee sen jo puolestani. Ajatelkaa meidän vanhuksia, nuoria velkaisia perheitä, syrjäytyneitä nuoria kun rahat eivät riitä mielenterveysongelmien hoitoon. Kouluruuan laadusta tingitään j.n.e. Kannatan Italian ja Espanjan mallia ja ehdottomasti kannatan Perussuomalaisia. Pitää ruveta laittamaan sukanvarteen, ei muuten kannata elää suomessa jos sairastuu tai elää pitkään.

maanantaina 08.02.2010

Saattaa vähän hankaloittaa työnhakua jos ei osata edes LUKEA JA KIRJOITTAA.

Tästäkö sitten apu johonki epämääräiseen eläkevyöryyn.

tiistaina 09.02.2010

Miksi Suomessa suositaan Somalian kansalaisia? Laskeeko RKP että saavat heistä äänestäjiään? Miksi juuri somalit saavat vaikka mitä tukia huijaamalla ja petoksilla eivätkä joudu mitenkään vastuuseen vilpeistään? Miksi somalien tuet ylittävät jopa seitsemänkertaisesti normaalit tuet? Miksi Suomesta karkotetaan armotta egyptiläiset ja venäläiset perheen jäsenet, avuttomat mummot, vaikka heidän kotoutuneet työtä tekevät ja veroja maksavat omaiset lupaisivat maksaa kaikki mummonsa kulut? Miten voi olla niin, että samanaikaisesti Somaliasta tulleiden 185 cm pitkien partaisten ”lapsien” perheitä (”ottolapset” tätineen, setinineen ja veljen vaimoineen, jne.) yhdistetään jopa lentolippunsa maksaen… koska (Astrid:) ” Suomessa on lähdetty siitä että HYVÄ ihminen kotoutuu paremmin jos ei ole jatkuvaa huolta omaisista”.
Olen pätkätöitä tekevän tukia saamattoman maahanmuuttajan veroja maksava puoliso. Maksaako RKP ”ei niin hyvän” mutta sopeutuneen puolisoni vanhempien, isovanhempien, siskojen ja veljien, jne. lentoliput ja elätyksen Suomeen jos he oppivat ruotsin kielen?

tiistaina 09.02.2010

Kiitos että käsittelitte asiaa, joka jostain ihmeen syystä on tabu ja joka kuitenkin esimerkiksi Itä-Helsingin lähiöissä on ainainen "päivän puheenaihe" - sillä näköalapaikalla ihmeteltävää riittää.

Jos/kun jatkatte jutun käsittelemistä, kiinnostaisi tietää mm:

Miten on löytynyt asunnot tuhansille maahanmuuttajille kun suomalaiset juuttuvat asuntojonoihin vuosikausiksi?

Ns. kotouttamiseen uhrataan rahaa ja vaivaa, mutta miten innokkaita esim. muslimit ovat sulautumaan suomalaiseen kulttuuriin? Miten käy kun esim. perheen tytär "kotoutuu" liian hyvin? (Tästä kerrottiin lähiaikoina TVssä ja onhan ikäviä esimerkkejä mm. Ruotsista.)

Paljonko maahanmuuttorallin pyörittäminen työllistää suomalaisia. Onko siinä yksi syy hyssyttelyyn?

Jotkut onnekkaat pääsevät käsiksi hyvinvointiin, mutta sekasortoisiin oloihin jääviä ihmisiä ajatellessa miettii, että onko tässä menossa enemmänkin isot arpajaiset kuin todellinen auttaminen?

Ja vielä:
Rasismi ja realismi ovat eri asioita,- vaikka samalla kirjaimella alkavatkit.

tiistaina 09.02.2010

Tässä keskustelussa kuten ohjelmassakin sekoitettiin maahanmuuttajat ja turvapaikanhakijat. Maahanmuuttajan on tienattava vähintään 961 euroa kuukaudessa eikä saa senttiäkään avustusta mistään sosiaalihuollosta. Olen seurannut läheltä erään maahanmuuuttajan taistelua oleskeluluvan saamiseksi Suomessa. Maahanmuuttaja on urheilija. Hän oli kesällä 2008 vierailemassa veljensä luona (on töissä ja tienaa elantonsa) ja ihastui Suomeen ja halusi muuttaa tänne ja urheilla. Maahanmuuttovirastosta tuli heti käännytyspäätös eli urheilun perusteella ei saanut muuttaa Suomeen. Maahanmuttovirastosta neuvottiin, että vain työn perusteella saa maahanmuuttoluvan. Tampereen työvoimatoimiston kanssa käytiin kuukausia kirjeenvaihtoa urheilijalle saadun työpaikan kelvollisuudesta. Luvan saamiseksi työnantajan tuli taata vähintään 961 euron tulot. Vasta 10 kuukautta Suomeessa olleena (7kk siitä kun päätti muuttaa) sai aloittaa työt. Siihen asti veli huolehti pikkuveljestään. Pojan on tehtävä 120 tuntia kuukaudessa siivoustyötä tienatakseen 961 euroa eikä tosiaan ole saanut minkäänlaista avustusta Suomen sosiaalihuoltojärjestelmältä. Harjoittelua työ häiritsee ja yksiön vuokra on yli 400 euroa, niin on poika kovilla. Tämä tiedoksi että osaatte erottaa maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoitten roolit. Ja tämä on totta. Vierestä seuranneena ja paperisodassa auttanut.

tiistaina 09.02.2010

Erittäin hienoa, laskekaapa myös hinta lumeliittojen välillisille kustannuksille elatustukineen, perusteettomine oikeusapu-, toimeentulotukineen, valvotuille tapaamisille tulkkeineen, vartijoineen, poliisisaattoineen, lasten mielenterveysongelmineen, uhrien terapiakuluineen, valtion menettämine vero- ja rikoshyötyineen ym. ym. 2 perhettä 1,5 vuodessa maahan saapumisesta. Lumeisän rikokset jätettiin tutkimatta ja sanottiin, ettei ole kuin sana vastaan sana. Poliisi ei kuulemma saa itsenäisesti tutkia, itse en voi rikosilmoitusta tehdä, kun en ole asianosainen, ei kuulu laillisuusvalvonta eduskunnan oikeusapumiehelle ja käräjäoikeus, joka totesi tuhansien eurojen ristiriidan lumeisän menojen ja tulojen välillä, ei ole velvollinen tekemään tutkintapyyntöä poliisille, vaan määräsi lapselle elatusavun alle minimiin ja isälle oikeuskulut valtion varoista. Äidillä maksatettiin lähes vuoden elatustuet lumeisän oikeudenkäyntikuluina. Palkasta ei jäänyt mitään käteen, kun maksoi oikeuskulut ja vuokran, eipä silti herunut toimeentulotukea senttiäkään, sai lapsikin elää pyhällä hengellä. En ole saanut vastausta edes oikeusministeriltä, että mikä on se taho, joka pystyy ja voi tutkia rikokset. Käräjäoikeuden määräämää tietojensaantikieltoa kaikissa lasta koskevissa asioissa ei sitäkään ole koskaan täytäntöönpantu väestörekisterissä. Tietosuojavaltuutettua ei asia kiinnosta pätkääkään, eli eipä taida jäädä vaihtoehtoja kuin viedä asiaa ihmisoikeustuomioistuimeen. Laki onkin maahanmuuttajalle eri kuin kantasuomalaiselle, se tuli aika hyvin esille jo eilisessä MOT-ohjelmassa. Ollapa suomalainen, niin häkki olisi heilunut, mutta Sahra sai vielä sukunsakin Suomeen.

tiistaina 09.02.2010

Väärää tietoa, ettei maahanmuuttaja saa sosiaalitukia. Lumeavioliitto on maahantulijalle edullinen. Avioliitolla maahantulija ostaa Suomen sosiaaliturvan ilman toimeentulovaatimusta eikä pelkoa kiinni jäämisestä ole. Uhrilla ei ole näissä mitään oikeusturvaa. Asianajajien mukaan lumepuoliso tuskin koskaan tienaa yhtään enempää kuin sen, että saa kaikki yhteiskunnan sosiaaliedut täysimääräisenä. Suomen yksin- ja yhteishuoltajien liiton mukaan jopa 13% huoltajuusoikeudenkäynneistä on monikulttuurisia perheitä, joissa suurimmassa osassa on suomalainen nainen ja eteläeurooppalainen / pohjoisafrikkalainen mies tai suomalainen mies ja venäläinen/virolainen nainen. Oikeudenkäynnit käydään poikkeuksetta valtion varoin ja suurimmalla osalla on takanaan useita huoltajuuskiistoja. Poikkeuksellista ei ole, että maahantulijalla on ollut perhe kotimaassa jo Suomeen tullessaan ja lyhyessä ajassa useampia päällekkäisiä perheitä myös Suomessa, mikä lisää huomattavasti HIV-riskiä.

Valtion sisäisen turvallisuuden ohjelma korostaa tehokasta talousrikostorjuntaa ja laittoman maahanmuuton, mukaan luettuna lumeliitot, tehokasta estämistä.
Lain mukaan kaksinnainti ja petos ovat rikoksia, mutta ei lumeavioliitossa, joka Korkeimman Oikeuden mukaan on liittona pätevä. Ulkomaalaislaissa lumeavioliitto, väärien tietojen antaminen viranomaisille ja epärehelliset tulonhankkimiskeinot ovat esteitä oleskeluluvan myöntämiselle. Käytännössä lakia ei kuitenkaan noudateta, vaikka EU korostaa, että petoksella, kuten lumeavioliitolla, hankitut oikeudet (oleskeluoikeus ja oikeus maan sosiaaliturvaan) voidaan poistaa. Tästähän oli eilisessä MOT-ohjelmassakin kyse. Lumeliitolla tienasi paremmat rahat kuin että olisi tullut turvapaikanhakijana.

Lumeliittoja solmitaankin satoja ellei tuhansia vuodessa, iso osa uhreista on suomalaisia. EU on luokitellut lumeliitot ihmiskaupan kaltaiseksi toiminnaksi, jossa pyörii isot rahat. Silti perhehelvettiä jatketaan yhteiskunnan toimesta lapsen aikuisikään, vaikka YK:n lapsen oikeudLumeliitot ovat yleistyneet, niiden on myös todettu lisäävän lapsikaappauksen riskiä. Suomessa tilastoitiin v. 2007 25 kaappausta, jotka koskettivat yli 50 lasta. Tilastoissa ei näy Haagin sopimuksen ulkopuolisiin maihin, kuten Venäjälle, tehtyjä lapsikaappauksia. Muuttuva Perhe 01/2009 kirjoitti v. 2007 Venäjän ja Turkin olleen yleisimmät kohdemaat - asiantuntijoiden mukaan näistä maista myös yleisimmin tullaan lumeliitoilla Suomeen. Motiiviksi kaappaukselle riittää kosto. Useissa tapauksissa isä on voinut jatkaa lähes normaalia elämää länsimaissa ilman lasta. Päätyykö lapsi sukulaisten piiloteltavaksi kotimaahan vai laittoman adoption tai ihmiskaupan uhriksi, on asia jota ei ole edes nostettu esille.

Lumeliittojen vaikutuksia lapsiin ei edes haluta tunnustaa, mutta 65.000 lastensuojelun asiakasta antaa aavistuksen vaikutuksista. Yhteiskunta jatkaa lumelasten kaltoin kohtelua - yksi lumeliitto maksaa yhteiskunnalle minimissäänkin kymmeniä tuhansia euroja, mutta tähän on aina valtiolla rahaa - lapsista tehdään tahallaan moniongelmaisia, mutta ongelmien korjaamiseen ei sitten rahaa löydykään. Perhe saa paeta henkensä edestä omassa maassaan.et korostavat valtion velvollisuutta huolehtia siitä, että lapsi saa elatuksen vanhemmiltaan ja lasta suojellaan kaikilta hyväksikäytön muodoilta sekä huonolta ja välinpitämättömältä kohtelulta. Kunniaväkivalta, perheväkivalta ja lapsikaappaukset ovatkin näiden perheiden arkea.

tiistaina 09.02.2010

Lumeavioliitto on maahantulijalle edullinen. Avioliitolla maahantulija ostaa Suomen sosiaaliturvan ilman toimeentulovaatimusta eikä pelkoa kiinni jäämisestä ole. Uhrilla ei ole näissä mitään oikeusturvaa. Asianajajien mukaan lumepuoliso tuskin koskaan tienaa yhtään enempää kuin sen, että saa kaikki yhteiskunnan sosiaaliedut täysimääräisenä. Suomen yksin- ja yhteishuoltajien liiton mukaan jopa 13% huoltajuusoikeudenkäynneistä on monikulttuurisia perheitä, joissa suurimmassa osassa on suomalainen nainen ja eteläeurooppalainen / pohjoisafrikkalainen mies tai suomalainen mies ja venäläinen/virolainen nainen. Oikeudenkäynnit käydään poikkeuksetta valtion varoin ja suurimmalla osalla on takanaan useita huoltajuuskiistoja. Poikkeuksellista ei ole, että maahantulijalla on ollut perhe kotimaassa jo Suomeen tullessaan ja lyhyessä ajassa useampia päällekkäisiä perheitä myös Suomessa, mikä lisää huomattavasti HIV-riskiä.

Valtion sisäisen turvallisuuden ohjelma korostaa tehokasta talousrikostorjuntaa ja laittoman maahanmuuton, mukaan luettuna lumeliitot, tehokasta estämistä.
Lain mukaan kaksinnainti ja petos ovat rikoksia, mutta ei lumeavioliitossa, joka Korkeimman Oikeuden mukaan on liittona pätevä. Ulkomaalaislaissa lumeavioliitto, väärien tietojen antaminen viranomaisille ja epärehelliset tulonhankkimiskeinot ovat esteitä oleskeluluvan myöntämiselle. Käytännössä lakia ei kuitenkaan noudateta, vaikka EU korostaa, että petoksella, kuten lumeavioliitolla, hankitut oikeudet (oleskeluoikeus ja oikeus maan sosiaaliturvaan) voidaan poistaa.

Lumeliitot ovat avoin portti terrorismin ja kansainvälisen järjestäytyneen rikollisuuden soluttautua maahan ja taloudellinen hyöty houkuttelee lisää tulijoita, kun ristiriitaisia meno-tulotietoja ei edes tutkita, vaikka huumeet ja rahanpesukaan eivät ole poissuljettuja tulolähteitä. Rahoitustarkastuskeskus sai vuonna 2007 yli 600 terrorismin rahoittamista koskevaa ilmoitusta - tiettävästi tämä ei ole johtanut yhteenkään karkotukseen. YLE:n uutisten mukaan kymmenistä tuhansista rahanpesuilmoituksista alle 10% johtaa tutkintaan. Harmaa talous, huumeet ja muu rikollisuus ovat suoraa seurausta vapaan liikkuvuuden ja maahanmuuton lisääntymisestä eikä laillisuusvalvonta pyri edes tapauksia estämään. Tämä kävi ilmi eilisessäkin MOT-ohjelmassa. Petoksella saatu oleskeluoikeus toi kymmenien tuhansien eurojen sosiaalisaatavat ja vielä aviomiehenkin Suomeen. Harmaa talous ja sosiaalitukien väärinkäyttö ovat nekin viranomaisten erityissuojeluksessa. Mutta sehän kävikin jo eilisessä MOT-ohjelmassa ilmi. Porsaanreiät laissa tunnetaan ja pidetään auki, petoksista ja rikoksista palkitaan ruhtinaallisin rahallisin korvauksin. Saa siinä sitten ihmetellä aivovuotoa, miksei koulutetut suomalaiset halua jäädä elättämään kotiin maahanmuuttajia. Nostetaan sairaiden vanhustenkin eläkeikä 80 vuoteen, niin saa nuoret terveet maahanmuuttajat viettää luksuselämää sosiaalituella.

tiistaina 09.02.2010

Suomen maailman hövelein ja naivein "pakolaisten" maahanhoukuttelupolitiikka Guinnesin ennätysten kirjaan. Kaikki somaliperheet ja klaanit yhdistettäköön valtion (veronmaksajien) kustantamilla lennoilla Suomeen täyshoitolaan.

tiistaina 09.02.2010

MOT osoitti pätevyytensä maahanmuuttoministeriksi, Thors osoitti epäpätevyytensä ja tietämättömyytensä lain porsaanrei´istä. Hälyyttävää, että ministeri takertuu yhteen sanaan oikeuspäätöksessä, että oikeuden mukaan petoksella saatu oleskeluoikeus ei SILLOIN ollut mitätön. Ei ole tänäkään päivänä ja kun maahanmuuttoministeri ei sitä tiedä, niin on väärä henkilö hommaan. Tänne tulevat maahanmuuttajat ovat hyvin asianosaavia jokaisesta porsaanreiästä ja raskivat härskisti hyväksikäyttää. Salailu ja vetoaminen yksittäistapauksiin estää oikeuden toteutumisen. Viime vuonna uutisoitiin maahanmuuttoviraston haaviin jäävän yli 200 valeavioliittoa vuodessa, valituksesta oleskelulupa heltiää lähes aina. Sahran tapauksessa lumeliittoa ei edes tunnistettu, vaikka avioliittotodistuksessa ei ollut sanaakaan avioliitosta. Montakohan tällaista tapausta menee läpi? Jo nyt on uutisoitu siitä, että perhe estää rikollisen maahanmuuttajan karkotukset, valitettavasti näin myös lumeavioliitoissa, vaikkei tulija pystyisi osoittamaan mitään konkreettista sidettä täällä syntyneeseen lapseen. Sosiaalietuudet myös paukkuvat näille rikollisille, jotka petoksella saavat oleskeluoikeuden. Pieni kartoitus näiden yksittäistapausten määrästä ja kustannuksista olisikin poikaa, mutta valtiovaltahan pyrkii tietoisesti vaientamaan uhrit ja säätelee lakeja kiihotuksesta kansanryhmää vastaan, millä estetään näiden tapausten julkitulo. Homma on pyörinyt samalla kaavalla varmuudella jo 15-20 vuotta, joten yksittäistapauksia riittää. Uvin lupahakemusten lisääntymistilastot myös kielivät, mitä vauhtia tieto maailmalla leviää - Suomeen halutaan hinnalla millä hyvänsä. Suomalainen järjestelmä onkin helppo ja kannattava rikollisten maahanmuuttoväylä, kannattaisi herätä EU:n ja Amerikankin, meillä kun edes rikoksen valmistelu ei ole rikos, joten pommi-isku Jenkkeihin onnistuu aina varmimmin Suomen kautta ja kun tänne kerran pääsee, maksaa valtio koko suvun maahantulon ja sen jälkeen on portti auki koko Eurooppaan.

tiistaina 09.02.2010

Ristiriitaista tuo hallituksen selittely: kotoutumisessa ei ole onnistuttu, joten tarvitaan lisäbudjettia ja säästöjä suomalaisilta maahanmuuttajien kotouttamiseen. Maahanmuuttoministeri huutaa samanaikaisesti, että pakkohan meidän on maksaa maailman suurinta sosiaalitukea tänne tuleville, kun eihän ne kotoudu, jos pitää kantaa huolta perheestään. No, näyttöähän on jo, että maailman suurimmilla etuuksilla on menty metsään ja missään muualla ei ole kotouduttu niin hyvin kotioloihin kuin Suomessa, joka ei vaadi tulijoilta muuta kuin allekirjoitusta etuuspapereihin. Mites se somalisetä sanoikaan: ei ole kannattavaa lähteä töihin kun kotiin maksetaan paremmin ja se voi olla este kotoutumiselle!

Pannaan lapset parakkipäivähoitoon, ajetaan alas julkinen terveydenhuolto, otetaan pois salaatit lasten kouluaterioista, pistetään vanhukset ala-arvoisiin hoitoloihin, niin voidaan rahoittaa maahanmuuttajien elinkustannukset. Mistähän minä saisin 30000 euroa harkinnanvaraista toimeentulotukea?! Ja paljonko maksaa mamujen hyödyttömät kotoutumisohjelmat ja koulujen pakkosomalit, pakkoswahilit, pakkoarabiat ja pakkokurdit sekä islamilaistamisohjelmat, joihin suomalaisiakin koululaisia yritetään aivopestä. Entä mikä on lasten kohtalo näissä pakkokansainvälistyvissä luokissa, kun YK:n lastenoikeusjulistus korostaa lapsen oikeutta kasvaa tervettä fyysistä, psyykkistä, sosiaalista ja moraalista kehitystä tukevassa kasvuympäristössä. Moraalista kasvuympäristöä eilinen ohjelma olikin pullollaan ja KKO:n vapauttava päätös ja Sahran aviomiehenkin saama oleskelulupa loistavin esimerkki moraali(ttomuude)n tasosta Suomessa.

tiistaina 09.02.2010

HS Kuukausiliite helmikuu 2010. Kukkahttutäti. -Maahanmuuttoministeri astrid Thors on Suomen hakutuin ihminen. - Lue HS kuukausiliite.

Kokonaiskuvan hahmoittamiseksi suosittelen Googlaamaan.
Haku. > kukkahattutäti <. 56.600 "osumaa. Haku. > kukkahattutädit < 64.500 "osumaa". Haku. > monika naiset liitto < 31.400 "osumaa".

Monika naisten liitto rahoittajina Euroopan pakolaisrahasto ja Ray.
Kuten tavallista sitä enemmän myönnetään määrärahoja, apua, tukea, mitä kurjemmaksi jokin asia pystytään leimaamaan.
Tämänhän Kukkahattutädit ja naistutkimuksen ver(kosto) ovat osanneet jo kauan aikaa.

Lainaus.

10 VUOTTA MAAHANMUUTTAJANAISTYÖTÄ SUOMESSA
Monika-Naiset liitto on eri etnisiin ryhmiin kuuluvien naisten monikulttuurinen järjestö. Vuonna 1998 perustettuun järjestöön kuuluu 16 jäsenjärjestöä. Toimimme asiantuntijana etniseen yhdenvertaisuuteen, pari- ja lähisuhdeväkivaltaan liittyvissä asioissa sekä maahanmuuttajanaisia koskevissa erityiskysymyksissä.

MONIKA - Multicultural Women's Association, Finland In English (direct link)

MONIKA is a non-governmental organisation for women from minority ethnic groups
Our goal is to create a society where everyone, regardless of their sex or ethnic background has the opportunity to participate and live a good life.
MONIKA was established in 1998

Monika-Naiset liitto
tuottaa erityispalveluja väkivaltaa kokeneille maahanmuuttajataustaisille naisille ja lapsille
toimii asiantuntijana ja tarjoaa koulutusta maahanmuuttajanaisiin ja -lapsiin kohdistuvan väkivallan tunnistamisessa, ehkäisemisessä sekä uhrien auttamisessa edistää maahanmuuttajien kotoutumista tukemalla maahanmuuttajien kansalaistoimintaa

Teemme yhteistyötä jäsenjärjestöjemme, viranomaisten ja muiden yhteistyötahojen kanssa niin Suomessa kuin kansainvälisesti.

Palveluja tarjotaan usealla eri kielellä: arabia, dari, englanti, espanja, farsi, hindi, italia, kurdi, persia, portugali, ranska, romania, ruotsi, saksa, somali, suomi, tagalogi, thai, turkki, venäjä, vietnami ja viro.

Tue maahanmuuttajanaisten vapaaehtoistoimintaa!
Tili: Nordea 174530-71961

Tutustu verkkolehteen Monika-Naisten toiminnasta 10-vuotisen taipaleensa varrelta.
Verkkolehti (pdf)

AJANKOHTAISTA

Tervetuloa Monika-Naiset liiton vuosikokoukseen 12.2.2010 klo 16 alkaen Kinaporinkadulla. Kutsu...

Mitä RASMUS-naisten pitäisi mielestäsi tehdä vuonna 2010? Tule mukaan toimimaan rasismia vastaan! Kokoontuminen 16.2.2010 klo 16.30-18.30 Monika-Naiset liiton kokous- ja koulutustiloissa. Lämpimästi tervetuloa! Lue lisää...

Valtakunnallinen päivystävä puhelin
ma-su 24 h
puh. 09-692 2304

Monika-Naiset liitto ry
Kinaporinkatu 2 E 40
00500 HELSINKI

tiistaina 09.02.2010

Pelottavaa kun asioista vastaava ministeri ei tunnu olevan yhtään tehtäviensä tasalla ja pihalla kuin lumiukko. Siis tämä on aivan uskomatonta pelleilyä, vieläpä tämä lentojen maksaminen ainoana maana kaikille maahan pyrkiville ja näiden omaisille, kasvatuslapsille jne....

tiistaina 09.02.2010

aivan sairasta touhuu!!siis lypsetään rahaa noille ulkomaalaisille ja tääl nähään melkein nälkää.riviin noi päättäjät ja klux klux.pakolaiset ne porskuttaa mullakin oli ammattikoulu aikana luokalla yks somali jolla oli aina uudet vaatteet ja hienot kengät ja kehtas kehuu et juoksee hesas maksullisissa naisis ja et sossu maksaa viulut.silloin pisti vihaks!!!PRKL......

tiistaina 09.02.2010

Edellisessä kirjoituksessa viitattiin RASMUS hakkeeseen.
Goole haku > rasmus naiset < 91200 "osumaa".- Googlaa ja lue lisää.

Hakutuloksesta poimittu lainaus otsakkeesta Rasmus naiset ihmisoikeusliitto.

RASMUS-naisetDocument Actions
RASMUS-naiset -alaryhmä on perustettu kesällä 2003 vähemmistönaisiin kohdistuvan syrjinnän vähentämiseksi ja estämiseksi. Sen tavoitteena on mm.:

edistää vähemmistönaisten tasa-arvoa ja turvallisuutta heidän elämänkaarensa eri vaiheissa
edistää heidän täysipainoista osallistumistaan koulutukseen, työelämään ja yleensä yhteiskuntaan
tukea yhdenvertaisia suomen kielen oppimismahdollisuuksia kaikille naisille ikään tai maahantuloperusteisiin katsomatta
lisätä monikulttuurista ymmärrystä ja keskinäistä kunnioitusta
vähentää vieraan kohtaamiseen liittyvää pelkoa.
Vuoden 2003 aikana RASMUS-naiset kokoontuivat viisi kertaa. Kokoukset pidettiin Kansainvälisessä Kulttuurikeskus Caisassa. Kokouksiin on osallistunut aktiivisesti noin kummenen henkilöä ja lisäksi sähköinen tiedonvaihto on ollut vilkasta.

RASMUS-naiset järjesti 18.10.2003 Fenix - Mahdollisuuksien Talossa, Helsingissä seminaarin Erilaisuus - samanarvoisuus: naiset syrjinnän ja rasismin kohteena. Seminaariin osallistui 85 henkilöä, joista monet kuuluivat johonkin vähemmistönaisten ryhmään. Osallistuja seminaariin tuli myös Tampereelta ja Turusta.

******************
PS. Kukahan rahoittaa toimintaa?

Toiminta työllistää varmastikin suuren määrän ihmisiä joka lisää varmastikin maahanmuuttajakustannuksia. Tarvitaan tulkkeja, kääntäjiä, asiakirjojen laatijoita jne.

Päivän kysymys 1. Onkohan joillakin oma lehmä ojassa ?
Päivän kysymys 2. Mihinkä tutkimuksiin ja tilastoihin perustuvat tiedot väkivallasta, rasismista, naisiin kohdistuvasta väkivallasta?

Onko tutkimuksissa käytetty vuoden 1998 surullisen kuuluisaa UTH ( Usko toivo hakkaus) tutkimusta Minna Piispa Oikeuspoliittinen tutkimuslaitoa.
4500 lähetetyn kirjekyselyyn vastausten perusteella päädyttiin, että 90.000 naista joutuu vuosittain puolisonsa pahoinpitelemäksi.
Kerroin oli päätähuimaava 20 kertainen?

Profeministit ja White Ribbon panivat vieläkin paremmaksi -joka vuosi Suomessa 285.000 naista joutuu puolisonsa pahoinpitelemäksi.

Image lehti 7/ 2007 syyskuu pani vieläkin paremmaksi.
Lainaus sivulta 43.

- Nykyinen avio- tai avomies on pahoinpidellyt, tai uhannut pahoinpitelevänsä liki joka noin viidettä liitossa olevaa naista. Tämä tarkoitti vuonna 2005 noin 250.000 naista.

Entinen tai avio- tai avopuoliso on pahoinpidellyt, tai uhannut pahoinpitelevänsä liki joka toista joskus liitossa ollutta naista. Tämä tarkoitti vuonna 2005 noin 330.000 naista.
Lukuihin sisältyy myös seksuaalinen väkivalta.

Pikaisesti laskien vuonna 2005 olisi joko nykyisen tai entisen puolison pahoinpitelemäksi joutunut yhteensä 580.000 naista. Lukuhan on puolet kaikista yli 15- vuotiaista suomalaisista naisista?

Artikkelin haastateltavina olivat Jari Hautamäki ( lyömätön linja Espoo), projektipäällikkö Pirjo Pehkonen Naisten liitosta. Pääsihteeri Leena Ruusuvuori Naisjärjestöjen keskusliitosta, toimitusjohtaja Ritva Karinsalo Ensi ja turvakotien liitto. Erikoissuunnittelija Minna Piispa oikeusministeriöstä ja ylitarkastaja Helena Evalds sosiaali ja terveysministeriöstä.

Lisätietoja naistenlinja ja lyömätön linja.

tiistaina 09.02.2010

Tämä kattava ja hyvin luotsaava tutkielma maahanmuutosta toivottavasti avasi silmät ja korvat. Pitkään olen miettinyt olenko oikeasti rasisiti, vaiko aiheesta aidosti kiinnostunut. Nyt selvisi etten ole ennakkoluuloinen rotuvihaaja, vaan kiinnostunut kansalainen.

Miten aiotaan saada työvoimaa ihmisistä joista liki 90% ei osaa edes lukea peruskoulun ohitetussa iässä? Rahamäärä mitä maahanmuuttajiin syynätään? Uskomatonta. Suuri kiitos MOT:n toimitukselle. Kanervat ja Vanhaset media murskasi, mutta miten joku Thorsin kaltainen voi välttyä ryöpytykseltä AIDON kyvyttömyytensä vuoksi!?

tiistaina 09.02.2010

Jos Monika Naisetkin on noin hyvin tietoinen naisten kokemasta väkivallasta, niin miksihän se ei huuda tietojaan julki, että nämä hullut naistenhakkaajat pois maasta!

tiistaina 09.02.2010

YLE JA MOT, suurkiitos! Jatkakaa tutkivaa journalismia ja tuokaa kaikki julki. Tutkikaapa, paljonko näitä petoksella saatavia oleskelulupia myönnetään ja mitä sitten tapahtuu, moniko näistä oikeasti elättää itsensä ja perheensä. Kunnon höykkyytys valtiovallalle ja vaatikaa vastauksia. Päänsilittelyt ei enää auta. Kaikki faktat pöytään ja yhteiseen adressiin, kuka alkaa aloitteentekijäksi, nimiä tulee heti.

tiistaina 09.02.2010

Yle ja Mot,kiitos hyvästä ohjelmasta. Toivon että samasta aiheesta tulee lisää ohjelmia.

tiistaina 09.02.2010

Nyt pitää saada julkisuuteen kaikkien niiden poliitikoiden ja ministerien nimet, jotka ovat viime vuosien aikana luoneet tämän Terve Tuloa Suomeen pakolaispolitiikan ja lainsäädännön.
Nimilistat esiin ennen seuraavia vaaleja, niin saadan eduskuntaan vaihtuvuutta ja paljon.

tiistaina 09.02.2010

No kyllä tuo suututtaa! Itse maahanmuuttajana yrittäjänä saan tehdä 18 työtuntia päivässä ja maksaa kamalasti veroja, jotta tämmöiset ihmiset saavat syödä, nukkua, tehdä lisää lapsia ja puhua pitkiä ulkomaanpuheluja! Kauheata.
maahanmuuttoministeri Astrid Thorsi saisi lähteä kotiinsa! Mikä hemmetin ministeri se on? Se ei tiedä mitään mistään. Minkä tähden hän saa paksua palkansa?

tiistaina 09.02.2010

olen samaa mieltä siitä, että julkisuuteen niiden poliitikoiden ja päättäjien nimet, jotka ovat mahdollistaneet lakeja säätämällä tämän härskin väärinkäytön. Ainoastaan perustuslailliset ovat ottaneen selvän linjan maahanmuuton hillitsemiseksi, ja se tuleekin olemaan seuraavien vaalien suurvoittaja. Jos kansan keskuudessa tehtäisiin gallup-kysely nykyisestä maahanmuuton kustannuksista, 99% olisi sitä mieltä, että kustannukset ovat päätähuimaavat ja muutoksen on tultava mitä pikemmin. On täysin käsittämätöntä, että kansa on pidetty täysin pimennossa näistä valtavista kustannuksista, ja kuitenkin olemme nämä päättäjät itse äänestäneet. Näin pieni kansa ei voi ylläpitää elintasopakolaisia, kaiken huippuna pääministeri Vanhanen haluaa työssäkäyvien eläkeikää nostaa entisestään, kun valtiolta on varat loppumassa. Toisin sanoen maksumiehet jatkavat vielä vuosia raatamistaan, että toiset saavat ilmaiseksi elintasoa...

MUUTOKSEN ON TULTAVA, KANSA BARRIKADEILLE, SUOMALAISET OVAT LIIAN KILTTEJÄ, KATSOKAA ITALIAA JA RANSKAA MITÄ TAPAHTUU KUN KANSALAISET SAAVAT TARPEEKSEEN!!!

keskiviikkona 10.02.2010

Mistä koostuu valtion huippuvelka? Kataiselta todella härskiä politiikkaa alkaa huutamaan KANTASUOMALAISIIN kohdistuvasta 8 vuoden säästöbudjetista, työuran jatkamisesta ym. heti MOT-ohjelman jälkeen. Vaatikaa Yle tilastoja tai valtiota tekemään tutkimus noista todellisista kustannuksista ja hinnoista, kansalla on oikeus tietää. Eilen olikin uutinen siitä, miten 80% kansasta haluaa lisää vaikutusvaltaa politiikkaan ja SUURIN OSA KANSANEDUSTAJISTA ON EHDOTTOMASTI KANSANÄÄNESTYKSIÄ VASTAAN. Käsittääkseni ovat kansan edustajiksi valittu, mutta siis haluttomia ajamaan kansan mielipidettä. Tässäkin asiassa. Holmlund sisäministerinä ja velipoika möi pakolaisten vastaanottokeskuksiksi kiinteistöjä, että onkohan hulvattoman hulppeat tulot ja poliisin haluttomuus tutkia sitä samaa perua. Sahrahan on aivan täysoppinut edustaja vaikka presidentiksi, siksi härskisti osaa ajaa omaa etua, liekö saanut oppia meidän lahjus- ja vaalirahasotkuihin sekaantuneilta edustajiltamme. Niin ovat aina puhtoisia, kun itseltä kysyy, että ilmankos eivät tunnista eivätkä halua estää härskiä hyväksikäyttöä muiltakaan, tiedä paljonko vaalirahaa mamutkin maksavat...

keskiviikkona 10.02.2010

Ihmetyttää vielä tuo haluttomuus tutkia mamujen rikoksia, kun eräässäkin tapauksessa 550 euron kuukausituloilla tulija osti 13000 euron auton ja lähetteli tuhansia euroja kansainvälisten rahanvälitystoimistojen kautta ulkomaille. Itse kiisti kaiken, niin ei ollut näyttöä ja eduskunnan oikeusasiamies itkee, ettei voida tutkia. Niin, mikähän estää? Ei mene läpi, ettei näyttöä saada, jos vain halutaan. Ei tarvitse kuin soitto ajoneuvorekisterikeskukseen ja pieni tarkistus liikkuviin rahavirtoihin ja pojan pankkitilille, johon ei ole koskaan tullut muuta kuin kelan sovelletut päivärahat, niin eiköhän ala näyttöä löytyä. Lapsikin osaisi, mutta ei meidän viranomaiset, jotka huutaa yhteen ääneen tehokasta viranomaisyhteistyötä kansainvälisen järjestäytyneen rikollisuuden, terrorismin, huumeiden, talousrikollisuuden ja laittoman maahanmuuton estämistä. Tehokkuus lisääntyisi puolella, jos Western Unionin ym. kautta lähetettävät rahavirrat olisi poliisin kontrollissa ja suoraan verrattavissa henkilön ilmoittamiin verotietoihin.

Mitenhän tuo ylen uutisoima moniavioisuus vaikuttaa tukien määrään? Eihän kannata näyttää tuloja, kun joka luukulta tipahtaa enemmän tukia yksinhuoltajille. Paljonko moniavioisuus lisää isille maksettavien tukien määrää, jos elatusvelvollisia on useampia samassa korttelissa? Samahan se on näissä maahanmuuttajien sukulaisfirmoissa. Tehdään puolet pimeänä, niin ei tarvi maksaa veroja ja kotimaassa käydään kehumassa, miten Suomen valtio maksaa tupakkarahaa.

keskiviikkona 10.02.2010

Somaliäideistä suuri osa yksin lastensa kanssa
julkaistu 18.11.2009 klo 11:59, päivitetty 19.11.2009 klo 11:29

Yksinhuoltajuus on maahanmuuttajien joukossa yleisempää kuin kantaväestöön kuuluvilla. Erityisesti somaliväestön kohdalla yksinhuoltajia on huomattavasti enemmän. Miltei joka toinen somalinainen on Suomessa yksinhuoltaja.

Suomessa asuvista somalitaustaisista äideistä jopa 46 prosenttia on Tilastokeskuksen tietojen mukaan yksinhuoltajia. Määrä on suuri, sillä suomalaistaustaisista naisista noin 18 prosenttia elää yksinhuoltajana. Irakista ja Iranista tulevien kohdalla yksinhuoltajanaisia oli viime vuonna parikymmentä prosenttia.
Usean kihlaaminen onnistuu Suomessa

Somaliyksinhuoltajista 40 prosenttia on edelleen naimisissa. Tarkkaa syytä tällekään ilmiölle ei tiedetä, mutta yhtenä selittävänä tekijänä pidetään moniavioisuutta.

Somaliassa miehellä saa olla neljä vaimoa. Suomessa tämä onnistuu, jos yksi suhde on rekisteröity virallisesti ja uudet vaimot on naitu islamilaisen lain mukaan. Suomen somaliyhteisössä pariskuntien ongelmat on tiedostettu.Kysyttäessä, suostuuko imaami vihkimään islamilaisen lain mukaan useampia vaimoja miehelle, Khodrilla ei ole suoraa vastausta.

- Ne ovat vaikeita asioita varsinkin, jos tiedän, että miehellä on vaikeaa vaimonsa kanssa, mutta ei silti halua erota hänestä.

Moniavioisuus kallista yhteiskunnalle? Uskontotieteiden dosentti Tuomas Martikainen sanoo, että jo ulkomaalaistaustaisten yksinhuoltajuus on näkynyt jo kymmenen vuoden ajan suomalaisissa tutkimuksissa. Hän toivoo, että joku tarttuisi aiheeseen.

Martikaisen mielestä tarvitaan laajempi käsitys siitä, kuinka moniavioisuus vaikuttaa perheisiin ja lasten asemaan. Lainsäädännölliset kysymyksetkin vaativat selvittelyä

Tätä tapahtuu muillakin. Esim. Turkissa avioeron saa vaimon edes tietämättä ja vihille voi viedä niin monta Suomessa rekisteröimätöntä liittoa kuin haluaa. Ja yleistä on. Myös Raija-Alalipastin Kunniaväkivalta kirja tuo ilmiötä esille. Suomesssa moniavioisuus maahanmuuttajilla ei ole rikos, vaikka EU vaatii Turkilta ankaria rangaistuksia moniavioisuudesta. Kaksinaamaista. Entä miten onnistuu, että 40% somaliYKSINHUOLTAJISTA edelleen NAIMISISSA - yksinhuoltajakorotukset perheellisille ja miesten tulot jää taatusti huomioimatta. Paljonko saa elatusvelvollinen somalimies 19 lapsesta?

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä