MOT: Putingate

Julkaistu perjantaina 24.05.2013 1 44

KRP on seurannut Night Wolves -jengin ja Venäjän johdon välisiä suhteita jo pitkään.

TV1 maanantaina 27.5. klo 20.00 - 20.30, uusinta keskiviikkona 29.5. klo 14.30 - 15.00

Yle Areenassa 30 päivän ajan

Keskusrikospoliisi kirjasi Venäjän presidentin Vladimir Putinin Suomen poliisin epäiltyjen tietojärjestelmään. Merkintää ei tehty vahingossa, vaan se oli harkittu ratkaisu.

Salaisessa rekisterissä ollut merkintä vuodettiin huhtikuussa julkisuuteen. Myös se oli harkittu teko. Jokin taho haluaa horjuttaa keskusrikospoliisin asemaa järjestäytyneen rikollisuuden asiantuntijana, kertoo MOT.

Poliisijohto ja monet poliitikot tuomitsivat pikaisesti Putin-merkinnän virheeksi. Sisäministeriö vaatii nyt Poliisihallitukselta selvitystä henkilötietojen käsittelystä.

 

Jännitteitä yksiköiden välillä

MOT kertoo vuodon taustalla olevista jännitteistä poliisiyksiköiden välillä. Ne juontavat juurensa yli kymmenen vuoden taakse.

Ministeriö on vaatinut lisäselvityksiä poliisien välisistä kiistoista. Ministeriö jo itse asiassa kytki itse omassa virallisessa tiedotteessaan Putin-vuodon ja poliisiyksiköiden väliset yhteistyöongelmat.

Sisäministeri Päivi Räsänen kertoi perjantaina MOT:lle, ettei hänellä ole näyttöä siitä, että Putin-sotku liittyisi poliisiyksiköiden välisiin yhteistyöongelmiin. Poliisihallitus joutuu kuitenkin selittämään vielä kerran, miksi poliisiyksiköiden reviirikiistoja ei viime vuosina ole saatu kuntoon.

Ohjelman toimittaa Marko Niemi.

 

Muualla verkossa

MOT

 

Suosittele44 Suosittelee

Kommentit

maanantaina 27.05.2013

Paitsi tämä on nähtävissä tässä kehyksessä, että on olemassa taho joka yrittää horjuttaa keskusrikospoliisin asiantuntijuutta järjestäytyneen rikollisuuden torjunnassa, laajemmin, kyseessä ovat samat instituutiot, jotka väheksyvät organisoituneen ja militantin äärioikeiston uhkaa:
http://aikakaudenydin.blogspot.fi/2013/05/elfgrens-skparpa-tankar-pa-sistone.html

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä